ایران باید اثبات کند به دنبال تسلیحات هستهای نیست

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای در نشست خبری در ژاپن درباره پرونده هسته ای ایران گفت:
باید امکانات فنی برای کاهش احتمال تولید سلاح هستهای ایجاد و تضمین شود.
به گزارش اسپادانا خبر، وی اظهار داشت:
ایران باید اثبات کند به دنبال تسلیحات هستهای نیست البته ما به همه اعتماد و اطمینان داریم ولی صحبتهایی را که میشنویم باید خودمان راستی آزمایی کنیم؛ امیدوار هستیم که به آن مرحله برسیم.
او تاکید کرد:
شفافیت و همکاری کامل ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ایجاد اعتماد و جلوگیری از تنشهای بیشتر ضروری است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی به همکاری خود با ایران ادامه خواهد داد تا این موضوع به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست خبری خود در توکیو بیان کرد که با وزیر امور خارجه ایران توافق کردیم که «فلسفه برجام» که مبتنی بر «فعالیتهای داوطلبانه ایران در ازای دریافت مشوقها» است، میتواند ادامه یابد.
وی گفت:
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره موضوع هستهای ایران قدیمی است و باید به دنبال قالب جدیدی برای توافق با ایران بود. برجام یک پوسته خالی است. من فکر نمیکنم در حال حاضر کسی فکر کند که برجام میتواند نقشی داشته باشد. فکر میکنم قبلاً توافقی بود که مدتی در حال اجرا بود اما اکنون، صرف نظر از اینکه درباره مزیت یا عدم وجود آن چه فکر میکنید، بدیهی است که از نظر فنی این توافق به طور کامل جایگزین نشده است.
به گفته وی متن توافق برجام حاوی اطلاعات قدیمی از جمله انواع سانتریفیوژهای مورد استفاده ایران است.
واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی
سازمان انرژی اتمی اعلام کرد:
از مدیرکل آژانس بهعنوان مسوول عالیرتبه یک سازمان مهم بینالمللی انتظار میرود همواره بیطرفانه، حرفهای و بهدور از جانبداری سیاسی صحبت نموده و عمل نماید. گروسی بهتر از هر کسی میداند که حدود یک چهارم از کل بازرسیهای آژانس به تاسیسات اتمی ایران که کمتر از سه درصد از تاسیسات اتمی جهان است، اختصاص یافته است.
ایران بارها تاکید کرده است که برنامه هستهایاش کاملا صلحآمیز است. این روند صحبتهای سیاسی تکراری مدیرکل دور از شان و جایگاه وی بوده و میبایست متوقف شود.
وی در اظهارات خود خواسته است که ایران ثابت نماید که بهدنبال سلاح هستهای نیست. هر عقل سلیمی میداند که بدیهیترین اصل حقوقی اصل برائت است؛ به عبارتی «البینته علی المدعی».