زهرا امیر ابراهیمی بهترین هنرپیشه زن جشنواره فیلم کن شد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 31 فروردين 1403 - 7:46

زهرا امیر ابراهیمی بهترین هنرپیشه زن جشنواره فیلم کن شد

شماره: 17967
Aa Aa

عنکبوت مقدس فیلمی درباره بدن زنان در سراسر جهان است| امیر ابراهیمی در زمان دریافت جایزه با مردم ایران و به‌ویژه مردم داغدار آبادان ابراز همبستگی کرد.

نخل طلایی به «مثلث اندوه» از سوئد رسید؛
زهرا امیر ابراهیمی بهترین هنرپیشه زن جشنواره فیلم کن شد

زهرا امیر ابراهیمی برای ایفای نقش در فیلم عنکبوت مقدس به‌عنوان بهترین هنرپیشه زن هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن رسید.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از فرارو، (زر) زهرا امیر ابراهیمی در زمان دریافت جایزه به زبان فارسی با مردم ایران و به‌ویژه مردم داغدار آبادان ابراز همبستگی کرد.

این نخستین بار است که یکی از زنان بازیگر سینمای ایران به این جایزه معتبر بین‌المللی دست پیدا می‌کند.

امیرابراهیمی در هنگام گرفتن این جایزه گفت:

«خوشحالی و موفقیت برای من مفاهیم عمومی و جمعی هستند. هرچند در این لحظه خیلی خوشحالم ولی بخشی از وجودم برای مردم ایران که هر روز گرفتار مشکلات زیادی هستند غمگین است. دل من با آبادان است. دل من با گوشه و کنار خاک ایران است. من اینجام اما دلم با زنان و مردان ایران است.»

او فیلم عنکبوت مقدس را فیلمی درباره بدن زنان در سراسر جهان خواند و با زنان قربانی از ایران تا حومه‌های پاریس و باماکو در مالی همدردی کرد.

امیرابراهیمی که از سال‌ها پیش در فرانسه زندگی می‌کند «مردم فرانسه» را «مردمی خوشبخت» توصیف کرد «که تمایل زیادی دارند بدبخت باشند.»

او از گلشیفته فراهانی، هنرپیشه پرکار ایرانی ساکن فرانسه نیز به‌عنوان راهنمای بزرگ سپاسگزاری کرد.

هیئت داوران هفتاد و پنجمین جشنواره کن نخل طلایی این دوره را به «مثلث اندوه» (Triangle of sadness) به کارگردانی روبن اوستلوند از سوئد اهدا کرد. جایزه بهترین فیلم‌نامه نیز به طارق صالح، نویسنده و کارگردان مصری برای فیلمنامه صدای بهشت تقدیم شد.

جایزه بهترین هنرپیشه مرد این دوره به سونگ کانگ هو از کره جنوبی برای ایفای نقش در فیلم دلال (BROKER) تعلق گرفت.

هیئت داوران جشنواره کن از فیلم «هشت کوه بلند»، محصول مشترک لهستان و ایتالیا به کارگردانی شارلوت وانرمیرش و فلیکس فان گرونینگن سپاسگزاری کرد.

جایزه تولد هفتاد و پنجمین سالگرد تولد جشنواره کن به ژان‌-‌پی‌یر و لوک دارن برای فیلم توری و لوکیتا اهدا شد. کارگردانان این اثر که براساس یک داستان واقعی ساخته شده،جایزه خود را به نانوایی در شهرستان بوزانسون فرانسه تقدیم کردند که برای جلوگیری از اخراج شاگرد نانوایی‌اش ۱۲ روز اعتصاب غذا کرد.

جایزه بهترین کارگردانی این دوره به پارک چان-ووک برای فیلم تصمیم به ترک تعلق گرفت. پارک پایان پاندمی کرونا را امیدی دوباره برای احیا و جان گرفتن سینما توصیف کرد.

ژوری هفتاد و پنجمین دوره فستیوال کن جایزه ویژه خود را به فیلم ستاره‌های ظهر اثر کلر دنیس تقدیم کرد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان