ایران تا ۱۰۸ سال آینده نفت برای تولید خواهد داشت | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 24 ارديبهشت 1403 - 8:36

ایران تا ۱۰۸ سال آینده نفت برای تولید خواهد داشت

شماره: 15390
Aa Aa

در صورت تداوم تولید نفت در سطح فعلی و ثابت بودن حجم ذخایر تثبیت‌شده این کشور تا 108 سال آینده نفت برای تولید خواهد داشت.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد؛
ایران تا ۱۰۸ سال آینده نفت برای تولید خواهد داشت

در صورت تداوم تولید نفت در سطح فعلی و ثابت بودن حجم ذخایر تثبیت‌شده ایران تا ۱۰۸ سال آینده نفت برای تولید خواهد داشت.

به گزارش اسپادانا خبر، در سال 2019 ایران با در اختیار داشتن 9 درصد از ذخایر نفت جهان پس از کشورهای ونزوئلا، عربستان و کانادا در رتبه چهارم و به‌لحاظ میزان ذخایر اثبات‌شده گاز پس از روسیه در رتبه دوم جهان قرار داشت. همچنین ایران با دارا بودن حدود 13 درصد از ذخایر نفت اوپک، میان کشورهای عضو پس از ونزوئلا و عربستان سعودی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

حجم کل ذخایر هیدروکربوری مایع کشور طی سال‌های 1398‌ـ‌1396 در جدول زیر ارائه شده است:

 

223

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مطابق آمار جدول حجم کل ذخایر نفت‌ خام، مایعات و میعانات گازی در سال 1396 معادل 245.74 میلیارد بشکه معادل نفت ‌خام بوده که این میزان در سال 1398 به 245.95 میلیارد بشکه معادل نفت خام رسیده و تغییر محسوسی در حجم ذخایر هیدروکربوری مایع طی این سال‌ها دیده نشده است.

با توجه به آمار جدول بالا، مجموع ذخایر نهایی نفت ‌خام کشور در پایان سال 1398،حدود 182.51 میلیارد بشکه بوده که نسبت به سال‌های 1396 و 1397 تغییر محسوسی نداشته است.

عمر ذخایر هیدروکربوری مایع 108 سال برآورد شده است در‌واقع عمر ذخایر یا ضریب ذخایر به تولید بدین‌معناست که در صورت تداوم تولید نفت در سطح فعلی و ثابت بودن حجم ذخایر تثبیت‌شده، کشور تا 108 سال آینده، نفت برای تولید خواهد داشت.

ایران به‌منظور حفظ جایگاه خود در بازارهای بین‌المللی باید در سال‌های آتی با اولویت قرار دادن فعالیت‌های اکتشافی بر ذخایر متعارف به ذخایر غیر‌متعارف خود در مناطق البرز مرکزی، قالی‌کوه و زردکوه استان لرستان و دشت‌مغان آذربایجان نیز توجه کند.

کارشناسان اکتشاف ایران تخمین می‌زنند که ذخایر گسترده‌ای از شیل نفتی و شیل گازی در شمال و جنوب کشور وجود دارد، در این راستا، وزارت نفت در نظر دارد فعالیت‌های اکتشاف خود را در‌خصوص این منابع غیر‌متعارف در سه زیر‌مجموعه شیل نفتی، شیل گازی و هیدرات‌های گازی دنبال کند.

 

منبع| مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان