ایران یکی از بیست مگادایورس جهان | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 0:12

ایران یکی از بیست مگادایورس جهان

شماره: 2165
Aa Aa

20 کشور دارای بیشترین تنوع زیستی گیاهی و جانوری جهان معروف به مگادایورس، 12 درصد مساحت کشورهای جهان، بیش از 45 درصد جمعیت جهان، نزدیک به 70 درصد تنوع زیستی کره زمین و 36 درصد مناطق حفاظت شده را دارا هستند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست؛
ایران یکی از بیست مگادایورس جهان

فرهاد دبیری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به حضور خود در سیزدهمین اجلاس کنوانسیون تنوع زیستی و هشتمین کنوانسیون ایمنی زیستی معروف به پروتکل کارتاهینا و دومین اجلاس حفظ ذخایر ژنتیک معروف به پروتکل ناگویا به عنوان نماینده ج.ا.ایران و در رأس هیأتی متشکل از کارشناسان و متخصصان که از 10 آذر ماه سال جاری در شهر کنکان مکزیک برگزار شد، اظهار داشت: دو روز ابتدایی اجلاس به نشست مقام های عالی رتبه یا وزرای ذی‌ربط کنوانسیون تنوع زیستی اختصاص داشت.

وی ادامه داد: نشست وزرا در چهار بخش کمیته یا گروه کاری کشاورزی پایدار، جنگل ها، منابع آبزی و آبزیان و گردشگری برگزار شد، با توجه به محدودیت کشورها برای حضور و سخنرانی در گروه ها، ایران دو گروه جنگل و کشاورزی پایدار را به ترتیب برای حضور و سخنرانی انتخاب کرد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سخنرانی خود در گروه کشاورزی و توسعه پایدار را به موضوع نقش جوامع محلی در حفاظت از تنوع زیستی حوزه آبریز دریاچه ارومیه به عنوان پارک ملی و ذخیره گاه زیست کره اختصاص دادم.

دبیری درباره نتیجه  اجلاس دو روزه مقام های عالی رتبه یا وزرای ذی‌ربط کنوانسیون تنوع زیستی کشورها بیان داشت: این گردهمایی به صدور بیانیه ای در جهت حفاظت از تنوع زیستی کره زمین، حفاظت از جنگل ها، توسعه کشاورزی پایدار یا حمایت از توسعه کشاورزی پایدار در جهت حفاظت از تنوع زیستی و توسعه طبیعت گردی پایدار منتج شد.

وی با اشاره به آغاز کار رسمی اجلاس با حضور و سخنرانی رئیس جمهور مکزیک، گفت: این اجلاس برای بررسی 32 موضوع ذکر شده در دستور کار، طی 12 روز ادامه یافت.

*ایران در زمره مگادایورس های جهان

معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در خلال برگزاری جلسات وزرا محیط زیست، جلسه دیگری متشکل از مقام های 20 کشور از جمله ایران، هندوستان، چین، مکزیک، برزیل که دارای بیشترین تنوع زیستی گیاهی و جانوری جهان معروف به مگادایورس (Megadiverse Countries)، (LMMC) هستند، تشکیل شد.

این مقام مسئول ادامه داد: 20 کشور دارای بیشترین تنوع زیستی گیاهی و جانوری جهان معروف به مگادایورس، 12 درصد مساحت کشورهای جهان، بیش از 45 درصد جمعیت جهان، نزدیک به 70 درصد تنوع زیستی کره زمین و 36 درصد مناطق حفاظت شده را دارا هستند.

وی خاطرنشان کرد: این جلسه به منظور هماهنگ سازی و اتخاذ موضع واحد این 20 کشور در خصوص حفاظت از تنوع زیستی در قبال کنوانسیون و اجلاس بود.

دبیری همچنین از ملاقات و مذاکره با دبیر اجرایی کنوانسیون رامسر در حاشیه این جلسات خبر داد و گفت: ضمن تأکید بر ضرورت تقویت همکاری ها، از دبیر اجرایی کنوانسیون رامسر دعوت شد تا بازدیدی از مرکز منطقه ای رامسر در ایران داشته باشد که این دعوت با استقبال وی مواجه شد.

*همکاری های محیط زیستی ایران و اسلواکی قوت می گیرد

معاون سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای هم به جلسه ملاقات و گفتگو با هیأت نمایندگی اسلواکی داشت و افزود: از دیگر حاشیه های بسیار خوب اجلاس، گفتگو برای گسترش همکاری‌های محیط زیستی میان دو کشور ایران و اسلواکی به ویژه در حوزه تالاب ها بود که به زودی شاهد نتایج این مذاکرات خواهیم بود.

به گفته دبیری، در این اجلاس، گزارش استراتژی ملی حفاظت از تنوع زیستی و برنامه عمل کشورها (NBSAP) از جمله ایران قرائت شد که البته گزارش ایران پیش از ارائه در اجلاس نیز در دبیرخانه کنوانسیون مورد تأیید قرار گرفته بود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: پروتکل های کارتاهینا (ایمنی زیستی) و ناگویا دو معاهده وابسته به کنوانسیون تنوع زیستی یا دو پروتکل از ملحقات کنوانسیون معروف تنوع زیستی هستند که در سال 1992 در ریو دو ژانیرو امضا شد.

دبیری در پایان گفت: ج.ا.ایران هم اکنون عضو کنوانسیون تنوع زیستی یا پروتکل کارتاهنا و ایمنی زیستی است و در خصوص پروتکل ناگویا هم با توجه به مصوبه اخیر مجلس برای تأیید عضویت ایران در این پروتکل، روند الحاق به کنوانسیون در حال پیگیری است.

منبع/ باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان