از حق غنی سازی ایران دفاع می‌کنیم | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 17 تير 1404 - 23:01

از حق غنی سازی ایران دفاع می‌کنیم

شماره: 27883
Aa Aa

رئیس جمهور اسلامی ایران می گوید بر این باوریم که مرزهای مشترک دو کشور باید عاری از ناامنی و حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی و جنایتکار باشد؛ برای ارتقای امنیت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنیت در مرزها اشتراک نظر و اراده جدی داریم.

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با پزشکیان؛
از حق غنی سازی ایران دفاع می‌کنیم

«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، ضمن قدردانی از استقبال گرم رئیس‌جمهور پزشکیان از او و هیات همراه اظهار داشت:

جمهوری اسلامی ایران خانه دوم ماست و سفر به تهران برای ما لحظه‌ای تاریخی است.

به گزارش اسپادانا خبر، او نشست مشترک میان هیات بلندپایه ایرانی و پاکستانی را سازنده توصیف کرد و افزود:

به دنبال دستیابی به توافقاتی در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی با کشور همسایه خود ایران هستیم. ایران و پاکستان ریشه‌های عمیقی از روابط فرهنگی و پیوندهای تاریخی دارند و ما اعتقاد داریم که باید این روابط را متحول کنیم تا بتوانیم به همکاری‌های خوبی در حوزه‌های مختلف دست یابیم.

وی ضمن قدردانی از تماس تلفنی رئیس‌جمهور پزشکیان و ابراز نگرانی وی درباره وضعیت شبه قاره، گفت:

از احساسات برادرانه شما نسبت به مردم پاکستان قدردانی می‌کنم.

شهباز شریف تصریح کرد:

فرصت خوبی برای استقبال از عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران که دیپلماتی برجسته هستند، داشتیم. بحث‌های خوبی با ایشان داشتیم و به حول و قوه الهی پاکستان از این بحران سربلند بیرون آمده است و این به پشتوانه نیروهای مسلح قوی و حمایت مردم پاکستان بوده است.

وی با بیان اینکه پاکستان خواهان صلح است گفت:

صلح را از طریق گفتگو دنبال می‌کنیم، تمایل داریم مسائلی همچون کشمیر را از طریق گفتگو و با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان حل و فصل کنیم. آماده گفتگو با هند در زمینه مسائلی همچون آب، تجارت، مبارزه با تروریسم هستیم، به شرطی که آنها نیز جدیت داشته باشند اما اگر آنها به ما حمله کنند ما نیز از خودمان دفاع خواهیم کرد اما اگر صلح را بپذیرند نشان می‌دهد که واقعا جدی هستند.

شریف با محکوم کردن شهادت بیش از 50 هزار انسان بیگناه در غزه، تصریح کرد:

زمان آن رسیده که جامعه بین المللی از نفوذ خود برای رسیدن به آتش‌بس پایدار استفاده کند. پاکستان از برادران و خواهران خود برای حمایت از صلح و رفاه و سعادت حمایت می‌کند.

وی در پایان تاکید کرد که از حق جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته‌ای کاملا دفاع می‌کنیم.

  •  

«مسعود پزشکیان» نیز در این نشست خبری مشترک ضمن خوشامدگویی به «شهباز شریف» و هیات همراه گفت:

شما برادر ما هستید و شما را از ته قلب دوست داریم. پاکستان کشوری مهم در همسایگی جمهوری اسلامی ایران و است و روابط تاریخی ما برگرفته از پیوندهای فرهنگی و تمدنی گسترده‌ای است که قرابت حاضر میان دو کشور را رقم زده است و به قرن‌ها و هزاره‌های گذشته باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه دو کشور در بسیاری از موضوعات منطقه، جهان اسلام و مسائل بین‌المللی دیدگاه‌های مشترکی داریم اظهار داشت:

در جلسه مشترک با برادرانمان بر گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی تاکید کردیم. از جمله محورهای مورد تاکید اهتمام برای اجرای اسناد و توافقاتی است که از قبل امضا شده است. بر این باوریم که مرزهای مشترک دو کشور باید عاری از ناامنی و حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی و جنایتکار باشد و برای ارتقای امنیت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنیت در مرزها، اشتراک نظر و اراده جدی داریم. لازم است تاکید کنیم که جمهوری اسلامی ایران، ثبات و آرامش مردم پاکستان را جزو مصالح عالی خود تلقی می‌کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه حفظ امنیت پایدار و تلاش در جهت ایجاد روابط دوستانه با همسایگان را جزو منافع مشترک خود قلمداد می‌کنیم، گفت:

جمهوری اسلامی ایران از برقراری آتش بس و ایجاد صلح بین پاکستان و هند استقبال می‌کند؛ بدون شک حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و به شیوه‌های مسالمت‌آمیز پیش نیاز توسعه پایدار و ایجاد امنیت در منطقه و جهان است. معتقدیم که منطقه غرب و جنوب آسیا، بیش از گذشته به امنیت و آرامش نیاز دارد و بدین منظور رایزنی و تعامل مثبت با کشورهای همسایه و سایر شرکای بین‌المللی را ضروری می‌دانیم.

پزشکیان اظهار داشت:

در دیدار با نخست وزیر پاکستان، اوضاع منطقه و جهان اسلام و در راس همه آنها مساله فلسطین مورد بحث قرار گرفت؛ ایران و پاکستان به عنوان اعضای فعال سازمان همکاری‌های اسلامی پیشتیبان آرمان فلسطین و حامی مردم بی پناه غزه هستند و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سکوت و حمایت کشورهای غرب را به شدت محکوم می‌کنند؛ لذا کشورهای اسلامی را برای حمایت کامل از مردم مظلوم فلسطین و غزه فرا می‌خوانیم.

رئیس‌جمهور در پایان از نخست وزیر پاکستان و هیات همراه قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند تمام نیات و اهداف خود در گفت‌وگوهای مشترک را عملیاتی کنند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان