سالیانه باید بیست فیلم متناسب با نظام آرمانی مان ساخته شود | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 15 ارديبهشت 1403 - 1:13

سالیانه باید بیست فیلم متناسب با نظام آرمانی مان ساخته شود

شماره: 15591
Aa Aa

کتاب و شعر و تئاتر در مساجد قابل اجراست| من حاضر نیستم فیلمی را با خانواده ام ببینم. چطور می‌توانم اجازه بدهم که مردم ما این فیلم ببینند؟

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
سالیانه باید بیست فیلم  متناسب با نظام آرمانی مان ساخته شود

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت:

وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی در دهه های متمادی به نهادی برای اعطای مجوزها در حوزه تئاتر و موسیقی و کتاب و سینما تقلیل پیدا کرده در حالی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذار اصلی در مدیریت فرهنگی دولت است. 

به گزارش اسپادانا خبر، وی در برنامه زنده نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به این نکته که بیش از ۵۰ دستگاه غیردولتی در حوزه فرهنگ داریم توضیح داد:

در همین دولت وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعتبار محدود مشغول فعالیت است. در کنار این وزارتخانه دستگاه های متعدد غیر فرهنگی را در دولت داریم که بیشترین دخالت را در عرصه جریان سازی فرهنگی انجام می‌دهند به عنوان مثال یک هلدینگ رسانه ای تشکیل شده که به شرکت های خصولتی وصل است و این شرکت هر شماره آگهی های خودشان را به این هلدینگ رسانه‌ای می‌دهند. رییس جمهور دستور داده همه دستگاه های دولتی که بودجه و ساختار فرهنگی دارند با نقطه چین به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وصل شوند. مصوبه این دستور دارد آماده می شود. 

او ادامه داد:

در وزارت فرهنگ واحدی برای نظارت بر هزینه‌کرد های فرهنگی در دیگر دستگاه‌های دولتی ایجاد شده است. دولت دارد کاری می‌کند این وزارتخانه به همان اندازه که مسئولیت دارد سهم و دخالت در مدیریت حوزه فرهنگ داشته باشد.  تلاش دولت مردمی بر این است که همه امورات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، و ... را به مردم بازگرداند. در واقع از دولت سلب اختیار نمی شود چون دولت هدایت، نظارت و تسهیل گری را بر عهده دارد. ریل گذاری به این سمت است که دولت با اعتقاد به آرمان ها و اهداف و اصول انقلاب اسلامی و قانون اساسی فعالیت های فرهنگی را به جریان های مردمی واگذار کند و مردم عهده دار مسئولیت های اصلی کار بشوند.

او گفت:

در دولت قبلی با پدیده بی اعتمادی مردم به دولت مواجه شدیم. افکارسنجی های معتبر این را نشان می دهد که اعتماد دولت به اعداد پایینی رسیده بود و حوادث آبان ۹۸ نیز در این پارادایم قابل تحلیل است. سرمایه اجتماعی به دلیل این فاصله ای که ایجاد شد افت کرد. این اتفاق آیت الله رئیسی را مجبور کرد که برای کاستن این شکاف وارد عرصه شود. مردم احساس می‌کردند کار جلو نمی رود. تغییر دولت صورت گرفت و در همین چند ماهی که گذشته است تغییر را می بینیم. در واقع اعتماد مردم به دولت برگشته است. در اتفاق اختلال سامانه های سوخت با این که مردم چندین ساعت در پمپ بنزین ها معطل شدند هیچ حرکت اعتراضی در کشور ثبت نشد چون دولت توانسته سرمایه اجتماعی را به دست‌آورد و مردم قانع شدند که می شود مشارکت داشت.

اسماعیلی اظهار داشت:

مجموعه مخالفت‌هایی که خارج از مرزها می شود بیشتر از بعد فکری و فرهنگی است. شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان نیز بیش از آنکه سیاسی باشند روی حوزه سبک زندگی و خانواده دارند کار می کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:

از زمان شهادت دانشمندان هسته ای چند سال می گذرد ولی با این‌که پول و بودجه موجود بوده به جز فیلم بادیگارد هیچ فیلم دیگری ساخته نشده است. من مشکل حوزه فرهنگ را در درجه اول بودجه نمی‌دانم. معتقدم به اندازه کافی بودجه وجود دارد ولی ریل گذاری درست انجام نشده است. سالیانه بیست فیلم خوب متناسب با نظام آرمانی مان باید ساخته شود. بر اساس بررسی که داشتم به این نتیجه رسیدم که سالیانه ۵ یا ۶ فیلم با این شرایط دارد ساخته می‌شود. اگر امسال ریل گذاری خوبی انجام دهیم سال آینده در جشنواره فیلم فجر بیش از ۲۰ فیلم متناسب با جریان‌های مورد نیاز کشور در حوزه های مختلف مثل ایثار و شهادت و کمک رسانی اجتماعی و ایثار مردمی ساخته می‌شود.

اسماعیلی با اعلام این خبر که ستاد مناطق محروم  در وزارت فرهنگی راه‌اندازی شده گفت:

در گذشته فعالیت‌ها مسجدمحور بود و من خودم در مساجد تئاتر و سرود اجرا می کردم. در سطح کشور ۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد داریم. در ستاد مناطق محروم بار اصلی بر کانون های مساجد گذاشتیم. در مساجد برای اجرای یکی دو مورد از هنرها منع عرفی داریم ولی بقیه شاخه‌های فرهنگی مثل کتاب و شعر و تئاتر در مسجد قابل اجراست.

وی با اشاره به این که در دو ماه گذشته بیش از ده سفر استانی داشته است اظهار داشت: 

سنندج و کردستان مهد فرهنگ و هنر ایران است و در آنجا تئاتر خیابانی مریوان را داشتیم. جمعیت زیادی آمدند و موجی از شادی درست کردند. هنرمندان درخواست داشتند برای ما انجمن دف راه‌اندازی کنید. من پنجشنبه قول دادم و این انجمن شنبه ایجاد شد. من با استعدادهای فرهنگی مناطق مختلف آشنا هستم. در استان سیستان و بلوچستان قرار است شش هفت جشنواره بزرگ راه‌اندازی شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره مصرف محصولات فرهنگی در سبد خانوار و پایین بودن میزان مطالعه اظهار داشت:

هر چقدر کتابخانه بسازیم باز هم موضوع مهم این است که کتابخوان داشته باشیم. فرهنگ کتابخوانی مورد نیاز ماست. خوشبختانه همه ۲۶ هزار کانون مساجد ما در سطح کشور کتابخانه دارند. میل به مطالعه و پژوهش در دانش‌آموزان باید بیشتر شود و در این رابطه وزارت آموزش و پرورش به عنوان عضو اصلی ما در شورای فرهنگ عمومی باید کمک کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره قاچاق کتاب گفت:

کتاب‌های پرفروش اطراف میدان انقلاب تکثیر می‌شوند و از این مسیر ناشر و نویسنده ضرر می کنند. در این راستا قانون جدیدی را  برای حمایت از نویسندگان و ناشران داریم آماده می‌کنیم تا در قالب لایحه تکمیل کرده و به مجلس ارائه بدهیم.

وی با اشاره به نحوه فعالیت‌های هنری در دوران کرونا گفت:

من معتقدم که با کرونا باید زندگی کرد. خوشبختانه زمینه‌های عادی سازی فعالیت های کشور در دوران کرونا فراهم شده است. بر اساس نظرسنجی‌ها بیشترین میزان مصرف فرهنگی و هنری ما در حوزه موسیقی است. امیدوارم هنرمندان موسیقی به میدان بیایند و اجرای کنسرت‌های در شهرهای مختلف آغاز شود. در این رابطه ثبت نام را از روز گذشته (شنبه) رسما شروع کردیم و امیدواریم تا انتهای آبان کنسرت‌ها دوباره راه بیفتند. نمایش فیلم های سینمایی‌مان هم با حجم بالای مخاطب در سالن‌ها مواجه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمندان تئاتر را جزو اقشاری دانست که بیشترین آسیب را از کرونا دیده‌اند و افزود:

قول می‌دهم همپای حوزه سینما به آنها توجه کنم. از جشنواره‌ها و مدل هایی حمایت می‌کنیم که تئاتر را در دل توده های مردم می‌برد. اجرای بعضی از نمایشنامه های شکسپیر را هزاران بار دیده‌ایم. باید نمایشنامه‌های بومی‌تری مورد استفاده قرار گیرد و تئاتر مردمی بشود. به عنوان مثال الگوی تئاتر خیابانی مریوان می‌تواند در جاهای دیگر هم تکرار شود.

وی گفت:

آیا وضعیت سینما ما قابل قبول است؟ آیا مشکل دارد یا ندارد؟ من نمی‌توانم حرف‌هایی بزنم که همه از من تعریف کنند. وضعیت سینما واقعا اشکال دارد. من مواجه هستم با انبوهی از فیلم هایی که در نوبت اکران هستند. من خودم را موظف می‌دانم که این فیلم‌ها را تماشا کنم و می‌بینم که بعضی‌هایشان اشکالاتی دارد. من حاضر نیستم فیلمی را با خانواده ام ببینم. چطور می‌توانم اجازه بدهم که مردم ما این فیلم ببینند؟ خود اهالی سینما باید کمک کنند این وضعیت را تغییر دهیم. قطعا حوزه مدیریتی ما از آثاری که به فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی ما توجه دارند حمایت می‌کند. من خودم را سرباز این مردم و نظام می‌دانم. تا روزی که در خدمت مردم هستم در پایبندی جدی به صیانت از فرهنگ ایرانی و اسلامی تاکید خواهم کرد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان