در این نشست مراتب اعتراض نسبت به اقدامات خرابکارانه و مغایر با امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به دولت انگلیس منعکس شد.
مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه با اشاره به اطلاعات متقن به دست آمده در خصوص دام طراحی شده برای علیرضا اکبری از سوی طرف انگلیسی گفت:
دولت انگلیس باید پاسخگوی برقراری ارتباطات نامتعارف منجر به تعرض به امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران باشد و حمایت ناموجه و شیطنت آمیز از عامل جاسوسی با ادعای روابط مبتنی بر احترام متقابل سازگار نیست.
او با تاکید بر این که اقدام قاطع برای صیانت از امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران منوط به رضایت دیگر دولتها از جمله انگلیس نخواهد بود گفت که تداوم این قبیل اقدامات غیرقانونی و مجرمانه به هیچ عنوان قابل تحمل نیست لذا دولت انگلیس باید پیامدهای مسؤولیت تداوم رویکرد غیرمتعارف و مداخلهجویانه خود را پذیرا باشد. بر اساس قوانین مدنی جمهوری اسلامی ایران، تابعیت دوگانه قابل پذیرش نیست و مداخلات و اظهارات مخرب انگلیس به این بهانه فاقد وجاهت است.
مدیرکل غرب اروپا ضمن محکومیت مجدد هرگونه اقدام نامتعارف و تهدیدزا در حوزه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران از سفیر انگلیس خواست تا مراتب را در اسرع وقت به لندن منعکس کند.
برلین به اعدام علیرضا اکبری واکنش نشان داد
«آنالنا بائربوک» با انتشار پیامی در توئیتر در واکنش به اعدام علیرضا اکبری نوشت:
اعدام علیرضا اکبری یکی دیگر از اقدامات غیرانسانی رژیم ایران است.
وی با بیان اینکه «ما در کنار دوستان انگلیسی خود ایستادهایم» مدعی شد:
به هماهنگی نزدیک اقدامات خود علیه رژیم ایران و حمایت از مردم ایران ادامه خواهیم داد.
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه واکنش این کشور به اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری اعلام کرد که سایمون شرکلیف سفیر لندن را به طور موقت از تهران فراخوانده است.
وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد که لندن در حال بررسی اقدامات بعدی در واکنش به حکم اکبری است.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز به اعدام «علیرضا اکبری» واکنش نشان داد.
«رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران در توییتر به اعدام «علیرضا اکبری» واکنش نشان داد.
وی نوشت:
«از اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانی-انگلیسی وحشت کردم. بازداشتهای ناعادلانه جمهوری اسلامی، اعترافهای اجباری، محاکمههای ساختگی و اعدامها با انگیزههای سیاسی باید پایان یابد».
روزنامه ساندی تلگراف انگلیس در گزارشی به نقل از منابع ارشد دولتی مدعی شد که دولت این کشور در حال بازنگری رویکرد خود درقبال برجام است.
در این گزارش به نقل از منابع ارشد دولت انگلیس آمده است:
در پی اعدام علیرضا اکبری، معاون سابق وزیر دفاع ایران که تابعیت ایرانی -انگلیسی داشت و به جاسوسی محکوم شده بود ممکن است بریتانیا از حمایت خود از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست بردارد. از آنجایی که از زمان آغاز روند مذاکرات احیای هستهای، شرایط بهطور قابل توجهی تغییر کرده است لندن در حال بررسی موضع خود درخصوص این توافق و مشارکتش در آن است. از زمانی که ما مشغول تعاملات (مذاکرات احیای برجام) بودیم، چشمانداز و گزارهها کاملا تغییر کرد - که عمده آن نیز به دلیل رفتار ایران است. روابط لندن با تهران در ماههای اخیر به دلیل سیاست دولت ایران درخصوص اعتراضات داخلی تحت فشار شدید قرار گرفته است و انگلیس اکنون در حال بررسی تمام گزینهها برای واکنش نشان دادن به اعدام علیرضا اکبری است.
واکنش اتحادیه اروپا به اعدام علیرضا اکبری
اتحادیه اروپا در بیانیهای با محکوم کردن اجرای حکم علیرضا اکبری مخالفت خود را با صدور حکم اعدام در هر شرایطی اعلام کرد.
«در این بیانیه آمده است: اعدام یک شهروند اروپایی یک رویداد وحشتناک است که اتحادیه اروپا آن را به دقت دنبال خواهد کرد.»
این بیانیه از ایران خواسته تا در آینده از صدور حکم اعدام پرهیز کند.
علیرضا اکبری در هیچ دوره وزارت دفاع سابقه معاون وزیر را نداشته است
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با صدور اطلاعیهای به ابهامات منتشر شده از سوی برخی افراد و رسانه ها در مورد مسئولیت سابق علیرضا اکبری در آن وزارت خانه و همچنین زمان ارتباط او با سرویس جاسوسی انگلیس واکنش نشان داد.
در اطلاعیه وزارت دفاع با اشاره به پایان مسیولیت علیرضا اکبری در سمت رئیس دفتر مطالعات دفاعی در سال۱۳۸۱ و موافقت با درخواست بازنشستگی او آمده است:
نامبرده پس از جدایی از وزارت دفاع در روندی مغایر با فعالیتهای گذشته با روی گرداندن از آیه شریفه" فاذا فرغت فانصب والی ربما فرغب" به سابقه خویش پشت پا زده و با گرفتار شدن در هوای نفس آغازگر خیانت به نظام و ملت شریف ایران شد و در سراشیبی سقوط و انحطاط قرار گرفت.
آلمان سفیر ایران را احضار کرد
سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که در پی اعدام علیرضا اکبری سفیر ایران برای گفتوگو به وزارت خارجه این کشور احضار شده است.