دولت برای رفع مشکل آب اصفهان برنامه دارد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 7 ارديبهشت 1403 - 19:49

دولت برای رفع مشکل آب اصفهان برنامه دارد

شماره: 18238
Aa Aa

پروژه‌های نیمه تمام دهه ۶۰ هنوز بهره‌برداری نشده. اصفهان مشکلات زیادی دارد که باید برطرف شود. مردم اصفهان نباید رنج ببینند و مشکلات آنها را اذیت کند.

رئیس جمهور ایران در سفر استانی به اصفهان؛
دولت برای رفع مشکل آب اصفهان برنامه دارد

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در بیست و پنجمین سفر استانی خود و در بدو ورود به اصفهان در جمع خبرنگاران گفت:

دولت برای رفع مشکل آب اصفهان برنامه دارد. اطمینان داریم با کمک مسئولان و مردم این مشکل برطرف خواهد شد.

به گزارش اسپادانا خبر، او اظهار داشت:
اصفهان استان ایثار و شهادت، علم و فرهنگ و هنر، دین مداری و ولایتمداری و حقیقتاً مهد پرورش فلاسفه، حکماً، سرداران رشید و دلاوران زیادی است که نه تنها برای اصفهان بلکه برای جهان اسلام افتخار هستند. اصفهان سرزمین استعدادها است. نقش استان در دفاع مقدس با ۲۳ هزار شهید، ۵۰ هزار ایثارگر و … مثال زدنی است و گواه بر این است که اصفهان استان انقلاب و دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه باید به نیازهای مردم اصفهان توجه ویژه صورت گیرد ابراز داشت:

نباید مردم اصفهان رنج ببینند و مشکلات آنها را اذیت کند.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های استان اصفهان بالا است افزود:

استان اصفهان استان کشاورزی، گردشگری، قطب صنعتی است و می‌تواند قطب علم و فناوری باشد. همچنین این استان نیروی انسانی کارآمدی دارد. این استان مشکلات زیادی دارد که باید برطرف شود. مشکلی که بیش از همه مشکلات مردم را رنج می‌دهد آب کشاورزی و آب شرب است. حل مشکل آب به نوعی از مدیریت نیاز دارد که مردم باید در آن همکاری داشته باشند. اعتباراتی نیز برای این امر در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه برخی از پروژه‌های نیمه تمام مربوط به دهه ۶۰ در استان اصفهان هنوز بهره‌برداری نشده است افزود:

باید دلیل این امر باید مشخص شود چرا که این پروژه‌ها یکی از رنج‌های مردم استان است.

رئیسی با بیان اینکه در دولت سیزدهم آغاز طرح جدید را در دستور کار نداریم افزود:

عمده تمرکز ما بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه تمام است.

  •  

سید ابراهیم رئیسی پس از بازدید هوایی از بخش‌هایی از رودخانه زاینده رود و در جمع اهالی روستای قلعه‌بالا حاضر شد.

 

222

او گفت:

برخی پیشنهاد کردند که همزمان با روزهای پرآب زاینده رود به اصفهان سفر کنم اما بنده گفتم اتفاقا در مقطع و زمانی که مسائل مردم حادتر است باید به این استان بروم و از نزدیک مشکلات مردم را ببینم و حرف‌هایشان را بشنوم. بعضی مسئولین از کنار مشکلات عبور میکنند ولی ما به قلب مشکلات میزنیم و انشالله آنها را حل میکنیم.

او افزود:

دولت تهیه طرح جامع آب مبتنی بر مدیریت عادلانه توزیع و مصرف آب و اعطای حقوق مردم در این زمینه را در دستور کار دارد. نقطه اشتراک و اتفاق مردم همه مناطق تکیه بر همین عدالت محوری است.

  •  

سید ابراهیم رییسی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان نیز با اشاره به شعار سال مبنی بر تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین گفت:

جلوه‌ای از شعار سال جاری همین شرکت‌های دانش بنیان است. با توجه به اینکه متخصصان و آینده‌سازان در این مجموعه حضور دارند علاوه بر آموزش، اشتغال آنها را نیز تضمین می‌کنید که این مسئله باعث دلگرمی نخبگان به ماندن در کشور می‌شود.

 

214

او با بیان اینکه برای گردش و رفع نیاز مالی این مجموعه، صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد اما ظاهرا امکانات کافی ندارد گفت:

از این مجموعه حمایت مالی، حقوقی و معنوی انجام خواهد شد و نیز برای افزایش صادرات محصولات تسهیل گری انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه به این مجموعه و شرکت‌های دانش بنیان در آن افتخار می‌کنیم گفت:

هرچند ممکن است که مشکلات و موانع وجود داشته باشد اما مردان و زنان بزرگ با رفع موانع، سعه صدر، پیگیری و امیدآفرینی به درجات بلندی رسیده و خواهند رسید.

 

  •  

سید ابراهیم رئیسی از شرکت هسای وزارت دفاع نیز بازدید کرد.

 

22+

او گفت:

این شرکت مظهر خودباوری، دانش بنیان، ابتکار و خلاقیت، روحیه‌ی نوآورانه و خلاقانه است.

وی با بیان اینکه شرکت هِسای وزارت دفاع نمود عینی تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است افزود:

این شرکت یکی از مظاهر اقتدار در کشور است که توانسته است با همت دست اندر کاران صنعت دفاعی تولید قدرت نماید.

او پس از بازدید از مجموعه‌ بالگردی و بخش‌های مختلف شرکت هِسا گفت:

این شرکت مجموعه‌ای از دانایی‌ها را به توانایی تبدیل کرده و آنچه که ما از شرکت هِسا انتظار داریم ساخت هواپیمای مسافربری با رعایت تمامی استاندادرهای لازم بین المللی است.

  •  

سید ابراهیم رئیسی در دیدار با نخبگان استان اصفهان اظهار کرد:

هیچ کوی و برزنی نیست که نشان از شهدای اصفهان نداشته باشد و به‌جاست که اصفهان به‌عنوان شهر شهید و شهادت و ایثار و ولایت مداری معرفی می‌شود. حقیقت این است که در جای جای  شهر و این استان، عطر شهید و شهادت دارد و پیام شهیدان در این فضا طنین افکن است لکن به تعبیر مقام معظم رهبری گوش شنوا می‌خواهد که این پیام را بشنویم. شهدا، حفظ انقلاب، ارزش‌ها، عدالت اجتماعی، اخلاق و توجه به مظاهر عالی انسانیت را از ما مطالبه می‌کنند

رئیسی گفت:

با همه آنچه در این چهل سال اتفاق افتاده باز راه بسیار طولانی در پیش داریم. باید از عبرت‌های گذشته استفاده و تلاش کنیم تا گام استوار برداریم. آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب تبیین شده برای همه ما در حوزه‌های سبک زندگی اسلامی، عدالت اجتماعی، علم فناوری، عزت ملی، استقلال و آزادی است که باید با مشارکت همگان و این سرمایه اجتماعی امروز و ارتقاء آن و نشاط اجتماعی که از جلوه‌های سرمایه اجتماعی است آن را حفظ کنیم. مسئولیت سنگینی به عنوان یک طلبه و خدمتگزار مردم دارم و همه باید همت کنیم چون به نظر می رسد پیشینیان آنچه تشخیص می‌دادند انجام دادند و امروز میراث گرانقدر امام خمینی (ره) در اختیار همه ماست و مردم اصفهان نشان دادند برای دفاع از این میراث با همه وجود و همه وزن خود آماده هستند تا خطر کنند و در عرصه های پر خطری که ظاهر شدند نمره قبولی گرفتند.

 

222

وی افزود:

وظیفه دولت در برابر این خطر پذیری بسیار سنگین است. مردم که روزهای سختی را در جنگ گذراندند و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند توقع خدمت هم دارند. مشکلات استان اصفهان را می‌دانیم و موضوع بحث همه نخبگان در این جلسه با همت جهادی ممکن است. امروز با پشتوانه مردمی که داریم کار بسیار آسان می‌شود. سرمایه توکل به حضرت حق را داریم که بسیار سرمایه بزرگی است. دغدغه همه شهدا مانند شهید سلیمانی دغدغه عدالت و دین بود و بر همین اساس بر داعشی‌ها و تکفیری‌ها تفوق یافت. مگر امکانات و اعبتارات برای او وجود داشت اما او مجاهدانه رفت و راه را هموار کرد و همه چیز را برای جهان اسلام به دست آورد. معتقدیم موانع ممکن است ابتدا انسان را به فکر وا دارد اما ما پیرو مکتبی هستیم که امام راحل سردمدار آن است. ایشان فرهنگ ما می توانیم را معنی کرد. اگر فرهنگ ما می توانیم وجود داشته باشد همه چیز ممکن است. ما هم خود را موظف به خدمت می‌دانیم و می توانیم بر همه مشکلات فائق بیاییم.

وی گفت:

مسئله آب در اصفهان و حل این مشکل مورد تاکید دولت و نخبگان است. امروز ورودمان به منطقه ورزنه و تالاب گاوخونی برای همین انجام شد. برخی روستاها را بازدید و در اجتماعات مردمی شرکت کردیم. مردم به‌ حق خود اشاره کرده‌اند و این حق برای آنها قائل است که مصوبات شورای عالی آب اجرا شود. ما منکر هیچکدام از این مسائل و مشکلات نیستیم. این مسلم است که میزانی که قبلا آب در رودخانه وجود داشته الان وجود ندارد. یا بهره برداری درست اتفاق نیفتاده یا کمبود نزولات بارانی داریم. 10 میلیارد مترمکعب آب به سه میلیارد مترمکعب آب تبدیل شده است. باید به عدالت رفتار شود به این معنی که طرحی جامع داشته باشیم و با درنظر گرفتن همه اولویت ها و حقوقی که وجود دارد و همه آنچه که از اسناد و پیشینه داریم و راه هایی که برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد حرکت کنیم. دولت و وزارت نیرو تلاش می‌کنند تا از این وضعیت خارج شویم و در زاینده رود آب جاری شود تا مردم چشمشان به آب روشن و دغدغه کشاورزان برطرف شود. این یک الزاماتی دارد که باید به آن عمل کنیم. الگوی کشت باید صحیح باشد. اگر قرار است مقررات رعایت شود نباید از آب سو استفاده شود و برداشتهای بی جا رخ دهد. دوستان درصدد هستند که این طرح را کامل کنند و آن را در محضر همه نخبگان در منطقه قرار دهند. موضوع را برای همه روشن کنند. ما به دنبال ایجاد طرح جامعی هستیم تا مشکل را برطرف کند. هر طرحی و هر راهی که برای رفع مشکل آب استان اجرا شود حتماً در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت و این طور نیست که از کنار مشکل بگذریم. به من گفتند زمانی به اصفهان بروم که آب وجود داشته باشد اما من گفتم که باید عمق مسئله را از نزدیک ببینم. اگر با مردم شفاف باشیم، اگر با مردم با عدالت رفتار کنیم و این به مردم تفهیم شود، بهترین حامی برای این طرح خود مردم خواهند بود. این مهم دغدغه و در دستور کار دولت ماست. ما از نظرات دانشگاه چه از نظر فنی یا حقوقی و کسانی که می‌توانند نظرات خود را به مجموعه دولت منعکس کنند حتماً استفاده خواهیم کرد تا اگر کمبودی وجود دارد برطرف و عدالت اجرا شود تا مسئله برای مردم دلنشین شود.‌

وی بیان کرد:

باید به مسئله فرهنگ تأکید و توجه شود. اصفهان، استان فرهنگی است و این استان نامش با علم و فرهنگ و هنر آمیخته شده است. اگر گردشگری و توسعه یافتگی در استان وجود دارد باید با حفظ هویت فرهنگی آن باشد. مبادا اجازه دهید هویت‌زدایی از مردم اتفاق بیافتد. این هویت شناسنامه اصفهان است. شناسنامه دینداری و عشق به اهل بیت و شهادت و ایثار است. این شناسنامه نباید مخدوش شود. مدنیت این استان نباید دچار خدشه شود که جلوه‌های آن مسائل هنری، علمی و فرهنگی توسعه استان است. هویت نباید فدای توسعه یافتگی شود. برخی آتش به اختیار کار را آغاز کرده اند. من از همه کسانی که از بودجه دولت استفاده می کنند می خواهم که از مجموعه‌های فرهنگی و نهادهای مردمی فعال در حوزه جوانان و فرهنگ حمایت کنند. از مجموعه‌ها پشتیبانی کنید. یک طلبه فاضل و معلم قرآن که امروز جوانان را جمع می کند باید مورد پشتیبانی قرار بگیرد. ما در اقتصاد هم می گوییم که دولت وظیفه هدایت، حمایت و نظارت دارد. اگر دولت همه کارها را به خواست خود انجام دهد که نمی‌شود. بخش خصوصی را نه تنها در اقتصاد بلکه در فرهنگ هم باید تقویت کرد.

وی افزود:

تسهیلات را باید به فعالان اقتصادی داد. از فعال فرهنگی باید پشتیبانی اقتصادی  انجام داد اما دولت نباید نقش نظارتی خود را ترک کند. نسبت به مسئله درمان ناباروری امروز کار بیمه را آغاز کرده‌ایم. در این دولت حمایت از درمان ناباروری در تمام استان‌ها اتفاق افتاده و این هزینه را دولت متقبل شده است. این توفیقی برای دولت است که بیش از 5 میلیون از کسانی که توان پرداخت بیمه نداشتند اکنون به صورت رایگان می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند. هم بیمه ناباروری را در سراسر کشور فعال کردیم و هم بیمه سلامت را و خداوند را به خاطر آن شاکریم.

رئیسی گفت:

مدیریت فضای مجازی ایجاد محدودیت برای کسب و کارهای نوبنیاد نیست. ما می خواهیم ناهنجاری‌ها و ورود به زندگی خصوصی افراد را محدود کنیم. فساد در همه بخش ها باید مورد مبارزه قرار گیرد. فضای مجازی هم همین‌طور است. گاهی آنقدر فضا محدود می‌شود که کسی که می‌خواهد از فضای مجازی استفاده درست کند دچار مشکل می شود. در دولت در وزارت ارتباطات و کارگروه فضای مجازی مسئله را پیگیری می‌کنیم. فضای مجازی ساخته دست بشر است. توسعه این فضا بسیار سریع اتفاق می‌افتد و همه زندگی بشر در تمام دنیا را به خود اختصاص داده است. در همه عرصه ها از فضای دیجیتال استفاده می شود اما این فضا به مدیریت احتیاج دارد. این مدیریت به معنای محدودیت آن نیست.

رئیس جمهور افزود:

تلاش می کنیم فساد، قاچاق، رد و بدل کردن سلاح در فضای مجازی اتفاق نیفتد. مدیریت فضای مجازی در دستور کار دولت قرار گرفته است. استفاده از نیروی جوان انقلابی تأکید من در همه شوراهای اداری، همه استان‌ها و دولت است. وضعیتی که مردم در بوروکراسی و کندی امور در دولت از آن گلایه مند بودند، با استفاده از نیروی تحول گرا قابل حل است. کسی که خودش تحولی نباشد چگونه می‌تواند یک مجموعه را متحول کند؟ تمام تلاش ما در دولت میدان دادن به جوانان انقلابی است. تأکید ما بر میدان دادن به بخش خصوصی هم هست. در جلسه با اتاق تعاون و اتاق اقتصاد گفته شد که بخش خصوصی را در مقابل تصمیمات خلق الساعه قرار ندهید. اینجور نباشد که یک شب فعال اقتصادی بخوابد، فردا بلند شود و تصمیم جدیدی گرفته شود. کشاورز باید بداند کاشت، داشت و برداشت او قابل پیش بینی است چون در غیر این صورت اقتصاد غیرفعال است و کشاورز حاشیه نشین می شود.

وی گفت: در روستایی در اصفهان آب شرب یا برق نداریم یا گاز یا جاده یا مدرسه یا خانه بهداشت نداریم، همین مسئله باعث می‌شود که افراد روستا را ترک کنند و به حاشیه شهرها بروند. باید به کشاورز تسهیلات داد و کشاورز باید پشتوانه مالی داشته باشد. محصول او را به قیمت خوب بخریم اینگونه می شود که اقتصاد روستا فعال می شود که ما دنبال همین هستیم.

وی با اشاره به قانون مالیات گفت:

این قانون از قدیم نسبت به همه کسب و کارها وجود داشته است اما آنچه در مجلس تصویب و سپس ابلاغ شده باید در اجرا نیز مورد نظارت قرار گیرد. حساب تجاری فرد از حساب فردی او جدا نیست. این انتقاد قابل پذیرش است. به همه ممیزان مالیاتی می‌گویم که به اصناف اعتماد کنند و نظر آنها را صائب بدانید مگر آنکه خلافش ثابت شود. اساس ما باید بر اعتماد باشد. اگر یک نفر خلافش ثابت شد آن وقت اقدام کنید. آقایان ممیزان در سراسر کشور از حساب‌های الکترونیک برای شفاف سازی استفاده کنید تا جلوی فرارهای مالیاتی هم گرفته شود. کسانی که می‌خواهند با دور زدن قانون با درآمدهای هنگفت از پرداخت مالیات فرار کنند و به شکل‌های مختلف درآمدهای بالا دارند و از مالیات فرار می کنند، بدانند که قانون در برابر آنهاس. اما همه صاحبان کسب و کار که در بازار هستند باید مورد اطمینان قرار گیرند. باید اعلام کنیم که در فلان وقت حساب تجاری از شخصی جدا می‌شود و من مطمئنم که اصناف هم حمایت می‌کنند. دولت مردمی نه فقط اینکه ما در میان مردم هستیم بلکه یعنی مردم بدانند که دولت به آنها اعتماد دارد. ما به اتاق‌های صنفی می‌گوییم اگر کسی فرار مالیاتی انجام می‌دهد او را معرفی کنند. اعتماد به مردم، اصناف و بازار  اصل و اساس و ملاک دولت سیزدهم است. سازمان اجتماعی زیر نظر وزارت کشور است که بسیار خوب عمل می‌کند البته برخی دستگاه‌ها در این زمینه دچار غفلت شده‌اند که باید برای آن اقدام مناسب صورت گیرد. من معتقدم که دانشگاهیان آسیب‌های اجتماعی را به شکل دقیق مورد پژوهش قرار می‌دهند. گزارش‌هایی از نقاط مختلف استان به من رسیده به ویژه درباره حواشی آسیب‌های اجتماعی در نقاط مختلف کشور که از نظر آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی که زیبنده استان و کشور نیست. ما باید برای آن فکری چاره کنیم. محور کار ما عدالت است. فقر، فساد و تبعیض زیبنده نظام ما نیست. اگر در کنار آب زاینده‌رود یک مدیریت قوی قرار گیرد کمبودهای احتمالی برطرف می‌شود. یکی بحث آب و فراوانی آب و دوم مدیریت آن است.

وی با اشاره به اینکه اختیارت آب استان دغدغه یکی از نخبگان بود ادامه داد:

ما سلسله مراتب اداری داریم اما اینکه استان منتظر باشد که مرکز چه می‌گوید، من در شورای اداری شهرکرد و چهارمحال و بختیاری گفتم و اینجا هم می‌گویم که در شهرستان، در استان و در کشور کار کرده‌ام. اینکه فکر کنیم یک نسخه ای در مرکز نوشته شود و استان به آن عمل کند اشتباه است. استان اختیاراتی دارد. به آقای استاندار هم می‌گویم که برخی کارها را در استان می‌توانند حل و فصل کنند و به هیئت دولت هم می‌گویم که دست استان‌ها را در برخی امور باز بگذارند البته جزئیات مسئله را در ادامه خواهیم گفت.

وی گفت:

با تولید 5 هزار مگاوات برق از مسیر نوری بسیار موافقم و معتقدم که تولید در هر زمینه‌ای باید مورد تأکید قرار گیرد.

وی خطاب به نخبگان گفت:

نخبگان ارتباط خود با دولت را محدود به این جلسه ندانید. حوزه علمیه، دانشگاه، جوانان انقلابی حلقه های مشورتی تشکیل بدهند تا توفیق آن شامل کل کشور بشود. نشست با حلقه‌های نخبگانی می‌تواند دستاوردهای فراوانی داشته باشد. دولت آمادگی دارد و ما وظیفه خود می‌دانیم که به نظرات فرهیختگان توجه کنیم و می دانیم که گشوده شدن مشکلات به دست نخبگان امکان‌پذیر خواهد بود.

  •  

رئیس جمهور ایران در سالن ۲۵ آبان ورزشگاه نقش جهان در دیدار با اقشار مختلف مردم نیز گفت:

به همه ایثارگران استان اصفهان که حقیقتاً مهد فلاسفه، حکما و نامدارانی که برای همه عالم مایه فخر و مباهات هستند ادای احترام می‌کنم. اصفهان همچنین شهر شهید آیت الله بهشتی، اشرفی اصفهانی و سرداران بزرگ اسلام است که نام آنها به عنوان مجاهد در درک همه ملت ایران باقی است.

 

22

وی افزود:

عاشورا در ذهن جامعه زنده است. می‌خواستند حسین بن علی و اصحاب او را بکشند که نامی از آنها نباشد اما خدا اراده کرد عاشورا مبدأ عاشورا شود و روز آغاز باشد برای عاشورائیان. آنها می‌خواستند با کشتن بهترین زنان و مردان نام و یاد آنها را در جامعه دفن کنند، ولی موفق نشدند. خداوند متعال می‌خواست با خون حسین بن علی و خون مطهر شهدای کربلا جهل‌زدایی کند. امروز خون 23 هزار شهید اصفهان و سایر شهدا در سراسر کشور جهل‌زدایی از جامعه جهانی می‌کند. این بیداری در منطقه یکی از آثار خون شهداست. این بیداری در میان امت اسلامی که می‌خواهند مسلمان و آزاده زندگی کنند از برکات خون شهداست. امروز از همه زمان‌های دیگر قوی تریم. ایران اسلامی به برکت خون شهدا و مردم حاضر در صحنه به حرکت روبه رشد خود ادامه می‌دهد به طوری که امروز ایران اسلامی دست برتر و قوی‌تر در منطقه و جهان دارد و دشمنان ما علی رغم همه ساز و برگ جنگی که به کار گرفته‌اند و فتنه‌هایی که کرده‌اند از هر زمانی ضعیف‌ترند. امروز دست برتر در عرصه‌های مختلف با مجاهدین مقاومت فلسطین است. تا دیروز سازمان‌های آزادی بخش برای فلسطینیان تصمیم می‌گرفتند اما به برکت بیداری و انقلاب اسلامی و تلاش مجاهدان فلسطینی امروز ابتکار عمل به دست مبارزان فلسطینی است و آنهایی که تعیین تکلیف می‌کند، فلسطینی‌ها هستند. دشمن تلاش می‌کند در منطقه جای پایی پیدا کند اما ما به برکت خون شهید سلیمانی و سرداران عزیز و شهدای عالیقدر اعلام کردیم که به هیچ وجه منطقه ما تحمل حضور آمریکایی‌ها را نخواهد داشت.

رئیسی ادامه داد:

امروز مؤلفه‌های قوت و قدرت را در کشور داریم. مهمترین مؤلفه قوت و قدرت ایمان به خدا، تدین و دلدادگی به حضرت حق است و یکی از مؤلفه های قدرتمندی در کشور برخورداری از علم و دانش و فناوری است.

رئیس جمهور یکی از مؤلفه‌های قدرتمندی در کشور را آمادگی نیروهای مسلح دانست و افزود: 

یکی از مؤلفه‌های دیگر قدرت در کشور داشتن رهبری بصیرت آفرین و با تدبیر است که جامعه اسلامی را هدایت می‌کند و به موقع هشدار می‌دهد و جامعه لازم است به بشارت‌ها و هشدارهای ایشان توجه کند. از دیگر مؤلفه‌های مهم قدرت در جامعه، ظرفیت‌های بسیاری است که در جامعه و در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها به درستی بهره ببریم البته ما مشکلاتی هم داریم. ای آینده‌سازان کشور، ای جوانان بدانید هر جا به نسخه انقلاب اسلامی عمل کرده‌ایم موفق بوده‌ایم و هر جا با شک و تردید نگاه کرده‌ایم و به نسخه‌های دیگران عمل کرده‌ایم موفق نبوده‌ایم.

رئیسی گفت:

ضرورت‌هایی وجود دارد که بر هیچ صاحب‌نظری پوشیده نیست. امیدواریم هر آنچه که نیاز است از اصلاحات اقتصادی با موفقیت انجام دهیم. از مشکلات معیشتی که بعضاً برای مردم در شهر و روستا وجود دارد آگاهم. با مردم ارتباط دارم و از شرایط مطلع هستم و از مشکلاتی که افراد به آن مبتلا هستند رنج زیادی می‌برم اما اقدامات دولت با صبر و همکاری مردم، پیگیری مجدانه مسئولان، حضور همه فعالان اقتصادی و دلسوزان به لطف خداوند متعال شرایط را به نفع مردم رقم خواهد زد. کسانی تردید دارند که مگر می‌شود که مسائل اقتصادی را حل کرد. این حرف‌ها را قبلاً به شهید سلیمانی هم می‌زدند که مگر می‌شود با داعشی‌ها مبارزه کرد و با پولی که آمریکایی‌ها برای برخی کشورهای منطقه و صهیونیست‌ها خرج می‌کنند مگر می‌شود داعشی‌ها را به عقب راند؟ اما فرهنگ و مکتب شهید سلیمانی ثابت کرد که ما می‌توانیم و امروز به کسانی که در دل خود شک دارند با تأکید می‌گویم که ما می‌توانیم. اگر با مردم با شفافیت صحبت شود، قطعاً نتیجه‌بخش است. قطع کردن دست دلالان یک ضرورت است و باعث باز کردن زمینه‌های اقتصادی برای جوانان منتظر کارآفرینی خواهد شد. میدان دادن به جوانان کارآفرین و باز کردن دست بخش خصوصی یک ضرورت است. اگر اعتقاد نداشتم در شهر انقلاب، ولایت و شهادت و ایثار و در محضر شما مردم اعلام نمی‌کردم. اعتقاد و باور من است که ما می‌توانیم بر هر مشکلی غلبه کنیم. با این ظرفیتی که امروز در کشور وجود دارد و با این نیروی مستعدی که امروز در کشور است و ذخایر مادی و معنوی در کشور آینده را بسیار روشن و امیدبخش می‌بینم. هر کسی با قلمش، با قدمش، با اقدامش، با فعلش با ترک فعلش مردم را ناامید و مأیوس کند، بخواهد و نخواهد، بداند یا نداند در مسیر دشمن حرکت کرده است و هرکس در این کشور با قلمش و گام‌هایش و اقدامش و همه حرکات و سکناتش مردم را به این کشور امیدوار کند، بداند یا نداند در جهت راهبرد انقلاب حرکت کرده است. امیدواریم خدای متعال توفیق دهد که بتوانیم ثمره خون شهدا و میراث گرانقدر امام خمینی(ره) را حفظ کنیم و وظیفه خود را به عنوان سرباز ولایت انجام دهیم.

  •  

سید ابراهیم رییسی در جلسه شورای اداری استان اصفهان با اشاره به مشکلات آب و زاینده رود گفت:

آب کم یا زیاد هست اما بدلایلی این بخش دچار مشکل شده و مردم این منطقه بویژه شرق اصفهان از آن رنج می برند.

 

214

وی با بیان اینکه امروز درباره زاینده رود از مردم اصفهان بسیار شنیدم اظهار داشت:

نگرانی مردم و نخبگان استان اصفهان نسبت به آب و زاینده رود و اینکه این مسائل باید به سرعت حل شود به حق است و خواسته نا به حقی نیست. تاخیر در حل این مسائل مشکلات جدی ایجاد می کند. لازم است جلسه نخبگانی در منطقه حوضه آبریز زاینده رود انجام شود و نظرات همه را داشته باشیم و بصورت شفاف در اختیار همه قرار بگیرد. این کار باید مبتنی بر قانون، عدالت و شفافیت باشد. حل مساله زاینده رود کار دست یافتنی و شدنی است. برای رفع آن باید شاهد نوعی از مدیریت مبتنی بر عدالت را باشیم. همه باید بدانند که مبانی تصمیم گیری چیست و نخبگان و مردم هم بدانند. باور ما این است که این مشکل لاینحل نیست. این مشکل راه حل دارد و باید فکری کرد و طرح جامعی که همه ابعاد را در بر می گیرد در نظر بگیریم.
رییسی با اشاره به اینکه حق و حقوقی درباره آب و زاینده رود وجود دارد که باید احیا شود گفت:

وزیر نیرو راهکار جامعی در این زمینه ارائه کرده و همه ابعاد در آن مورد بحث قرار گرفته که امیدوار به این هستم که حتما اجرا شدنی است.

وی با بیان اینکه کوتاهی هایی در این زمینه شده است گفت:

ما باید تلاش کنیم در این دوره که همه ما مسوولیت داریم از پیشینیان عبرت بگیریم.

وی با اشاره به مساله محیط زیست و شیوع برخی بیماری ها در استان اصفهان گفت:

این موضوع بعنوان یک اولویت مطرح است زیرا حفظ جان و سلامت مردم برای ما جدی است.

وی با تاکید بر لزوم کارآمدی، تصمیم سازی و تصمیم گیری در جلسه های شورای اداری افزود:

مردم باید احساس کنند که در این جلسه ها کاری اتفاق افتاده است و مسوولان باید شیوع و ازدیاد بیماری ها در این منطقه را بعنوان اولویت پیگیری کنند.

وی با طرح این پرسش که چرا اینقدر در طرح های نیمه تمام تاخیر شده است گفت:

باید طرحی نو در انداخت و در این دولت باید کار تحولی انجام دهیم که نخستین شرط آن مدیریت با کفایت و دلسوزانه است.

او به مساله فرونشست زمین در اصفهان هم اشاره کرد:

این موضوع یکی از عوارض (خشکی) زاینده رود و آب است اما بنظرم این بحث باید بطور مستقل مورد توجه شود و درباره علت های آن به نظرات کارشناسان مراجعه کرد. فرونشست زمین از مشکلاتی است که باید سریع برای آن فکری کرد تا خانواده ها نگران نباشند. مجموعه ها و صنایع مهمی بر روی این اراضی مستقر است که اگر هر یک از آنها دچار اختلال شوند خسارت بزرگی بهمراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه زاینده رود یک بحث و فرونشست زمین بحث دوم است گفت:

همه ما در این زمینه مسوولیت داریم و لازم است استانداری اصفهان در جلسه های کارشناسی و با دریافت نظرات دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که حتما در این زمینه کار کردند، بررسی کنند که چه اقدامات سریعی می توان انجام داد و به مردم و دولت گزارش شود.

رییسی با اشاره به بازدید خود از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان اصفهان اضافه کرد:

اصفهان یکی از قطب های مهم علم و فناوری کشور و کارهای بزرگی در آن انجام شده است.

وی به دستاوردهای شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) نیز اشاره و گفت:

به طور جد از آنها می خواهم و حتما می توانیم هواپیما با ۷۲ سرنشین با دستان توانای آنها به زودی داشته باشیم.

او با اشاره به طرح قطار تندروی اصفهان – تهران نیز گفت:

این موضوع نباید به آرزو در اصفهان تبدیل شود. کارهایی که در این زمینه انجام شده لازم بوده اما کافی نبوده است. کار کافی باید در این زمینه انجام و بصورت ویژه در حوزه شورای عالی اقتصاد کشور مطرح شود.

وی با تاکید بر اینکه این طرح جزو اولویت های اصفهان است و در زمینه زمان و ارتباطات اهمیت دارد گفت:

حتما این کار را باید برای مردم استان اصفهان انجام دهیم.

رییس جمهور ایران با اشاره به موضوع مالیات گفت:

فرار مالیاتی باید به حداقل برسد و به عدالت نزدیک تر شود و دولت مکلف است قانون را در این زمینه اجرا کند. در اجرای قانون باید تدبیر لازم داشته باشیم و به اصناف اعتماد کرد. آنها باید به دولت اعتماد کنند و ما به مردم اعتماد کنیم. باید جلوی افرادی که با دلالی و فرار مالیاتی به مردم ضربه می زنند را بگیریم اما توجه به اعتماد اصناف نکته محوری است. ما باید بعنوان دولت نگرانی مردم را رفع کنیم،. مردم می خواهند که پیش بینی، پیشگیری و اقدام شود.

وی با بیان اینکه چند حادثه اخیر مربوط به این چند وقت نیست افزود:

کشور ما حادثه خیز است اما باید بررسی کنیم که چرا این حوادث اتفاق می افتد، سیل می تواند تخریب نداشته باشد که این موضوع در اختیار ماست.

وی با اشاره به اینکه همه ساز و کارهای برون رفت از بلایای طبیعی در همین طبیعت قرار دارد و ما باید با شناسایی آنها تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم گفت:

حوادثی مانند قطار (یزد – مشهد) و (متروپل) آبادان آیا درباره آنها پیش بینی شده بود و آیا توسط مهندس ناظر، شهرداری و مسوولان اداره ها پیشگیری لازم و درمان مناسب شده بود؟ ما باید بتوانیم همه مسائل را خوب پیش بینی کنیم. فردی با بیل مکانیکی و بی احتیاطی چه حادثه ای می آفریند و ما در همین بخش قطار در حوزه نیشابور هم حادثه تلخی داشتیم. مدیران در هر حوزه کار خود را با پیش بینی دقیق و نظارت بر کار کارشناسان باید پیش ببرند. در این دوره انتظار مردم این است که مدیران نگاه تحولی داشته باشند. اگر مدیری این نگاه را ندارد حتما کنارش بزنید، نه اینکه او را اخراج کنید بلکه او را در حاشیه قرار دهید تا کار پیش رود.

وی با تاکید بر اینکه دولت مسوولیت و دغدغه کار مردم را دارد گفت:

احترام افراد لازم است اما احترام انقلاب، نظام، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی مردم واجب تر است. ما نمی توانیم معطل یک کارشناس بمانیم زیرا پیشرفت و بودجه مردم را معطل می گذارد و مردم را بی اعتماد می کند. امروز نیازمند حرکت جهادی هستیم و باید آهنگ واحد در حرکت برای گره گشایی از مشکلات مردم اتقاق بیفتد.

وی با اشاره به اینکه نیاز به تصمیم جدی در بین همه مدیران داریم گفت:

در انجام تحول به نگاه تحولی و اصلاح فرایندها نیاز داریم.

وی با بیان اینکه معروف این است که جوانان بیکار نمانند، جاده احداث شود و از کار مردم گره گشایی شود گفت:

ما باید مهاجرت را معکوس کنیم که از کارهای معروف است.

رییس جمهور با بیان اینکه ما مصمم به اجرای این کار در دولت هستیم گفت:

جوانان دوست ندارند خارج کشور باشند بنابراین کاری کنید که همینجا بمانند و دلبسته کشور و شغل خود باشند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان