همه چیز درباره جشنواره فیلم فجر؛ از نگاه نو تا بزرگداشت ها | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 11:08

همه چیز درباره جشنواره فیلم فجر؛ از نگاه نو تا بزرگداشت ها

شماره: 1447
Aa Aa

در این دوره و طبق برنامه‌های اعلام شده، تاکنون همه اتفاقاتی که از سوی دبیر جشنواره وعده داده شد، به واقعیت پیوسته است. فیلم‌ها به موقع به دبیرخانه جشنواره رسید و دیگر فیلمی از آن تاریخی که اعلام شد، در دبیرخانه پذیرفته نشد.

سودای سیمرغ
همه چیز درباره جشنواره فیلم فجر؛ از نگاه نو تا بزرگداشت ها

سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر از دوشنبه 12 بهمن ماه آغاز خواهد شد، جشنواره‌ای که امسال محمد حیدری دبیر آن است و صادق موسوی به عنوان مدیر روابط عمومی در کنار او حضور خواهد داشت.

به گزارش اسپاداناخبر،در نشست این دوره از جشنواره فیلم فجر اعلام شد که شهاب حسینی و نیز مهتاب کرامتی در سمت مشاوران هنری این جشنواره را حمایت خواهند کرد، اما شهاب حسینی، در اعتراض به کنار گذاشتن فیلم "آشغال‌های دوست داشتنی" از جشنواره فیلم فجر، از سمت خود در این جشنواره کناره‌گیری کرد. با اینکه دبیر این جشنواره از بازیگر سینما عذرخواهی کرد اما حسینی باز هم نپذیرفت تا در سمت خود باقی بماند.

در این دوره و طبق برنامه‌های اعلام شده، تاکنون همه اتفاقاتی که از سوی دبیر جشنواره وعده داده شد، به واقعیت پیوسته است. فیلم‌ها به موقع به دبیرخانه جشنواره رسید و دیگر فیلمی از آن تاریخی که اعلام شد، در دبیرخانه پذیرفته نشد. کارت‌ها و جدول فیلم‌ها هم با برنامه ریزی در نشست دوم این رویداد مهم سینمایی به اهالی رسانه واگذار شد. این برنامه‌ریزی از پیش‌فروش بلیت‌های جشنواره به دست مردم تا برنامه منظم کاخ مردمی که امسال در پردیس ملت است، نیز مورد توجه قرار گرفت. با نگاهی گذرا به بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره فیلم فجر و نیز بزرگداشت‌ها و هیئت انتخاب باید منتظر ماند تا دید نتیجه این دوره از جشنواره فیلم فجر با پایان جشنواره چه طور رقم خواهد خورد.

فیلم‌های بخش سودای سیمرغ

هیئت انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر متشکل از محمد احسانی، شهرام اسدی، فریدون جیرانی، محمدباقر قهرمانی، حسین کرمی، علیرضا شجاع نوری و رضا مقصودی اسامی 22 فیلم راه یافته به بخش مسابقه سودای سیمرغ جشنواره را اعلام کردند.

"آبنبات چوبی" به کارگردانی حسین فرحبخش با بازی رضا عطاران، میلاد کی‌مرام، سحر قریشی، هنگامه حمیدزاده، کریم امینی، نگار عابدی، صفا آقاجانی و شقایق فراهانی است. این فیلم به معضل دختران فراری می‌پردازد.

"امکان مینا" به کارگردانی کمال تبریزی که در این فیلم میلاد کی‌مرام، مینا ساداتی، شاهرخ فروتنیان، بهرنگ علوی، شایسته ایرانی، سیامک صفری، فرزاد باقری، سیامک احصایی، بهادر ملکی، علی مردانه ایفاگر نقش‌های اصلی هستند، در خلاصه داستانش آمده: تردید، شک و سر انجام خیانت، زندگی عاشقانه مهران و مینا را به مسیر تازه‌ای می‌کشاند.

"آخرین بار کی سحر را دیدی" به کارگردانی فرزاد مؤتمن که در این فیلم بازیگرانی چون فریبرز عرب‌نیا، سیامک صفری، آتیلا پسیانی، ژاله صامتی، محمدرضا غفاری، بهاران بنی‌احمدی، آناهیتا درگاهی، روشنک گرامی، مجتبی سلمانی، شیوا کریمی، عمار تفتی، شبنم فرشادجو، علیرضا ثانی فر، امیرحسین فتحی ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان‌اش آمده است: صبح است، مادری سراسیمه وارد کلانتری می‌شود و به افسر نگهبان می‌گوید دختر جوانش، سحر، دیشب به خانه بازنگشته است...

"اژدها وارد می‌شود" به کارگردانی‌مانی حقیقی است که همایون غنی‌زاده، امیر جدیدی، احسان گودرزی، نادر فلاح، علی باقری، کیانا تجمل حضور دارند. او هیچ خلاصه داستان و اطلاعات دیگری از فیلم خود در دسترس رسانه‌ها نگذاشته است.

"بادیگارد" به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، با بازی رویز پرستویی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، محمود عزیزی، فرهاد قائمیان، امیر آقایی، دیبا زاهدی، شیلا خداداد، پریوش نظریه، پدرام شریفی، کامران نجف‌زاده، افسانه ناصری، سید احسان امانی، امیر محمدی در "بادیگارد" به ایفای نقش پرداخته‌اند.

این فیلم روایت داستانی درباره یک محافظی شخصی است که از جان یکی از شخصیت‌های مهم نظام محافظت می‌کند اما...

"به دنیا آمدن" به کارگردانی محسن عبدالوهاب است. هدایت هاشمی، الهام کردا، پونه عبدالکریم زاده، رضا مرتضوی، رؤیا جاویدنیا، مهدی امیری، اسماعیل پوررضا، مرتضی نسیم سبحان، بابک گودرزی‌نژاد، سیاوش نقشبندی، حمید محمدزاده، محمدرضا سمیعی‌فر، مهدی وحیدروش، مریم افشار، مهشید ناصری، آیدا سرشار، الهام عبدالهی راد، سهیل عبدی، مسعود ریاضی، شهباز تهرانی، شهناز چماچم‌جا، هاله قدرت زاده، پرستو آصفی، امیرعلی مظفریان، سپهراد فرزامی، نیکی نصیریان بازی می‌کنند. این فیلم درباره زن و شوهری در آستانه میان‌سالگی است که برای ادامه مسیرِ زندگی‌شان با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند.

"بارکد" به کارگردانی مصطفی کیایی است. بازی بهرام رادان و محسن کیایی بیانگر اثری متفاوت در کارنامه این کارگردان است. در این فیلم سحر دولتشاهی، بهاره کیان افشار، بابک بهشاد، علی کوچکی، شهرام جمشیدی، آرش تاج، رضا شریف نژاد، سحر آربین، مرجان علیزاده و پژمان بازغی بازی می‌کنند و در خلاصه داستان‌اش آمده: پشت هر آدمی یه داستانی هست و پشت هر داستانی یه آدم، بهتره قبل از هر قضاوتی یکم صبر داشته باشیم.

"خشم و هیاهو" به کارگردانی هومن سیدی است. در این فیلم بازیگرانی چون طناز طباطبایی، نوید محمدزاده، سعید چنگیزیان، بهناز جعفری، رضا بهبودی، رعنا آزادی ور، بهزاد عمرانی به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه‌اش تنها جمله "زندگی به من آموخت که هیچ چیز از هیچ کس بعید نیست!" نوشته شده است.

"دختر" به کارگردانی سیدرضا میرکریمی است. در این فیلم، فرهاد اصلانی، مریلا زارعی و ماهور الوند نقش آفرینی می‌کنند.

در خلاصه داستان "دختر" آمده است که آقای عزیزی که سرپرست بخش تعمیرات و نگهداری پالایشگاه آبادان است برای مراسم خواستگاری دخترش آماده می‌شود.

"دلبری" به کارگردانی سیدجلال دهقانی اشکذری است. هنگامه قاضیانی و عباس غزالی نقش‌های اصلی را بازی می‌کنند. این فیلم درباره زنی به نام "طوبی" است که در شب مراسم عروسی خواهر زاده‌اش اتفاقاتی برایش رخ می‌دهد.

"رسوایی 2" به کارگردانی مسعود ده نمکی است. اما بازیگران این فیلم عبارتند از اکبر عبدی، سحر قریشی، محمدرضا شریفی‌نیا، امیر نوری، مهران رجبی، فخرالدین صدیق شریف، رامین راستاد، ابوالفضل همراه، اسماعیل خلج، امین ایمانی به ایفای نقش پرداخته‌اند. داستانش در ادامه قسمت قبلی "رسوایی" روایت می‌شود.

"زاپاس" به کارگردانی برزو نیک نژاد است. اما در این فیلم او هم امیر جعفری، ریما رامین‌فر، جواد عزتی، الناز حبیبی، احمد مهران فر، شبنم مقدمی، نرگس رمضانی، ماهان نصیری بازی کرده‌اند که این فیلم یک درام اجتماعی است که با روایتی شیرین به نمایش درمی‌آید.

"سیانور" به کارگردانی بهروز شعیبی، در این فیلم بازیگرانی چون مهدی هاشمی، بابک حمیدیان، هانیه توسلی، بهنوش طباطبایی قصه‌اش در دهه 50 می‌گذرد و محور اصلی آن زندگی عاشقانه یک زوج است که در آن دوره زمانی به تصویر کشیده می‌شود.

"عادت نمی‌کنیم" به کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان است. در این فیلم بازیگرانی چون محمدرضا فروتن، ساره بیات، حمیدرضا آذرنگ، هدیه تهرانی، حدیث میرامینی، پانته‌آ پناهی‌ها، شیرین یزدان‌بخش، نقی سیف جمالی، رؤیا حسینی و مهدخت مولایی حضور دارند و در خلاصه داستانش آمده است: وقتی همه چی خوبه و خوشه زندگی کردن هنر نیست.

"کفش‌هایم کو" به کارگردانی کیومرث پوراحمد است. رضا کیانیان، رؤیا نونهالی، مجید مظفری، مینا وحید، بهاره کیان‌افشار از جمله بازیگران این فیلم به شمار می‌روند. این فیلم در ارتباط با تبعات مهاجرت و بیماری آلزایمر است.

"لانتوری" به کارگردانی رضا درمیشیان است. باران کوثری، نوید محمدزاده و مریم پالیزبان نقش‌های اصلی را بازی می‌کنند.

"مالاریا" به کارگردانی پرویز شهبازی است. در این فیلم بازیگرانی چون، بازی ساعد سهیلی، ساغر قناعت، آزاده نامداری، آذرخش فراهانی بازی کرده‌اند. این فیلم درباره دختر و پسری است که در تهران گردی‌های خود با مردی برخورد می‌کنند که مشکلی دارد. آن‌ها سعی می‌کنند راه حلی برای این مشکل پیدا کنند.

"نفس" به کارگردانی نرگس آبیار است که با بازی مهران احمدی، پانته‌آ پناهی‌ها، گلاره عباسی، سیامک صفری، شبنم مقدمی، سیامک عبادی زاده، ساقی زینتی، محمدرضا شیرخانلو، سیده ساره نورموسوی، علی خانبابایی، جمشید هاشم‌پور؛ قصه زندگی یک خانواده یزدی بین سال‌های 57 تا 62 است. روایتی از زندگی چهار کودک با نامهای بهار، نادر، کمال و مریم است که همراه پدرشان غفور (با بازی مهران احمدی) و مادربزرگ (با بازی پانته‌آ پناهی‌ها) در دهه 50 خورشیدی نفس می‌کشند! دنیای این کودکان دنیایی است پر از رویاهای زیبای کودکانه که قرار است رنگ حقیقت به خود بگیرد.

"نقطه کور" به کارگردانی مهدی گلستانه است. از محمدرضا فروتن تا هانیه توسلی؛ علاوه بر این دو بازیگر شقایق فراهانی، محسن کیایی، خاطره اسدی، مریم به وبانی، نیکی مظفری را بازی می‌کنند، داستان خسرو است که 23 روز بر پهنه دریا و به دور از خانواده‌اش گذرانده است. او با دنیایی از ابهامات فکری که تمام مدت همراه او بوده وارد خانه‌اش در تهران می‌شود اما تمامی ذهنیت‌هایش عینیت یافته و قادر به مقابله با مسائل پیش آمده نیست تا اینکه...

"نیمه شب اتفاق افتاد" به کارگردانی تینا پاکروان" است. بازیگرانی چون رؤیا نونهالی در کنار حامد بهداد به ایفای نقش می‌پردازد و گوهر خیراندیش، آتیلا پسیانی، شقایق فراهانی، ستاره اسکندی، رابعه اسکویی، سینا رازانی، کریم امینی و مهراب رضایی نقش‌های دیگر این پروژه را بر عهده دارند."نیمه‌شب اتفاق افتاد" داستان عشق‌های نامتعارف از عروسی تا عزاست.

"وارونگی" به کارگردانی بهنام بهزادی است. "وارونگی" با بازی سحر دولتشاهی، علی مصفا، ستاره پسیانی، رؤیا جاویدنیا، علیرضا آقاخانی، شیرین یزدان درباره شخصیتی بنام سهیل است که پس از چندین سال، نشانی نیلوفر را پیدا کرده و به سراغش آمده است. رابطه آنها که در گذشته ناکام مانده، حالا درآستانه شکل گیری دوباره است.

"هفت ماهگی" به کارگردانی هاتف علیمردانی است. "هفت ماهگی" با بازی حامد بهداد، باران کوثری، پگاه آهنگرانی، هانیه توسلی، احمد مهران فر، فرشته صدرعرفایی، بهناز جعفری، رضا بهبودی درباره دو خانواده طبقه متوسط شهری است که بین آن‌ها اختلافی رخ می‌دهد و برای رفع اختلاف‌ها با نظرهای مختلفی مواجه هستند.

فیلم‌های بخش هنر و تجربه

هیئت انتخابی متشکل از جمال امید، هوشنگ گلمکانی،ایرج تقی پور،سیف‌الله صمدیان، جعفر صانعی مقدم، شهرام مکری و امیرحسین علم الهدی فیلم‌های بخش هنر و تجربه را برگزیدند.

"تمرینی برای اجرا" به کارگردانی محمدعلی سجادی است. میکائیل شهرستانی، مهدی میامی، محمدعلی سجادی، محمود راسخ‌فر، محمد ساربان، حسین فلاح، آزاده موحد، آوا دارویت، نیما لبخنده، دانیال اسماعیل‌زاده، نسیم میرزاده، ماهور سجادی بازیگران اصلی این فیلم هستند.

"چهارشنبه" به کارگردانی سروش محمدزاده است. در این فیلم شهاب حسینی، نسیم ادبی، آرمان درویش، هستی مهدوی، امیرحسین شام بیاتی، الهام حاج فتحعلی، گیتی قاسمی، نیما راد، پیام اینالویی، رسول ادهمی، فرخنده فرمانی زاده، فرهاد محمدی، فرشاد محمدی به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستانش آمده است: "آنها نمی‌دانستند اتفاقی می‌افتد که چهارشنبه را برایشان روزی متفاوتی خواهد کرد..."

"سینما نیمکت" به کارگردانی محمد رحمانیان است که با بازی مهتاب نصیرپور، علی عمرانی، اشکان خطیبی و هومن برق‌نوردجلوی دوربین برد.

"اینجا کسی نمی‌میرد" به کارگردانی حسین کندری است. در خلاصه داستان این فیلم که هومن سیدی به‌عنوان بازیگر اصلی یکی از متفاوت‌ترین نقش‌هایش را در سینما ایفا کرده آمده است:"یه بچه‌ی خوش خوابی بود که هر جا ولش می‌کردن می‌خوابیده. یه بار خودش فهمید که خوابه...زور زد که داد بزنه، نتونست."

"برداشت دوم از قضیه اول" به کارگردانی پویان باقرزاده است. این فیلم درباره دانشجویان تئاتر است که در خلاصه‌اش آمده:" ناامید از همه شکست‌ها درست زمانی که یک معجزه می‌توانست به زندگیشان رنگی دوباره ببخشد، یک شوخی و یک دروغ فاجعه بار می‌شود."

"سگ و دیوانه عاشق" که اطلاعاتی از آن رسانه‌ای نشده است توسط علی محمد قاسمی فیلمبردار با سابقه سینما کارگردانی شده است.

"قیچی" به کارگردانی کریم لک زاده است این فیلم با با بازی عباس غزالی، سروش صحت، بهزاد دورانی، محمدرضا داوودنژاد، رابعه مدنی، سونیا سنجری قصه شخصیتی را روایت می‌کند که از تهران گریخته و برای خروج از کشور به جنوب می‌رود.

"گاهی" کار گروهی به هدایت محمدرضا رحمانی که اولین فیلم سلفی سینمای ایران محسوب می‌شود، فریبرز عرب نیا، مهدی پاکدل، اندیشه فولادوند، آزاده صمدی، عاطفه نوری و ایمان افشاریان به ایفای نقش پرداخته‌اند. داستان این فیلم سه زوج ایرانی است که در پایان حضور خود در یک مهمانی با تراژدی روبرو می‌شوند.

"ممیرو" دومین ساخته هادی محقق داستان مردی مسن را روایت می‌کند که تلاش دارد به زندگی‌اش خاتمه دهد.

"نیم‌رخ‌ها" آخرین ساخته زنده‌یاد ایرج کریمی با بازی سحر دولتشاهی، بابک حمیدیان، هومن سیدی، رؤیا نونهالی و سام قریبیان روایتگر زندگی زوج جوانی است که مرد به دلیل بیماری سرطان روزهای آخر عمرش را سپری می‌کند و در ادامه آن رقابتی بین مادر و همسر این مرد جوان رخ می‌دهد.

"یک شهروند کاملاً معمولی" به کارگردانی مجید برزگر است. بازیگرانی چون گلاب آدینه، بابک حمیدیان، محسن سلیمانی، لادن سلیمانی، بانیپال شومون، مهسا طهماسبی، محمدباقر صفانور، اشکان خیل نژاد، محمد صدیقی‌مهر، رها خدایاری، مجید خدایی، زهرا برومند، پوریا تهرانی به ایفای نقش می‌پردازند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: آقای صفری 83 ساله، کارمند بازنشسته اداره پست که در شهرکی قدیمی در تهران زندگی می‌کند، پس از مرگ همسرش تنهاست. تنها پسرش که خارج از ایران است تصمیم دارد او را برای دیدار و مداوا به کانادا دعوت کند. مقدمات این سفر، زندگی آرام و معمولی او را کمی به هم می‌ریزد.

فیلم‌های بخش نگاه نو

حبیب احمدزاده، حمید فرخ نژاد، مهدی کرم پور، مهتاب کرامتی و سامان مقدم هیئت داوران بخش "نگاه نو" سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر هستند.

"ابد و یک روز" به کارگردان، سعید روستایی است که بازیگرانی چون نوید محمدزاده، پیمان معادی، پریناز ایزدیار، ریما رامین‌فر، شبنم مقدمی، شیرین یزدان‌بخش، معصومه رحمانی، مهدی قربانی در آن به یفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: یک حکم قضایی که مثل حبس ابد است با این فرق که غیرقابل عفو است... .

"ایستاده در غبار" به کارگردان محمدحسین مهدویان، هادی حجازی‌فر، امیرحسین هاشمی، فرهاد فداکار و عماد محمدی در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، احمد که عصیان نوجوانی‌اش را در سکوت گذرانده، فرمانده لشکری می‌شود که باید در دروازه‌های خرمشهر با دشمن بجنگند، اما سرنوشت او فرسنگ‌ها دور از مرز ایران رقم می‌خورد.

"برادرم خسرو" به کارگردانی احسان بیگلری، با بازی ناصر هاشمی، بیتا فرهی، ساره بیات و شهاب حسینی، در خلاصه داستان این فیلم آمده است، خسرو نام پسر جوانی است که به بیماری اختلال دو قطبی مبتلاست و برای درمان این بیماری مجبور شده چند هفته‌ای در خانه برادر بزرگتر خود به سر ببرد. اختلال روانی دو قطبی نام یک بیماری روانی است که طبق تحقیقاتی که انجام می‌دهم، در انسان‌های خلاق هم رخ می‌دهد؛ به این معنا که گاهی دچار افسردگی شدید می‌شوند و گاهی هم از فرط شادی در پوست خود نمی‌گنجند و معمولاً تعادل رفتاری ندارند.

"پل خواب" به کارگردان اکتای براهنی، با بازی ساعد سهیلی، هومن سیدی، آناهیتا افشار، شهین تسلیمی، علیرضا ثانی فر و اکبر زنجانپور؛ درخلاصه داستان این فیلم آمده است، طبق یک قانون کلی، آدم‌ها، حتی گناهکاران، بیش از حد تصور ما ساده و ساده دل‌اند و ما خود نیز چنینیم.

"جشن تولد" به کارگردانی عباس لاجوردی، با بازی احمد کاوری، علی‌رام نورایی، نادی خوری،‌ امیه ملس، علی صطوف. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، یک خانواده سوریه شب جشن تولد فرزندشان با حمله تکفیری‌ها به دمشق و حرم حضرت زینب (س) مصادف می‌شود و این اتفاق باعث فرار این خانواده شیعه به همراه همسایه اهل سنتشان از خانه به سمت محل امنی می‌شود.

"خانه‌ای در خیابان چهل و یکم" به کارگردان حمیدرضا قربانی، مهناز افشار، علی مصفا، سهیلا رضوی، سارا بهرامی، آرش مجیدی و علیرضا کمالی در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، فیلمی است که حرف انسانی را می زند... .

"خماری " به کارگردانی داریوش غذبانی، با بازی مهرداد صدیقیان، لی‌لی فرهادپور، سوگل خلیلی و کاظم سیاحی. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، یک جوان علاقه مند به موسیقی قرار است یک روز عصر در سفارت اتریش امتحانی بدهد، اما صبح روز امتحان درگیر اتفاق‌های عجیب و غریب می‌شود که موضوع امتحان خود را به کلی فراموش می‌کند.

"گیتا" به کارگردان، مسعود مددی، مریلا زارعی، حمیدرضا آذرنگ، بهناز جعفری، سارا بهرامی، نادر فلاح و رامین افشاری در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، "گیتا" مادر متین است و به او دلبستگی زیادی دارد. پس از حادثه‌ای که برای متین پیش می‌آید، گیتا تلاش می‌کند تا با این موضوع کنار بیاید، اما با گذر زمان متوجه واقعیت‌های جدیدی می‌شود...

"لاک قرمز" به کارگردان سیدجمال سیدحاتمی، در این فیلم بازیگرانی چون پانته‌آپناهی‌ها، بهنام تشکر، پردیس احمدیه و مسعود کرامتی. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، دخترک تازه به انگشتانش لاک زده بود که روزگار صورتش را نقاشی کرد.

"متولد 65" به کارگردانی مجید توکلی، احسان امانی، مریم سعادت، پدرام شریفی، هنگامه حمیدزاده در این فیلم بازی کرده‌اند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است، دختر و پسر جوانی با رویای پولدار شدن، خود را در شخصیت‌های مختلف اجتماعی جا می‌زنند و از این طریق می‌خواهند به خواسته‌های خود برسند!

"من" به کارگردانی سهیل بیرقی، با بازی لیلا حاتمی، امیر جدیدی، بهنوش بختیاری، علی استادی، علی منصور، سعید عطاییان و مانی حقیقی است که در خلاصه داستان این فیلم آمده است ما رو نرقصون آذر!

فیلم‌های بخش مستند جشنواره

هیئت انتخاب بخش مستند جشنواره فیلم فجر متشکل از محمدرضا اصلانی، مجید خالقی سروش، مرتضی شعبانی، آزاده بیزارگیتی، آرش لاهوتی اسامی 11 فیلم راه‌یافته به این بخش رقابتی را بدین شرح اعلام کردند:

"A 157" به کارگردانی بهروز نورانی‌پور، "آزادی" به کارگردانی رضا فرهمند – کمیل سهیلی،"اهالی خیابان یکطرفه" به کارگردانی مهدی باقری، "خوان بی خان" به کارگردانی هادی معصوم دوست، "خاطرات خانه متروک" به کارگردانی مهدی فارسی، "رؤیاهای دم صبح" به کارگردانی مهرداد اسکویی،"زمناکو" به کارگردانی مهدی قربانپور،"فصل هرس" به کارگردانی لقمان خالدی، "کارنامه بنیاد کندی" به کارگردانی محمد جعفری – آذر مهرابی

"مجتبی" به کارگردانی محمدحسن دامن زن،"همراه با فرات" به کارگردانی فرشاد اکتسابی از جمله فیلم‌های این بخش به شمار می‌رود.

بزرگداشت مهدی فخیم‌زاده، رؤیا تیموریان و رضا کیانیان

در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر از مهدی فخیم‌زاده، رؤیا تیموریان و رضا کیانیان بازیگران و کارگردان سینمای ایران تقدیر می‌شود.

مهدی فخیم‌زاده فارغ التحصیل رشته ادبیات فرانسه از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران است. وی فعالیت هنری خود را از سال 1348 با تئاتر آغاز کرد و از سال 1351 وارد سینما شد. فخیم زاده کارگردانی 18 فیلم سینمایی را در کارنامه کاری خود دارد. وی همچنین در 32 فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته است. دریافت دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه برای فیلم "شتاب‌زده" در دهمین جشنواره فیلم فجر (سال 1370)، تقدیر برای نوشتن فیلمنامه "همسر" در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (سال 1372)، تقدیر به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و برای بازی در فیلم "تاواریش" در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (سال 1372) از دیگر افتخارات این بازیگر سینما است.

رضا کیانیان دیگر بازیگر سینما است که در تمامی ژانرها و با تمامی کاراکترها به نقش آفرینی پرداخته است که بسیاری از شخصیت‌هایی که او به نقش آفرینی آنها پرداخته شخصیت‌هایی شناخته شده در فرهنگ ایرانی است. وی در شانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم "آژانس شیشه‌ای" جایزه بهترین بازیگر نقش دوم را گرفت و در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم "کیمیا" کاندیدای دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد نقش دوم بود.

علاوه بر آن کیانیان برای بازی ماندگارش در فیلم "خانه‌ای روی آب" سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر به‌دست آورد.

رؤیا تیموریان هم امسال قرار است در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر تقدیر شود. تیموریان برای بازی در فیلم‌های مرد بارانی، قارچ سمی، شیفتگی، گوشواره و زندان زنان نامزد دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر بوده است. وی همچنین بیش از دیگر بازیگران زن کشورمان نامزد دریافت سیمرغ از جشنواره فیلم فجر در ادوار مختلف بوده است. تیموریان علاوه بر این، جایزه بهترین و پرکارترین زن تئاتر در سال‌های ۷۸ تا ۸۰ را دارد و در بسیاری از نمایش‌ها همچون عروسی خون، معرکه در معرکه، بینوایان، قاتل بی‌رحم، رویای یک عکس، باغ آلبالو حضور درخشانی داشته است. این بازیگر کشورمان چندین دوره داوری جشن خانه سینما را بر عهده داشته و علاوه بر آن داور بخش تئاتر فجر در سال ۸۲، داور تئاتر دانشجویی، داور انجمن سینمای جوان، رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران، عضو هیئت مدیره خانه سینما (۲ دوره)، عضو هیئت مؤسس خانه تئاتر، داور جشنواره فیلم‌های کوتاه، داور جشنواره فیلم‌های استانی در صدا و سیما، سه دوره عضویت در کمیته انتخاب فیلم اسکار را بر عهده داشته است.

بهروز غریب پور مدیر کاخ جشنواره و مجید مظفری مدیر کاخ مردمی

محمد حیدری به منظور مدیریت هرچه بهتر امور کاخ برج میلاد بهروز غریب‌پور را مدیر کاخ برج میلاد و مجید مظفری را به عنوان مدیر کاخ مردمی جشنواره انتخاب کرد.

غریب‌پور کارگردانی و نویسندگی دو فیلم سینمایی "کارگاه 2" و "تنبل قهرمان" را برعهده داشته است. علاوه بر این وی نویسنده فیلم "دونده" امیر نادری و تهیه کننده فیلم "تنبل قهرمان" بوده است. او پیشتر به عنوان مشاور فرهنگی شهردار تهران، بنیان‌گذار و مدیر فرهنگسرای بهمن، عضو شورای برنامه‌ریزی ستاد شهر سالم، مدیر کانون نمایش‌های عروسکی مرکز هنرهای نمایشی، بنیانگذار و مدیر خانه هنرمندان ایران، رئیس مرکز آموزش تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان در شهرهای مختلف ایران، عضو مرکز بین‌المللی تئاتر عروسکی یونیما از ۲۰۰۰، رئیس شورای تشکیلات عروسکی WAP پراگ از ۲۰۰۶ فعالیت کرده است.

برج میلاد به عنوان کاخ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر از 12 تا 22 بهمن ماه میزبان اهالی رسانه و عوامل تولید آثار سینمایی خواهد بود.

منبع/ هنر آنلاین

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان