گردشگری زیارت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 10 ارديبهشت 1403 - 7:39

گردشگری زیارت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد

شماره: 24632
Aa Aa

او می گوید توسعه گردشگری می‌تواند القای تصاویر نادرستی که از ایران اسلامی در برخی رسانه‌ها ساخته شده را به تصاویر صحیح و دقیق تغییر دهد.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور اسلامی ایران؛
گردشگری زیارت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد

سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور اسلامی ایران در آیین افتتاح هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته اظهار کرد:

این‌که کشورها نسبت به توسعه و فعال شدن گردشگری در کشورهای خود بسیار تاکید دارند برای این است که گردشگری پیشران و شتاب‌دهنده اقتصادی است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از خبرگزاری ها، وی افزود:

جمهوری اسلامی ایران، دارای میراثی گرانقدر تمدنی و طبیعت چهارفصل زیباست که ظرفیت‌های بسیاری برای گردشگری دارد و گردشگری طبیعی، فرهنگی و نگاه به این تمدن کهن و میراث گرانقدر بسیار اهمیت دارد.

او با بیان این‌که «در سال جاری شاهد افزایش ۵۰ درصدی تعداد گردشگران در کشور بودیم» خاطرنشان کرد:

در کشور از فضای از بین رفتن کرونا استفاده شد و با ایجاد زمینه لازم شرایط حضور گردشگران بیشتر فراهم شد.

وی اظهار داشت:

۲۰ مصوبه در دولت برای تشویق عزیزانی که در حوزه گردشگری فعال هستند تصویب شده است،  این مشوق‌ها باید افزایش یابد.

وی با بیان این‌که «توسعه گردشگری می‌تواند القای تصاویر نادرستی که از ایران اسلامی در برخی رسانه‌ها ساخته شده را به تصاویر صحیح و دقیق تغییر دهد» بیان کرد:

یکی از سفرا که در ایران دفتر نمایندگی دارند در دیدار سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و سفرا گفت ماموریتم در ایران به اتمام رسیده، تا دیروز سفیر کشورم در ایران بودم اما از امروز سفیر جمهوری اسلامی ایران در تمام دنیا خواهم بود.

رئیسی تاکید کرد:

گردشگری آثار فرهنگی به دنبال دارد که القاهای نادرست دشمن را نقش برآب کند و تصویر درستی از جمهوری اسلامی ایران به جهان مخابره کند.

وی با بیان این‌که «ما در کنار گردشگری طبیعی و فرهنگی گردشگری سلامت نیز داریم» ادامه داد:

بحمدلله جمهوری اسلامی ایران در حوزه پزشکی حرف اول را می‌زند، هم در تجهیزات پزشکی و فعالیت‌های دانش‌بنیان و هم در تولید دارو که بیش از ۹۸ درصد مورد نیاز در داخل تولید می‌شود، هم نیروهای کارآزموده و متخصص که دستان توانای آنها می‌تواند به اذن پروردگار سلامت را به بیماران برگرداند. ۲۷۷ مرکز درمانی کشور آماده پذیرش گردشگران سلامت است، بسیاری از کشورهای منطقه برای درمان جمهوری اسلامی ایران را به اروپا ترجیح می‌دهند. آنها درمان در جمهوری اسلامی ایران را ارزان‌تر، سهل‌تر و موثرتر می‌دانند.

او گفت: پارک‌های علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران برای پژوهشگران و دانشمندان،‌ می‌تواند یکی از جاذبه‌های گردشگری باشد که موجب فعال شدن گردشگری باشد.

وی افزود:

تمام ایران اسلامی زمینه توسعه گردشگری را دارد و از همه استانداران و وزرا می‌خواهم که به حوزه گردشگری به عنوان اقتصاد پیشران و شتاب‌دهنده سایر حوزه‌های اقتصادی توجه کنند.

رئیسی اظهار کرد:

برخی بهانه می‌آورند و می‌گویند اگر بخواهیم گردشگری فعال شود باید نسبت به یکسری اصول و مبانی تجدیدنظر کنیم؛ این حرف نادرستی است. با حفظ اصول امروز جاذبه‌ها در ایران اسلامی به میزانی است که بسیاری از گردشگران را به خود جذب می‌کند. کار مدیران و مسئولان دولت این است که حضور گردشگران را در کشور تسهیل و آسان کنند. یکی از گام‌هایی که در دولت برداشته شده لغو روادید بوده که اخیرا نسبت به ۳۳ کشور انجام شد و آقای وزیر هم اشاره کردند و این زمینه بسیار خوبی را برای حضور گردشگران در کشور فراهم می‌کند.

او گفت:

تسهیل در رفت و آمد، حمل و نقل، اسکان و تغذیه مناسب بسیار در زمینه جذب گردشگران اهمیت دارد یعنی کسی که به ایران می‌آید از لحظه ورود که در فرودگاه آغاز می‌شود تا محل اسکان و محل‌هایی که مورد نظر او برای گردش کردن و سر زدن به مناطق و مراکز مختلف است بسیار آسان رفت و آمد کند و مانعی وجود نداشته باشد تا با آرامش به کشورش بازگردد و وقتی به کشورش بازگشت بگوید «بسیار به ما خوش گذشت و توانستیم به همه اهداف خودمان در گردشگری برسیم و اگر فرصت بعدی ایجاد شود می‌خواهم همین سفر را تکرار بکنم و به مراکزی بروم که نتوانستم به آن سر بزنم» این بهترین مُبلغ برای گردشگری است. توسعه گردشگری حتما می‌تواند گردشگران را با فرهنگ، تاریخ و تمدن ما آشنا کند و این تصویر نادرستی که برخی، از ایران اسلامی در رسانه‌ها ساختند، تصحیح کند. می‌تواند القا تصاویر نادرست را به دیدن تصاویر صحیح و خبرهای دقیق تبدیل کند. چون دشمن به دنبال این است که از فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری که امروز در ایران است، یک تصویر نادرست القا کند.

وی ادامه داد:

ما هم میراث فرهنگی، هم گردشگری و هم صنایع دستی داریم. فعال شدن گردشگری هم بر میراث فرهنگی تأثیرگذار است و هم بر صنایع دستی. صنایع دستی یکی از آن کارهای ارزشمندی است که امروز به دست توانای زنان و مردان انجام می‌شود. خلق صنایع دستی به دست توانا و هنرمند آنها است. آثار بسیار زیبایی برای زندگی مردم که می‌تواند بازار خیلی خوبی پیدا کند. میراث کهن ما، میراث فرهنگی باید نگهداری شود. اگر درست نگهداری شود و مورد استفاده قرار نگیرد میرایی پیدا می‌کند. بزرگان میراث فرهنگی می‌گویند اگر شما درِ یک مرکز مربوط به هزار سال قبل را بستید این دچار میرایی می‌شود. زنده بودن میراث فرهنگی در این است که خوب نگهداری شود و مورد استفاده قرار بگیرد؛ استفاده با حفظ میراثی. در ایی صورت است که دچار میرایی نخواهد شد. زنده بودن میراث فرهنگی ما در این است که گردشگری فعال شود بنابراین میراث فرهنگی و صنایع دستی ملزم به فعال شدن حوزه گردشگری است.

رییسی درباره گردشگری زیارت گفت:

مرقد نورانی حضرت رضا (ع) و امام زادگان پیوست مهاجرت موسی بن الرضا به ایران و مراکز این گونه مربوط به حوزه گردشگری زیارت است بنابراین مساله گردشگری زیارت بسیار اهمیت دارد.

او با بیان اینکه گردشگری زیارت از سایر گردشگری‌ها متمایز است تصریح کرد:

گردشگری زیارت میل قلبی برای زائراست تا به طرف زیارتگاه برود و جسم و میل قلبی او وی را به سمت زیارت می‌کشاند تا ارتباط بین زائر و مزور برقرار شود.

وی با بیان اینکه بخشی از زائران حضرت رضا(ع) مشتاقان ایشان در کشورها مسلمان و سایر کشورها هستند یادآور شد:

این رویکرد نشان می‌دهد که گردشگری زیارت از مواردی است که به رغم اینکه فعال است ولی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

رییسی با اشاره به جذب سرمایه توسط سرمایه گذاران در حوزه گردشگری اظهار داشت:

باید این رویه به نحوی انجام شود تا وزارتخانه مربوطه، استانداران و همه فعالان در حوزه گردشگری تلاش کنند تا سرمایه گذاران احساس کنند سرمایه و سودش تضمین شده است و این سرمایه گذاری برای او سودآوراست. هرچند سرمایه‌گذار برای بازگشت اصل سرمایه و سود آن نگرانی دارد ولی جاذبه‌های سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی به نحوی است که همواره گردشگری به مانند امسال و سال‌های گذشته رشد داشته و بیش از این هم زمینه برای رشد آن وجود دارد.

او از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون وی در این حوزه خواست با جلسه با وزارتخانه‌های مختلف و دستگاه‌های مربوط نسبت به رفع مشکلات و برخی از ناهماهنگی‌های حوزه گردشگری اقدام کنند:

در این حوزه باید به نحوی عمل شود که گردشگر از مبدا یعنی جایی که عازم سفر می‌شود تا مبدا یعنی جایی که باید به آن برگردد احساس کند سفر پرباری را تجربه کرده است. گردشگر باید احساس کند سفر وی سبب نقش آفرینی در زندگی او شده و برنامه ریزی فقط تا فرودگاه نیست بلکه برنامه ریزی برای او باید از مبدا تا مبدا انجام شود تا این سفر برای گردشگر بسیار دلنشین، خاطره انگیز، عبرت آموز و برخوردار از دستاورد شود.

وی اضافه کرد:

موضوع گردشگری باید از همه ابعاد مورد توجه قرار گیرد تا آثار فرهنگی کشور و انقلاب اسلامی، مردم خوب و مهمان دوست ایران، فرهنگ غنی، تمدن کهن و داشته‌های بسیارعلمی و فناوری  کشور و پیشرفت‌های بسیاری که به رغم همه تهدیدها و تحریم ها داشته است گردشگران ببینند.

وی با اشاره به حضور روسا و مقامات کشورهای مختلف در ایران اسلامی عنوان کرد:

این مقامات در بازدید از پارک‌های علم و فناوری کشور رسما شگفتی خود را اعلام کردند که چگونه توانستید به رغم همه این تهدیدها و تحریم‌ها این میزان پیشرفت کنید. برای این پیشرفت‌ها باید شکرگذار خداوند متعال بود و به رغم اینکه فعالیت همه فعالان حوزه گردشگری را ارج می نهیم و زحمات آنها محفوظ است اما باید در این باره طرح نوعی برانداخت و گامی بلندتر از گام‌های گذشته برداشت و باید کار جهشی در این حوزه انجام شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان