مؤسسان FATF از عوامل گردش مالی مواد مخدر هستند | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 14 آبان 1403 - 12:09

مؤسسان FATF از عوامل گردش مالی مواد مخدر هستند

شماره: 15323
Aa Aa

آقایانی که FATF را درست کرده و ادعا می‌کنند ناظر بر فعالیت بانک‌های بین‌المللی هستیم چرا مانعی برای اقتصاد و گردش مالی مواد مخدر ایجاد نمی‌کنند؟ 

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران؛
مؤسسان FATF از عوامل گردش مالی مواد مخدر هستند

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران در نشست بررسی تحولات افغانستان و پیامدهای روند مبارزه با مواد مخدر گفت:

آیا جابجایی درآمدهای حاصل از خرید و فروش مواد مخدر به‌صورت دستی امکانپذیر است؟ پس این پول‌ها کجاست؟ آیا این منطقی است؟

به گزارش اسپادانا خبر، او بیان کرد:

آقایانی که FATF را درست کرده و ادعا می‌کنند ناظر بر فعالیت بانک‌های بین‌المللی هستیم و کشورهای زیادی در دنیا به ما پیوسته‌اند و سیستم‌های بانکی کشورهای دنیا در کنترل ماست پس چرا مانعی برای اقتصاد و گردش مالی مواد مخدر ایجاد نمی‌کنند؟ ما حق داریم بدبین باشیم به اینکه همان کسانی که این اقتصاد را اداره می‌کنند اتفاقاً همان کسانی باشند که در اداره همان بانک‌ها نیز دست دارند و همان کسانی هستند که در این سازمان‌هایی که ایجاد شده برای نظارت بر مثلاً مبارزه با پولشویی و به آنچه در کنوانسیون پالرمو تصویب شده است، عمل نمی‌کنند. آنها به این کنوانسیون پیوستند اما به آن عمل نمی‌کنند. این از انتقادات جدی ماست.

وحیدی تصریح کرد: پول‌های حاصل از خرید و فروش مواد مخدر در کجا می‌چرخد؟ طبیعتاً کسانی که این اقتصاد را می‌چرخانند و به راحتی از زیر تیغ نظارت‌های بانکی خارج می‌شوند، کارشان را در دنیا ادامه می‌دهند و به راحتی از انجام این تجارت دست نخواهند کشید. آمریکایی‌ها ۲۰ سال در افغانستان بودند و هیچ کجایی از این کشور نبود که تحت سلطه آمریکایی‌ها نباشد. آنها با تمام قدرت و نظامی خود بر افغانستان سلطه یافته بودند. این سؤال پیش می‌آید که تا همین ۲ ماه قبل حاکمیت در افغانستان در دست کدام کشور بود؟ آنها به کسی که پاسخگو نبودند. چطور زنان و کودکان را در مجالس عزا و عروسی می‌کشتند اما چرا با مزارع کشت خشخاش برخورد نکردند. این مزارع با تصاویر ماهواره‌ای کاملاً قابل تشخیص و آتش زدن بود. چرا این کار را نکردند؟

وزیر کشور گفت: جلوی چشم دولت اشغالگری (آمریکا) که ۲۰ سال افغانستان را در کنترل داشت تولید مواد مخدر شاید حدود ۳۰ -۴۰ برابر رشد پیدا کرد.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان