باید پولهای سرگردان مردم را جذب بورس کنیم

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری در سال ۱۴۰۳ با اشاره حریم وزیر نفت گفت:
این تحریم برخلاف پروتکلهای بینالمللی انجام شده و نشاندهنده این است که وزیر نفت و تیم او کارشان را درست انجام دادهاند.
به گزارش اسپادانا خبر، وی ادامه داد:
مهار تورم، افزایش رشد اقتصادی و برنامههای پیشران کنترل ناترازیها از برنامههای جدی است که در دستور کار رئیسجمهوری قرار دارد و جلسات آن منظم برگزار میشود و خروجیهایی هم از جنس آییننامه و برنامه در بر داشته است.
مهاجرانی یادآور شد:
نتیجه استیضاح وزیر اقتصاد را همگان دیدند. معرفی گزینه وزارت اقتصاد به شکل فعال در حال بررسی است و گزینههایی در این زمینه وجود دارند. تصمیم دولت نیز در این زمینه قطعاً باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و به نفع مردم و با هدف رفع مشکلات خواهد بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه «بهبود وضعیت معیشت نیازمند برنامههایی از جنس رشد اقتصادی است» یادآور شد:
تا رشد اقتصادی صورت نگیرد و افزایش نیابد راهبردهایی نظیر کالابرگ راهی برای جلوگیری از افت وضعیت معیشتی هموطنان است.
وی با اشاره اصل ۲۷ قانون اساسی در زمینه تشکیل اجتماعات و راهپیماییها و اخذ مجوز برای آن اظهار کرد:
اگر بنا باشد هر کدام از افرادی که موضوعی دارند تجمع کنند واقعا نظم جامعه بههم خواهد خورد. طبیعی است دستگاههایی که در این زمینه متولی هستند طبق اطلاعیهای که وزارت کشور داده است، نظم را برقرار خواهند کرد. امیدواریم بسترهای قانونی بهگونهای مهیا شود که همه افراد بتوانند طبق نص قانون مواضع خود را اعلام کنند.
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره ناترازی برق و اینکه چرا دولت دوباره به تجربه موفقی که کشورهای اروپایی و آمریکایی اجرا میکنند برنمیگردد، گفت:
این تجربه شامل جابجایی ساعات مصرف در ۶ماه اول سال است که میتواند مصرف برق را به طور قابل توجهی کاهش دهد. در نهایت قانون مصوب مجلس باید اجرا شود و برای کاهش ناترازی که واقعاً همه مردم از آن رنج میبرند موضوعاتی در دستور کار دولت قرار دارد. شایسته نیست مردم در سرمای زمستان شاهد قطع برق باشند ولی به هر حال موقعیتی است که ما با آن روبرو هستیم. رئیسجمهور، وزیر نفت، وزیر نیرو و بنده رسما بابت قطعی برق عذرخواهی کردیم، ناترازی قصه امروز و دیروز نیست، ناترازی قصهای است که سالها بوده و الان صدایش درآمده است.
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره میزان بارشها و کمبود آب پشت سدها گفت:
میزان میانگین بارش امسال کل کشور حدود ۳۰ درصد از میانگین بارش نسبت به سنوات گذشته پایینتر بوده است. در برخی از استانها ما حدود ۷۵ درصد افت بارش داشتیم. این موضوع طبیعی است که افت بارش ها در مورد ذخایر پشت سدها یک موضوع جدی را ایجاد میکند. به طور طبیعی مدیریت میزان مصرف خانگی و کشاورزی لزوماً به معنای کم مصرف کردن نیست، بلکه مدیریت مصرف مهم است. استفاده از آب به جای جارو یکی از موارد مصرف نادرست و بی رویه است. صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی و استفاده از شیوههای نوین، همچنین توجه به تنوعی که در این زمینه وجود دارد، جزو موضوعاتی است که در دستور کار دولت قرار دارد و در حال پیگیری است. اما در سالی که گذشته به دلیل کاهش بارش ها به خصوص نسبت به سرمای بالایی که تجربه کردیم. کمبود آب در کل کشور یکی از موضوعات جدی است و لازم است که همه ما نسبت به آن نگرانی داشته باشیم. انتقال آب نیز یکی از موضوعاتی است که بحثهای زیادی درمورد آن وجود دارد. به عنوان مثال، اگر بخواهیم آب را از یک منطقه دیگر، مانند خزر یا خلیج فارس، منتقل کنیم، با اما و اگرهای زیادی مواجه خواهیم شد البته تجربههایی از این دست در برخی حوزهها داریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای کنترل قیمت طلا، سکه و دلار اظهار کرد:
بخشی از افزایش قیمت طلا ناشی از افزایش قیمتهای جهانی است. مردم احساس نگرانی و شروع به خرید میکنند. مسلماً مسیرهای دیپلماسی که وزارتخانه مربوطه دنبال میکند و همچنین ایجاد رشد اقتصادی که موجب جذب این پولهای سرگردان به بورس و سرمایهگذاری میشود از موضوعاتی است که در دستور کار قرار دارد. یکی از موضوعات مهم این است که بتوانیم در راستای ثبات اقتصادی، پولهای سرگردان مردم را به حوزههای صنعت و سرمایهگذاری جذب کنیم.