تمام بافت‌های تاریخی استان اصفهان در خطر فرونشست است | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 19:45

تمام بافت‌های تاریخی استان اصفهان در خطر فرونشست است

شماره: 17650
Aa Aa

بالاترین کسری مخزن آب‌های زیرزمینی در خراسان رضوی، تهران، کرمان، اصفهان و فارس است اما در اصفهان تعداد آثار تاریخی در خطر بسیار بیش‌تر است.

مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات شهرسازی؛
تمام بافت‌های تاریخی استان اصفهان در خطر فرونشست است

علی بیت‌اللهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران هشدار داد که فرونشست بافت تاریخی اصفهان را نسبت به سایر استان‌ها بیشتر تهدید می‌کند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از تجارت‌نیوز، بیت‌اللهی گفت:

بالاترین کسری مخزن آب‌های زیرزمینی به ترتیب در استان‌های خراسان رضوی، تهران، کرمان، اصفهان و فارس است اما در اصفهان تعداد آثار تاریخی در خطر فرونشست بسیار بیش‌تر است.

بیت‌اللهی افزود:

«در بافت‌های تاریخی ساختمان‌ها دارای اسکلت و مهندسی نیست که تاب‌آوری نسبتا بالایی داشته باشند. به دلیل نشست‌های نامتقارن آسیب می‌بینند. فرونشست آثار غیرقابل تعمیری روی بافت‌های تاریخی می‌گذارد.»

او گفت:

تاریخچه کسری مخازن آب‌های زیرزمینی ایران از حدود سال ۱۳۵۵ یعنی دو سال پیش از انقلاب شروع شده و نقطه عطف آن سال ۱۳۷۵ بوده است به بیان دیگر از سال ۱۳۵۵ تا کنون ۱۴۰ میلیارد مترمکعب آب زیرزمینی از دست رفته است.

علی بیت‌اللهی ادامه داد:

«مرز بحرانی زمانی است که آثار فرونشست نمایان می‌شود. از این به بعد آب‌رفت به تراکم نهایی که برسد، حالت مرگ دشت‌ها و آبخوان‌ها اتفاق می‌افتد. سال آینده برای ما حیاتی است. اگر در این مدت اقدامات جدی برای مقابله با کسری آبهای زیرزمینی صورت بگیرد می‌توانیم امیدوار باشیم.»

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان