یک نماینده مجلس ایران دولت روحانی را هیچ کاره خواند | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 11:53

یک نماینده مجلس ایران دولت روحانی را هیچ کاره خواند

شماره: 6701
Aa Aa

محمود صادقی گفته: شمار مطبوعات توقیف شده یا خبرنگاران و روزنامه نگاران بازداشت شده با اهداف انقلاب تناسب ندارد| در مبارزه با فقر توفیق نداشته ایم.

در حوزه سیاست خارجی و در مباحث منطقه ای؛
یک نماینده مجلس ایران دولت روحانی را هیچ کاره خواند

محمود صادقی می‌گوید: دولت دوم آقای روحانی دچار یک نوع آشفتگی مفهومی و رویکردی شد؛ یعنی در بعضی از حوزه ها تکلیفش معلوم نیست. آقای روحانی دولت یکپارچه ای نداشت. وزرای این دولت همه به وعده‌های خود عمل نکردند. علی رغم اینکه در برجام توفیقات زیادی داشتیم اما در حوزه سیاست خارجی خیلی نقش آفرینی نداشتیم. همچنین در مباحث منطقه ای مشکلاتی داریم و دولت عملا هیچ کاره است و در مجموع من نمره بالایی به آقای روحانی نمی دهم.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از شفقنا، محمود صادقی درباره دستاوردهای انقلاب گفت ما در شاخص آزادی سیاسی اگرچه تنگناها و مشکلاتی داشتیم که بعضا بسته شدن فضا را ایجاب می‌کرد اما خیلی با هدف های انقلاب نزدیک نیست. به نظر می رسد شمار مطبوعاتی که به دلیل انتقاد توقیف شدند یا خبرنگاران یا روزنامه نگارانی که بازداشت شدند خیلی با اهداف انقلاب تناسب ندارد.

او ادامه داد: اصل ۵ قانون اساسی ولایت فقیه را بیان می کند و اصل ۶ اتکا عمومی به آراء عمومی را مطرح می‌کند یا اصل ۹ آزادی در برابر تمامیت ارضی را بیان می کند و می گوید آزادی و استقلال و تمامیت ارضی از هم تفکیک ناپذیر است ولی به بهانه یکی، دیگری را نباید نفی کرد و هیچ کس نمی تواند به لحاظ سلطه گری فردی و گروهی، آزادی های مردم را ولو با وضع قانون سلب کند و در عین حال می گوید کسی نمی تواند به بهانه‌ی استفاده از آزادی کوچکترین خدشه به استقلال و تمامیت ارضی کشور وارد کند.

صادقی گفت: به عقیده من ما در این ۴۰ سال در کشاکش بین این دو جنبه قرار داشتیم و چیزی که قانون اساسی می‌خواهد یک نوع تعادل و توازن در حوزه های مختلف است اما هنوز نتوانستیم به این توازن برسیم. تلقی عده ای این است که یک نوع پارادوکس بین جمهوری و اسلامی بودن و بین آراء عمومی و ولایت فقیه وجود دارد؛ در حالی که مدل جمهوری اسلامی مدلی است که ولایت فقیه آن را از متن مردم و آراء عمومی بیرون می آورد. یعنی همه چیز مشروعیت خود را از مردم می گیرد. اصل ۱۰۷ می‌گوید مردم در طی مبارزه طبیعی ترین انتخاب را در خصوص امام داشتند البته انتخابات مرسوم وجود نداشت بلکه با نثار خون خود، امام را برای رهبری برگزیدند و در مقابل یک رژیم وابسته، با رهبری امام پیروز شدند و رهبر بعدی هم با انتخاب مجلس خبرگان رهبری انجام شد که اعضای مجلس خبرگان هم با آراء عمومی مردم انتخاب می شود.

صادقی درباره عفو عمومی نیز گفت: اخیرا رییس قوه قضاییه بحث عفو گسترده را مطرح کرده است مبنی بر اینکه اساسا حبس و زندان مخرب است و امیدواریم حرکتی انجام شود و طرح آن هم مبنی بر کاهش جمعیت کیفری هم در مجلس مطرح است. البته اغلب این عفوها شامل زندانیان عمومی می شود و ضوابطی دارد که شامل زندانیانی که شاکی خصوصی دارند نمی شود. بیشتر مربوط به جرایم عمومی است و کمتر به جرایم سیاسی و امنیتی می پردازد. لذا امیدواریم در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب دامنه‌ی آن گسترده تر شود.

این نماینده مجلس گفت: اما در حوزه مبارزه با فقر و تبعیض طبقاتی بر اساس آمارهایی که وجود دارد اگرچه تلاش های زیادی داشتیم اما شاخص ضریب جینی در طی این ۴۰ ساله نشان می دهد که خیلی توفیق نداشتیم. ضریب جینی در واقع فاصله فقیر و غنی را نشان می دهد و هر چه این عدد به سمت صفر میل کند بهتر است. ضریب جینی در کشور ما در حدود ۴/۰ است در بعضی از سال ها وضعیت بهتری داشتیم و در زیر عدد چهار بودیم اما در بیشتر سال ها در مرز ۴ قرار داشتیم. عده ای هم نگاهی دارند و می گویند سال‌هایی که پایین آمدیم به این معنا نبوده که فقرا غنی تر شدند بلکه ممکن است ثروتمندان فقیرتر شده باشند و این فاصله از آن سو کاهش پیدا کرده باشد. اما به هر حال اتفاق شاخصی در این زمینه در بهبود ضریب جینی به رغم پیشرفتهایی که در بعضی از دور ها داشتیم نیفتاده است.

او ادامه داد: در حوزه سلامت فردی رشد کردیم اما در حوزه سلامت اجتماعی وضعیت نامطلوبی داریم که با اهداف انقلاب هیچ سازگاری ندارد . ما در آمار زندانیان در بین ۱۰ کشور بالا قرار داریم. بر اساس آمارها در سال ۵۸ زیر ۱۰ هزار نفر زندانی داشتیم ولی در سال ۹۷ بالای ۲۴۰ هزار نفر زندانی داریم. یعنی نسبت به رشد جمعیت هم بسنجید اصلا قابل مقایسه نیست چراکه بیش از ۲۰ برابر شده است.

او همچنین درباره دولت روحانی گفت: آقای روحانی هم به نظر می آید مملکت را در وضعیتی که لبه پرتگاه بود تحویل گرفت و در دوره اول توانست ثباتی ایجاد کند؛ تورم کاهش داشت و در حوزه بین المللی دستاورد بزرگی کسب کردیم اما در دولت دوم مقداری عقب گرد صورت گرفت و بی وفایی نسبت به وعده هایی که داده شده بود را شاهد بودیم.همچنین دولت دوم آقای روحانی دچار یک نوع آشفتگی مفهومی و رویکردی شد یعنی در بعضی از حوزه ها تکلیفش معلوم نیست. آقای روحانی دولت یکپارچه ای نداشت وزرای این دولت همه به وعده‌های خود عمل نکردند. علی رغم اینکه در برجام توفیقات زیادی داشتیم اما در حوزه سیاست خارجی خیلی نقش آفرینی نداشتیم. همچنین در مباحث منطقه ای مشکلاتی داریم و دولت عملا هیچ کاره است و در مجموع من نمره بالایی به آقای روحانی نمی دهم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان