گمنامی کاربران در فضای مجازی یک چالش جدی است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 21:05

گمنامی کاربران در فضای مجازی یک چالش جدی است

شماره: 15460
Aa Aa

با طرح بزرگ شبکه ملی اطلاعات فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی را عملیاتی می کنیم| اینترنت کودک و نوجوان تا پایان سال در ایران راه‌اندازی می شود.

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات ایران؛
گمنامی کاربران در فضای مجازی یک چالش جدی است

عیسی زارع پور ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در دیدار با سیدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید گفت:

تمام ابعاد روزانه مردم با فضای مجازی گره خورده است و مشکلات اخیر جایگاه سوخت نشان از درهم تنیدگی زندگی مردم با فضای مجازی است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، وی بیان کرد:

به دلیل وجود برخی مشکلات جو ناامیدی بر کشور حاکم است و ما در دولت تلاش می کنیم با اقدامات لازم ضمن اثبات کارآیی حاکمیت، امید را به مردم بازگردانیم. بخشی از مشکلات امروز کشور به دلیل تحریم های خارجی و بخش دیگر نیز بخاطر کم کاری های داخلی ایجاد شده است. فضای مجازی فرصت بی نظیری برای ایجاد شفافیت، صدور فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی، جلوگیری از فساد و غیره است. تلاش ما این است تا با راه‌اندازی طرح بزرگ شبکه ملی اطلاعات، فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی را عملیاتی کنیم.

وی خاطرنشان کرد:

باید از فرصت های شبکه های مجازی بیشترین استفاده را داشته باشیم و تهدیدات آن را در حد ممکن از بین ببریم.

  •  

او در دیدار با نوری همدانی، از مراجع تقلید نیز گفت:

به واسطه سفرها و سال هایی که در خارج از کشور زندگی کرده ام می گویم هر کدام از این مشکلاتی که برای مردم ما ایجاد شده برای سایر ملت ها حادث می شد آن کشورها دچار چالش اساسی می شدند. ۱۴ میلیون دانش آموز در کنار هزاران دانشجویان به همراه بسیاری از مشاغل و حوزه های اقتصادی امروزه از فناوری و فضای مجازی برای پیشبرد کارهای خود استفاده می کنند. به عقیده ما این وزارتخانه جزء سه وزارتخانه مهم دولت است و امروز ابعاد مختلف زندگی مردم با این مساله گره خورده است.

  •  

او همچنین در دیدار مدیرحوزه های علمیه گفت:

از زمانی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شدم از گوشی ایرانی استفاده می کنم این در حالی است که شرکت بومی" جی ال ایکس" هم اکنون در آستانه ورشکستگی قرار گرفته است. روزگاری در شرکت ایرانی" جی ال ایکس" حدود ۲ هزار نفر مشغول کار بودند که هم اکنون بدلیل عدم حمایت های لازم از تولید داخل کارکنان این شرکت به ۲۰۰ نفر رسیده است.

وی در ادامه بیان کرد:

حساسیت های اجتماعی نسبت به کارهای سلبی و ایجابی در حوزه فضای مجازی بسیار بالا رفته و تمام زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. تغییر برخی ریل گذاری ها، دائقه های فرهنگی ایجاد شده و مباحث فنی عملیاتی شده در ایران طی سالهای گذشته بسیار دشوار است. تا زمانی که مسوولان و نخبگان از پلتفرم های بومی استفاده نمی کنند نمی توان انتظاری از مردم داشت،. تغییر ذائقه های فرهنگی موجود در ایران به‌صورت دفعی وجود ندارد و نیازمند کارهای بلندمدت است. اگر مسوولان و مردم همراه و همدل شوند می توانیم در تمام پلتفرم های مطرح خارجی نسخه های بومی راه‌اندازی کنیم بدون اینکه کمترین اختلالی در روند خدمات ایجاد شود.

  •  

او در دیدار با تولیت حرم حضرت معصومه هم گفت:

تا پایان سال اینترنت کودک و نوجوان راه‌اندازی می شود. در اینترنت کودک و نوجوان آسیب‌های موجود در فضای مجازی وجود نخواهد داشت و زیرساخت لازم برای استفاده پاک از اینترنت ایجاد می‌شود اما استفاده از آن برای خانواده‌ها اختیاری است.

وی افزود:

تحقق شبکه ملی اطلاعات بعنوان زیرساخت فضای مجازی برای رفع نیازهای مردم با استفاده از سرویس های داخلی با سرعت و کیفیت مناسب نیز به‌صورت جدی دنبال می شود. ذات فضای مجازی یک پدیده اجتماعی است که به دلیل ویژگی های چنین پدیده ای همراه با برخی تبعات و آسیب ها است اما نگاه ما بر این فضا نگاه فرصت آفرینی و استفاده حداکثری از قابلیت های آن و تلطیف چالش ها و پیشگیری از آسیب هاست چرا که نگاه صفر و صدی و برخورد سلبی در این عرصه راهگشا نیست.

وی با بیان اینکه فضای مجازی یک فضای سیال و در حال تغییر است گفت:

سطح دانش و مهارت مردم در استفاده از فضای مجازی باید به حدی برسد که مردم خودشان بدانند که نباید هر محتوا و مطلبی را مشاهده کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار اعضای کمیسیون سیاسی و جتماعی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری نیز گفت:

فضای مجازی باید دارای قوانین و مقررات خاص خود باشد. هم اکنون گمنامی کاربران چالش جدی است و مسائل فضای مجازی در ایران هنوز حل نشده است. فضای مجازی مانند یک شمشیر دولبه است و در حوزه فرهنگ سازی آسیب ها، چالش ها و فرصت های موجود در این فضاها جدی گرفته نشده است. در هیج کجای دنیا فضای مجازی را به حال خود رها نمی کنند و حتی آنهایی که این فضاها را به‌وجود آورده درصدد فرهنگ سازی و جلوگیری از آسیب های آن برآمده اند.

زارع پور اظهار داشت:

طراحان گوگل امروزه با توجه به آسیب های موجود در این فضا اجازه هر گونه استفاده ای به نوجوانان خود نمی دهند و سازوکارهایی برای جستجوی ایمن و اخلاق مدار در آن پی ریزی کرده اند. از نظر ما فضای مجازی یک حوزه فرصت ساز است و مزیت های آن بیشتر از آسیب ها است و این فضا امروزه با تمام ابعاد زندگی مردم گره خورده و به ویژه بعد از شیوع کرونا حضور این فضا در زندگی مردم بیشتر شده است. در دوره جدید پلتفرم ها زندگی بشر را مدیریت می کنند و حکمرانی به دست آنها افتاده است و امروز مرز کشورها جایی است که این پلتفرم ها وجود داشته و کاربر می گیرند.

  •  

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگان قم نیز اظهار کرد:

در شبکه ملی اطلاعات سرویس‌های پرسرعت و مطمئن داخلی به مردم ارائه خدمت خواهند کرد و شبکه ملی اطلاعات به هیچ وجه به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی و مسدودسازی نیست. شبکه ملی اطلاعات تا افق زمانی ۱۴۰۴ راه‌اندازی خواهد شد و آرایش تمام وزارت ارتباطات و فناوری اطاعات بر تحقق سریع این شبکه معطوف و برای این منظور شورای راهبری شبکه ملی اطلاعات تشکیل شده است.

زارع پور گفت:

هم اکنون محتوا و سایت های مفید، سالم و ایمن جهت کودکان و نوجوانان ایجاد شده و خانواده ها در صورت تمایل می توانند کودکان را از این طریق به فضای مجازی متصل کنند. همچنین نرم افزارهای کنترل نیز مانند سایر کشورهای دنیا برای محافظت کودکان در برابر آسیب های اجتماعی در قالب این طرح در اختیار پدر و مادرها قرار خواهد گرفت تا این افراد کمترین ضربه را از این فضا ببینند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان