حمله کاربران فضای مجازی به صفحه علاءالدين بروجردی | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 17:30

حمله کاربران فضای مجازی به صفحه علاءالدين بروجردی

شماره: 4994
Aa Aa

بنابر گزارش‌های رسمی کسب و کارهای مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی موجب اشتغال‌زایی بخش زیادی از جوانان بیکار شده و فیلتر آن‌ها تبعات اقتصادی و اجتماعی نامناسبی دارد.

با نقض حقوق بشر نمی توان به امنیت رسید؛
حمله کاربران فضای مجازی به صفحه علاءالدين بروجردی

ادعای علاء‌الدین بروجردی مبنی بر فیلتر شدن تلگرام تا پایان فروردین ماه جاری با واکنش‌های سایر نمایندگان مجلس همراه شد.

به گزارش اسپاداناخبر، برخی منابع خبری به نقل از علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کردند: تلگرام تا پایان فروردین فیلتر می شود. این تصمیمی است که در بالاترین سطح اتخاذ شده و تلگرام جای خود را به یک سامانه مشابه ملی خواهد داد.

با انتشار این خبر در سطح گسترده، رمضانعلی سبحانی‌فر، رییس کمیته ارتباطات مجلس اظهار کرد: با توجه به توسعه روزافزون فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و اقبال عمومی به آن‌ها نمی‌توان جامعه را از آن‌ها محروم کرد اما باید تلاش کرد با اعتمادسازی نسبت به اپلیکیشن‌های داخلی، مردم به اراده خود از تلگرام یا سایر شبکه‌های اجتماعی به اپلیکیشن‌های داخلی اقبال پیدا کنند.

سبحانی‌فر گفت: بنابر گزارش‌های رسمی کسب و کارهای مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی موجب اشتغال‌زایی بخش زیادی از جوانان بیکار شده و فیلتر آن‌ها تبعات اقتصادی و اجتماعی نامناسبی دارد البته توجه به مسائل امنیتی نیز برای نظام بسیار حیاتی و مهم است و باید با در نظر گرفتن جمیع جهات تصمیم‌گیری کرد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس، گفت: شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیر نهایی برای فیلتر شدن یا نشدن تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی است.

اخبار ضد و نقیض بازی با روان مردم است

علیرضا رحیمی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی هم در واکنش به صحبت‌های بروجردی در کانال تلگرامی خود نوشته است: خبر فیلتر شدن تلگرام تا پایان ماه جاری از سوی مرجع مسئولی بیان نشده و بیش از اینکه بار خبری داشته باشد تاثیر آشفته سازی روانی و ایجاد نگرانی در بین مردم داشته است. فیلترینگ تلگرام با هدف تامین فضای بیشتر و ایجاد انحصار برای شبکه های اجتماعی ایرانی با ابزار اخراج و فیلترینگ سایر شبکه ها از جمله تلگرام خارج از قواعد رقابت سالم بوده و صرفا به بی اعتمادی بخش قابل توجهی از مردم منجر می شود.

عضو فراکسیون امید مجلس گفت: رویکرد تصمیم سازان در حوزه های مختلف نباید بگونه ای شود که مردم احساس ناامنی و بی اعتمادی داشته باشند. دستگاههای مسئول، قیم مردم نیستند و نباید بعضی تصمیمات منجر به هجوم بیشتر مردم به شبکه ها و پیام رسانهای خارجی شود.

بنظر می رسد پس از حوادث دیماه ۹۶ حساسیت سیاسی و امنیتی نسبت به تلگرام بیش از حد واقعی آن بزرگنمایی شده است.

رحیمی ادامه داد: در شرایطی که تلگرام به یک ضرورت در مناسبات اجتماعی مردم از همه تفکرات و سلائق فکری تبدیل شده است اخبار ضد و نقیض از مراجع غیر مسئول و سکوت مراجع مسئول بازی کردن با روان مردم و تضعیف اعتماد عمومی است. نباید تحلیل های داخلی برخی جلسات را به عنوان تصمیم مراجع مسئول به جامعه منعکس کرد و موجب بهم ریختگی ساختار روانی جامعه شد.

او همچنین اضافه کرد: سروش و سایر شبکه های مجازی به موازات رسانه ملی بی وقفه و محدودیت در حال فعالیت هستند و افزایش مصنوعی و حبابی مخاطبان با اهرم بستن فضای رقابت، خدمتی به شهروند ایرانی بشمار نمی‌رود. اعتماد مهمترین رکن تصمیم گیری برای شهروندان برای استفاده از شبکه های ایرانی است. بجای ایجاد انحصار بلاوجه برای شبکه های داخلی باید تقویت اعتماد مردم و شهروندان اولویت اول در مراجع تصمیم گیر باشد.

رحیمی در پایان تاکید کرد: در رقابت تلگرام و سروش مهمترین عامل تعیین کننده در موفقیت آنها استقبال مخاطبان و مردم است نه انحصار و فیلترینگ و اخراج یکی به نفع دیگری.

نمی‌توان با نقض حقوق بشر به امنیت رسید

رئیس کمیته بین‌الملل کمیسیون قضایی مجلس هم با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر بسته شدن تلگرام گفت که نمی‌شود با نقض حقوق بشر امنیت پایدار برای کشور ایجاد کرد.
جلیل رحیمی جهان‌آبادی اظهار کرد: حق ارتباطات برای مردم یک ضرورت زندگی امروزی است که در ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز با عنوان آزادی بیان و اعتقادات و ارتباطات فرامرزی بین مردم به عنوان یک حق مسلم بشر به رسمیت شناخته شده است.

وی افزود: امنیت پایدار زمانی محقق می‌شود که مردم احساس آزادی، امنیت روانی و برخورداری از حقوق اولیه‌شان را داشته باشند. قطعا با نقض حقوق بشر نمی‌شود به امنیت رسید.

رئیس کمیته بین‌الملل کمیسیون قضایی مجلس با بیان این‌که «در قوانین داخلی حق آزادی بیان و آزادی ارتباطات به رسمیت شناخته شده است» تصریح کرد: مسئولین درباره مسدود کردن و محدود کردن فضای مجازی به دقت عمل کنند، به گونه‌ای که از ایجاد تشویش برای مردم و از بین رفتن حقوق آن‌ها جلوگیری شود؛ چراکه در غیر اینصورت نه تنها امنیت ایجاد نمی‌شود بلکه این موضوع به عامل ضد امنیتی تبدیل خواهد شد.

وی با بیان این‌که خبر رسمی از نهادهای رسمی در مورد بسته شدن تلگرام اعلام نشده یادآور شد: در جلسه غیرعلنی مجلس که پیش از سال جدید برگزار شد نیز درباره آسیب‌های سیستم‌های غیربومی صحبت و بر ضرورت جایگزین کردن سیستم‌های بومی تاکید شد اما از بستن یک نرم‌افزار خاص یا اعلام یک زمان خاص در این زمینه چیزی گفته نشد.
برخی از كاربران فضای مجازی نیز به صفحه شخصي علاالدين بروجردي حمله كرده و با فحاشی به او خواستار متوقف شدن فيلترينگ تلگرام شدند.

سایت روزنامه قانون پزارش داده است بعد از صحبت های امروز علا الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد جایگزینی یک سامانه مشابه ملی به جای تلگرام تا پایان ماه جاری، برخی از كاربران فضای مجازی به صفحه شخصي علاالدين بروجردي حمله كرده و با فحاشی به او خواستار متوقف شدن فيلترينگ تلگرام شدند.

اغلب محتوای كامنت ها غيرقابل انتشار است.

منابع/ ایسنا و فرارو

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان