55درصد بازنشستگان ایران از حقوق ثابت محروم هستند | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 7 ارديبهشت 1403 - 0:22

55درصد بازنشستگان ایران از حقوق ثابت محروم هستند

شماره: 15083
Aa Aa

37 درصد از سالمندان آسیب‌پذیر از فقر رنج می‌برند| فقر در جامعه سالمندی دو برابر سایر گروه‌های سنی است و این میزان فقر در زنان سالمند بیشتر است.

رئیس انجمن علمی طب سالمندی و سالمندشناسی ایران؛
55درصد بازنشستگان ایران از حقوق ثابت محروم هستند

رئیس انجمن علمی طب سالمندی و سالمندشناسی ایران گفت:

در سال‌های اخیر کشور ما همانند بسیاری از کشورهای جهان با افزایش سن سالمندی و مسائل مربوط به آن مواجه بود اما آنچه در سال‌های آتی مورد نیاز است توجه بیشتر به کیفیت زندگی سالمندان است. در واقع در کشور ما در سنوات گذشته آن‌گونه که باید در حوزه سالمندی اقدام نشده و کارنامه موفقی دراین‌باره نداریم از این‌رو در این حوزه نگرانی‌های جدی وجود دارد.

به گزارش اسپادانا خبر، احمد دلبری در گفتگو با روزنامه ایران افزود:

طی 40 سال گذشته امید به زندگی در کشور ما افزایش یافته اما طی این سال‌ها چقدر زیرساخت‌های اجتماعی مناسب و نیروی مراقب متخصص در کشور تربیت شده است؟ می‌دانیم سرعت دو برابر شدن سالمندان در20 سال آینده از سال‌های کنونی نیز بیشتر خواهد بود و ما آمادگی مواجهه با این تعداد سالمند را که در گروه افراد آسیب‌پذیر قرار می‌گیرند نداریم. 90 درصد سالمندان در کشور دارای بیمه پایه‌ای هستند اما تنها 31 درصد سالمندان امکان استفاده از بیمه مکمل را دارند و متأسفانه در جامعه روستایی با شرایط وخیم‌تری مواجه هستیم و این عدد در جوامع روستایی به کمتر از11 درصد رسیده است. از سوی دیگر حدود 45 درصد سالمندان ما مستمری ماهانه دریافت می‌کنند و حدود 55درصد از حقوق ثابت بازنشستگی محروم هستند. این بدان معنا است که ما هنوز درگیر نیاز اولیه سالمندان هستیم و در سال‌های آینده با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. متأسفانه فقر در جامعه سالمندی دو برابر سایر گروه‌های سنی است و این میزان فقر در زنان سالمند بیشتر است. به‌طوری که می‌توان گفت اگر در کل جمعیت سالمندان 25 درصد، دچار فقر نسبی هستند در زنان سالمند میزان فقر 40 درصد و در مردان سالمند 19 درصد است. همچنین 37 درصد از سالمندان آسیب‌پذیر از فقر رنج می‌برند. وضعیت مالکیت مسکن در میان سالمندان هم مناسب نیست و نسبت به گروه‌های سنی دیگر بدتر است. در سال 1385، 90 درصد سالمندان مسکن شخصی داشتند اما در 1395 این میزان به 82 درصد رسیده است.
او با تأکید بر اینکه مشکلات سالمندان تنها به مسائل مالی و معیشت ختم نمی‌شود گفت:

موضوع مراقب متخصص از سالمندان یکی از نیازهای اساسی این حوزه است. در کشورهای توسعه‌یافته مثل سوئد برای 2 میلیون جمعیت سالمندی حدود 1000 نفر متخصص طب سالمندان وجود دارد در حالی که در ایران برای 8 میلیون نفر این عدد به 8 نفر می‌رسد. در حال حاضر سالمندان ما به‌طور میانگین 5.5 فرزند دارند که طبق آمار 2.3 آنها حمایتگر هستنند. بنابراین هنوز با مشکلات جدی در زمینه مراقبت از سالمندان مواجه نشده‌ایم اما در آینده‌ای نزدیک سالمندان که بیشتر تک فرزند یا بدون فرزند هستند از این نیروهای حمایتگر محروم خواهند بود و نیاز به حضور مراقب متخصص و آموزش‌دیده بیش از پیش خودنمایی خواهد کرد.
 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان