برای هر سناریوی احتمالی آماده‌ایم | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 15 آبان 1403 - 8:58

برای هر سناریوی احتمالی آماده‌ایم

شماره: 26534
Aa Aa

ما خواهان جنگ نیستیم اما برای هر سناریوی احتمالی آماده‌ایم. اگر اسرائیل به ایران حمله کند پاسخ ما به دقت محاسبه شده است و آنها می‌توانند اراده ما را آزمایش کنند. پاسخ ما آماده است و ما عجله‌ای برای اجرای آن نداریم اما هرگز تأخیر نخواهیم کرد

می‌توانیم تنگه هرمز را ببندیم اما چنین تهدیدی نکرده‌ایم؛
برای هر سناریوی احتمالی آماده‌ایم

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به مصر و در مصاحبه با روزنامه مصری الیوم تأکید کرد که منطقه در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارد و برای جلوگیری از گسترش جنایات رژیم صهیونیستی، هماهنگی فوری بین کشورهای منطقه ضروری است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از خبرگزاری دانشجو، عراقچی گفت:

منطقه در شرایط بسیار خطرناکی قرار دارد و در این وضعیت جمهوری اسلامی ایران بیش از هر زمان دیگری بر ضرورت هماهنگی و مشورت فوری بین کشورهای منطقه تأکید می‌کند. باید با یکدیگر همکاری کنیم تا مواضع قاطعانه‌ای اتخاذ کنیم که به توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان منجر شود. جامعه بین‌المللی و کشورهای منطقه باید تلاش‌های بیشتری را برای پایان دادن به جنایات اشغالگران اسرائیلی به‌کار گیرند تا این جنایات به سایر مناطق گسترش نیابد.

عراقچی هشدار داد:

عدم واکنش جدی به این جنایات ممکن است منجر به وقوع فجایعی مشابه در مناطق دیگر منطقه شود. آنچه در غزه اتفاق افتاد یک نسل‌کشی است. هزاران فرد بی‌گناه، از جمله زنان و کودکان، شهید شده‌اند و خانه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس توسط ماشین کشتار صهیونیستی تخریب شده‌اند. تاکنون بیش از ۵۰ هزار نفر در غزه به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند. اگر ما اقدام جدی نکنیم ممکن است شاهد وقوع یک "غزه دوم" در جنوب لبنان باشیم و حتی ممکن است این جنایات به "غزه‌های سوم و چهارم" در سایر مناطق نیز کشیده شود. به همین دلیل تأکید می‌کنم که کشورهای منطقه باید همین امروز گام‌های عملی و مؤثری بردارند تا این جنایات متوقف شود.

عراقچی به تلاش‌های دشمن برای تخریب چهره ایران اشاره کرد و گفت:

«پس از گذشت یک سال از نسل‌کشی صهیونیستی در نوار غزه و افشای برنامه‌های توسعه‌طلبانه این رژیم مشخص شده است که تهدید اصلی علیه منطقه رژیم صهیونیستی است. همه تلاش‌هایی که برای شیطانی جلوه دادن ایران و محور مقاومت صورت گرفته بود اکنون شکست خورده است. در شرایط فعلی،کاملاً روشن شده است که چه کسی تهدیدی برای کل منطقه است، از فلسطین و لبنان گرفته تا سایر کشورهای منطقه. همچنین معلوم شده است که چه کسی در واقع برای منافع منطقه و مسئله فلسطین مبارزه می‌کند.»

عراقچی همچنین از نقش مخرب ایالات متحده در منطقه و حمایت آن از رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و گفت:

«آمریکا می‌تواند نقش مثبتی در ایجاد صلح و ثبات در منطقه ایفا کند اما این امر مستلزم متوقف کردن حمایت‌های خود از اشغالگران صهیونیستی و جنایات آنها است. حمایت‌های نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی نه تنها به بی‌ثباتی منطقه کمک کرده بلکه باعث گسترش درگیری‌ها شده است. اگر آمریکا حمایت از اسرائیل را متوقف کند بسیاری از جنایاتی که در غزه و سپس در لبنان شاهد بودیم رخ نخواهد داد. اگر رژیم صهیونیستی به اقدامات کنونی خود ادامه دهد بدون شک با باتلاقی مشابه جنگ تموز ۲۰۰۶ مواجه خواهد شد.»

عراقچی به امکان تشکیل یک ائتلاف منطقه‌ای اشاره کرد و گفت:

«ایران، ترکیه و کشورهای عربی می‌توانند متحدان خوبی در برابر تهدیدات مشترک باشند. بستر همکاری‌های اقتصادی، امنیتی و استراتژیک وجود دارد و منافع استراتژیک مشترک ما را به سمت این همکاری‌ها سوق می‌دهد. فرصت برای همکاری وجود دارد و اراده نیز برای آن فراهم است. ما می‌توانیم از همکاری‌های اقتصادی شروع کنیم و سپس به همکاری‌های امنیتی و استراتژیک برسیم. تهدیدات مشترک و منافع استراتژیک مشترک، کشورهای منطقه را به سمت همکاری سوق می‌دهد.»

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران و پاسخ تهران به این تهدیدات گفت:

«ما خواهان جنگ نیستیم اما برای هر سناریوی احتمالی آماده‌ایم. اگر اسرائیل به ایران حمله کند پاسخ ما به دقت محاسبه شده است و آنها می‌توانند اراده ما را آزمایش کنند. پاسخ ما آماده است و ما عجله‌ای برای اجرای آن نداریم اما هرگز تأخیر نخواهیم کرد. ما هرگز تهدید به بستن تنگه هرمز نکرده‌ایم اما ایران توانایی‌های لازم برای این کار را دارد. با این حال به دلیل ملاحظات روابط با کشورهای منطقه، چنین تهدیدی را مطرح نکرده‌ایم. روابط ما با عربستان سعودی در حال پیشرفت است و تمایلی به ایجاد تنش در این زمینه نداریم.»

عراقچی به موضع ایران درباره حل مسئله فلسطین اشاره کرد و گفت:

«ما معتقدیم که راه‌حل دو کشوری منجر به صلح پایدار در منطقه نخواهد شد. تنها راه‌حل پایدار ایجاد یک کشور دموکراتیک در سرزمین فلسطین است که در آن همه ساکنان بومی، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی در کنار هم و به‌طور برابر زندگی کنند و سرنوشت خود را در یک همه‌پرسی دموکراتیک تعیین کنند. این مدل راه‌حل در پایان دادن به آپارتاید در آفریقای جنوبی موفق بود و امروز سفیدپوستان و سیاه‌پوستان در کنار یکدیگر در یک نظام دموکراتیک زندگی می‌کنند. راه‌حل دو کشوری که مطرح می‌شود، در واقع بیشتر شبیه یک "شهرداری فلسطینی" است که فاقد حاکمیت واقعی خواهد بود. ما از هر تصمیمی که فلسطینیان بگیرند حمایت می‌کنیم اما معتقدیم که راه‌حل یک کشور دموکراتیک بهترین گزینه برای دستیابی به صلح پایدار است.»

وزیر امور خارجه ایران در پایان به افول سلطه آمریکا بر نظام جهانی اشاره کرد و گفت:

«جهان در حال حرکت به سمت رهایی از سلطه آمریکا است و تقاضای رو به افزایش برای پیوستن به ائتلاف "بریکس" که توسط کشورهای نوظهور ایجاد شده، این روند را نشان می‌دهد. کشورهای بیشتری به دنبال فاصله گرفتن از نظام مالی تحت سلطه آمریکا هستند و این تغییرات نشانه افول تدریجی سلطه آمریکا بر نظام بین‌المللی است.»

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان