گاهی مشکلات اقتصادی یک حکومت بزرگ را ساقط می کند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 4:51

گاهی مشکلات اقتصادی یک حکومت بزرگ را ساقط می کند

شماره: 16447
Aa Aa

کسی که ستون فقراتش شکسته حرف شنوی از حکومت ندارد| زمانی با 30 هزار تومان می‌شد خانه خرید اما الان یک کیلو میوه هم نمی‌دهند.

جوادی‌آملی و نوری همدانی از مراجع تقلید عنوان کردند؛
گاهی مشکلات اقتصادی یک حکومت بزرگ را ساقط می کند

آیت‌الله ‌جوادی‌آملی از مراجع تقلید در دیدار  علی صالح آبادی، رئیس بانک مرکزی ایران گفت:

در اسلام،از «مال» به ستون فقرات یک ملت تعبیر شده چرا که گاهی مشکلات اقتصادی باعث می شود حتی یک حکومت بزرگ سقوط کند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از تسنیم، او ادامه داد:

در بیان قرآن کریم مال عامل قیام یک ملت است اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد، فقیر به معنای ندار نیست بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است. کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد. از نظر فلسفه و کلام، اصول اعتقادی، اصل اول است اما از نظر جامعه شناسی، اقتصاد حرف اول را می‌زند. در اسلام، از «مال» به ستون فقرات یک ملت تعبیر شده چرا که گاهی مشکلات اقتصادی باعث می شود حتی یک حکومت بزرگ سقوط کند.

وی افزود: دعای پیامبر گرامی اسلام در شعب ابی طالب این است که « اَللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُ»؛ خدایا من می توانم شعب و سختی های آن را تحمل کنم اما ملت گرسنه را نمی شود در راه الهی نگه داشت و آن را اداره کرد.

جوادی‌آملی تاکید کرد:

بانک‌مرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد. اختلاس های میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاس‌ها با قلم افراد صورت می‌گیرد نه با زور اسلحه لذا در خصوص اختلاس‌های صورت گرفته نیز، بررسی و آسیب شناسی شود که چگونه افرادی توانستند حق را باطل کنند و اختلاس صورت بگیرد.

وی ابراز داشت‌:

آبروی انسان امانت الهی است و انسان امین الله است. پیامبر دست کارگری را بوسید که برای خودش کار می کرد و کنار سفره خود می نشست. بر همگان واجب است که این مملکت را با کرامت اداره کنند و راه آن رونق تولید و اشتغال است. آنجا که رهبری معظم سال را سال تولید و رفع موانع نامگذاری کردند این اقدام یک حرف حکیمانه است. ما به این کشور امیدواریم، شهیدان همانطور که در زنده بودن خود فکر جامعه خود هستند در آخرت و در برزخ نیز به فکر جامعه خود هستند و مرتباً برای مردم دعا می کنند، کشور چنین سرمایه معنوی عظیمی دارد. باید قدردان این سرمایه های عظیم معنوی و مادی بود و از آنها به بهترین نحو در راستای آبادانی این کشور بهره گرفت.

  •  

آیت‌الله نوری همدانی نیز در دیدار رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت بانکداری بدون ربا اظهار داشت:

نگاه اسلام به مسائل اقتصادی بر حول محور تولید و اشتغال می باشد. تقویت بنیه اقتصادی و خودکفایی کشور تنها در سایه رشد و شکوفایی صنعت، تجارت و کشاورزی ممکن می باشد از این رو لازم است به این موضوعات توجه ویژه‌ای داشته باشید.

او با انتقاد از گرفتن دیر کرد از سوی بانک ها افزود:

قرآن دو گناه را بسیار نکوهش فرموده، نخست پذیرش ذلت و قبول سلطه استکبار و دوم ربا چرا که بر اثر این دو گناه کرامت انسان ها از بین می رود و سبب ایجاد فقر در جامعه می‌گردد از این رو در تدوین قوانین بانکی باید دستورات و موازین اسلامی به دقت مورد توجه قرار بگیرد. یکی از مشکلات بزرگ امروز بانک ها این است که در اسلام پول گرفتن برای تأخیر ادای قرض، حرام است ولی متأسفانه این مشکل در بانک ها معمول است در حالی که نباید چنین باشد و بارها گفته ایم که دیر کرد نوعی ربا بوده و حرام است، بنده تا ریشه کنی ربا در این کشور برای تذکر دادن در هر زمانی مصمم هستم و به رؤساء قبلی بانک مرکزی هم گفته‌ام.با آقایان سیف و همتی مسئله اخذ دیر کرد تسهیلات توسط بانک‌ها را به عنوان ربای حرام مطرح کردیم و خواستیم دیرکرد را بردارند اما نشد و نتوانستند.

همدانی ‌یکی از مهمترین وظایف بانک ها را رونق بخشی به صنعت و تولید دانست و خاطر نشان کرد:

مشی اول بانک ها سپردن سرمایه به دست افراد با تجربه و متعهدی باشد که با ایجاد زمینه های تولید، کار آفرینی و اشتغال زایی به‌وجود بیاورند تا هم وضعیت معیشت مردم بهتر شود و هم سبب رشد اقتصادی کشور شود.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه و انتقاد از کاهش ارزش پول ملی کشور خاطرنشان کرد:

امروز باید تدابیری اندیشیده شود تا بتوانیم این خلأ را جبران کنیم. ارزش پول ملی ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای پایین است، ما باید اشکالات موجود در این زمینه را رفع کنیم. زمانی با 30 هزار تومان می‌شد خانه خرید اما الان یک کیلو میوه هم نمی‌دهند.

  •  

آیت‌الله سبحانی نیز در دیدار با رئیس‌کل بانک مرکزی در موسسه امام صادق(ع) اظهار داشت:

همه باید کمک کنند تا بانکداری اسلامی که به نفع مردم و از دغدغه‌های دولت جدید است محقق شود.

وی با تأکید بر برچیده شدن ربا از بانک‌ها افزود:

اعلام ارائه تسهیلات با سود 20 درصد و 25 درصد زیبنده جمهوری اسلامی نیست، باید کاری کرد که بساط این رباخواری برچیده شود. انک نباید تاجر باشد بلکه باید امانت‌دار مردم باشد. پول فراوان انسان را فریب می‌دهد. رئیس و کارمندان بانک باید واقعاً امین باشند تا شاهد اختلاس در کشور نباشیم. تعداد زیادی بانک در شهرها وجود دارد. این تعداد بانک چه ضرورتی دارد و آیا تعدد این بانک‌ها به صلاح کشور است؟ باید آسیب‌شناسی صورت بگیرد و در مورد فعالیت بانک‌ها برنامه‌ریزی شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان