نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال چه کسانی هستند؟

در روزی که علی کفاشیان اعلام کرد در انتخابات ریاست فدراسیون حاضر نمیشود، 7 نفر به امید رسیدن به این صندلی ثبت نام کردند. البته کفاشیان دیروز بحث تصویب اساسنامه توسط دولت را مطرح کرد و در این صورت طبیعی است که ثبت نام نامزدها دوباره صورت بگیرد.
در روزهای گذشته ماجرای انتخابات پیچ و تاب زیادی داشته و پیشبینی آینده فدراسیون فوتبال تقریبا غیرممکن است، ولی اگر ثبتنامها را ملاک قرار دهیم، یکی از این هفت نفر رییس بعدی فدراسیون فوتبال خواهند بود. در این گزارش موقعیت این 7 کاندیدا و بخت برنده شدن آنها بررسی شده است.
مهدی تاج
نایب رییس فدراسیون فوتبال و رییس سازمان لیگ بخت اول ریاست فدراسیون فوتبال محسوب میشود. در گذشته نهچندان دور روابط او با کفاشیان خوب نبود، ولی در حال حاضر میتوان گفت که ائتلاف قدرتمندی ساختهاند و حاضر نیستند قدرت فدراسیون را به فرد دیگری منتقل کنند. کنار رفتن کفاشیان و ثبت نام تاج را باید حرکتی هماهنگ نامید. او همچنین گفته است که کفاشیان را به عنوان نایبرییس اول در نظر دارد. به کمک کفاشیان او بخت خوبی برای به دست آوردن آرای لازم ریاست دارد. امتیاز تاج نسبت به بیشتر نامزدها این است که در جریان مشکلات روز فوتبال است. او با 12 امضا خیالش از حضور در انتخابات راحت است.
شهابالدین عزیزیخادم
عضو جوان هیات رییسه فدراسیون فوتبال، چهار سال قبل هم به دنبال صندلی ریاست بود، ولی با ثبت نامش نشان داد که این بار جدیتر است. او هدایت اپوزیسیون داخل فدراسیون را بر عهده دارد و خودش را منتقد سبک مدیریت کفاشیان و تاج میداند. گفته میشود او توانسته بود 30 امضا برای ورود به انتخابات جمع کند، ولی احتمالا با 18 امضا وارد شود. او در مجمع فدراسیون طرفدارانی هم دارد، روی آرای هیاتهای استانها حساب کرده و احتمالا جدیترین رقیب تاج خواهد بود. پیش از حضور در فدراسیون، مهمترین سابقه مدیریتی او عضویت در هیاتمدیره باشگاه پیکان بوده است.
مصطفی آجورلو
رییس سازمان تربیت بدنی سپاه سابقه مدیریت زیادی در فوتبال دارد. مهمترین دوران مدیریت آجورلو زمانی است که او مدیرعامل باشگاه پاس بود تا اینکه این باشگاه به همدان منتقل شد. بعد از آن او مدیرعامل باشگاه استیلآذین شد، ولی این تیم خصوصی فرجام خوشی نداشت. آجورلو بعد از تعلیق فدراسیون در سال 86 میخواست در انتخابات شرکت کند، ولی نتوانست امضاهای مورد نظر را به دست آورد. او این بار در حالی وارد انتخابات شده که مدتی است از فضای فوتبال فاصله گرفته است. بخت موفقیت او در این انتخابات ظاهرا کمتر از تاج و عزیزیخادم است، ولی امید دارد که در روزهای آینده شرایط به نفع او تغییر کند.
عزیزا... محمدی
رییس سابق سازمان لیگ فوتبال و رییس فعلی اتحادیه باشگاههای فوتبال ایران، یکی دیگر از مدیرانی است که در سالهای اخیر حضور پررنگی در فوتبال ایران داشته است. او دوره قبل هم شانس خود را در انتخابات فدراسیون آزمود و این بار هم به نظر نمیرسد بخت زیادی برای پیروزی داشته باشد. او پیش از ثبتنام گفته بود که در صورت حضور کفاشیان در انتخابات شرکت نمیکند.
علیاکبر ابرقویی نژاد
رییس چندین دوره هیات فوتبال اصفهان یکی از میهمانان غیرمنتظره این رقابت است و به نظر نمیرسد در مجمع پشتوانهای برای این رقابت سخت داشته باشد. او یکی از منتقدان فدراسیون فوتبال محسوب میشود و موقعیت ریاستش در هیات فوتبال اصفهان هم در این سالها چندان مستحکم نبوده است. ابرقویینژاد معلوم نیست حتی بتواند 10 امضایی را که برای ورود به این رقابت لازم است جمع کند.
منصور قنبرزاده
مدیرعامل نفت در آخرین ساعات شنبه به عنوان نامزد ریاست فدراسیون ثبت نام کرد. عضو هیات رییسه سازمان لیگ در ائتلافی است که عزیزی خادم هم در آن حضور دارد، نقش حامی او را دارد و احتمالا یکی از این دو در رقابت نهایی حاضر خواهد شد. سابقه مدیریت فوتبالی او بیشتر به باشگاه نفت مربوط میشود؛ تیمی که در فصل جاری بحران مالی شدیدی را تجربه میکند.
علیرضا معظمینیا
حضور او در انتخابات بیشتر یک شوخی است؛ کسی که پیش از این خودش را به عنوان مدعی خرید باشگاه پرسپولیس اعلام کرد. او وعده داده که برای هر هیاتی که به او رای دهد، یک میلیارد تومان کمک میکند؛ ادعایی که مصداق تخلف در فوتبال است.
بعید است او بتواند مجوز ورود در انتخابات را به دست آورد.
منبع/ روزنامه ایران ورزشی