آمار تغییر جنسیت در زنان ایران افزایش یافت | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 3:02

آمار تغییر جنسیت در زنان ایران افزایش یافت

شماره: 10289
Aa Aa

مسجدی با بیان این که میزان فوت ناشی از مصرف الکل،۱۴۲ درصد و کودک آزاری، ۱۲/۵ درصد رشد داشته گفته عریان پوشی زمینه کودک آزاری را افزایش می‌دهد.

با اعلام رییس سازمان پزشکی قانونی ایران؛
آمار تغییر جنسیت در زنان ایران افزایش یافت

عباس مسجدی آرانی، رییس سازمان پزشکی قانونی کل ایران در نشست خبری خود گفت:

در حوزه قصور پزشکی ۹۸۸۴ پرونده داشتیم که تعداد ۴۰۰۱ محکوم و ۵۲۸۳ تبرئه را شده اند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، وی افزود:

بیش از ۱۲ هزار پرونده برای سقط وجود داشته که ۲.۶ کاهش نشان می دهد.

مسجدی آرانی افزود: در حوزه اخلال جنسیتی در سال گذشته ۵۸۰ پرونده بوده که  ۴۰۰ پرونده مربوط به  خانم‌ها بوده و تغییر جنسیت در خانم‌ها افزایش یافته و ۱۰۳ مورد آن تایید شده است و ۱۸۰ پرونده مربوط به آقایان که ۵۶ مورد آن تایید شده است.

وی گفت: سال گذشته ۲۸ و ۹ دهم درصد افزایش پرونده شخصیت هم برای عفو و هم عدم تحمل کیفر را داشتیم.

رییس سازمان پزشکی قانونی افزود: در سال ۹۸ متوفیان ناشی از الکل را داشتیم که  ۶۲۷ مورد در سال گذشته بود و نسبت به سال‌های گذشته ۱۴۲ درصد رشد را شاهد بودیم.

رییس سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: در حوزه تصادفات آمار تکان دهنده است و باید به این موضوع توجه شود.

مسجدی آرانی افزود: ۸۵ هزار و ۴۲۰ مورد همسر آزاری در سال گذشته گزارش شد. داد زدن، فحش دادن، انداختن بار زندگی روی دوش همسر، حصار کشیدن دور همسر، تحقیر، بداخلاقی و انعطاف ناپذیری و علل فرهنگی و فقر فرهنگی از جمله مصادیق همسر آزاری است.

وی افزود: در حوزه کودک آزاری نیز ۲۴۸۸ پرونده با رشد ۱۲/۵ درصدی داشتیم و عوامل مهم کودک آزاری ناشی از وضعیت خود کودک، پیش فعالی، نامشروع بودن کودک، مشکلات اقتصادی، عدم دسترسی به بهداشت و آموزش، عریان پوشی است. عریان پوشی زمینه کودک آزاری را افزایش می‌دهد. مشکلات محیط‌های آموزشی و انتظارات بیش از حد از کودک و همچنین اشتغال مادر در این مسائل تأثیرگذار است. شایع‌ترین نوع کودک آزاری غفلت است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به تصادفات  گفت: رشد منفی ۵/۶ درصدی را در این زمینه داشتیم که امیدواریم ادامه داشته باشد. همچنین ۲۸ هزار و ۲۰۸ مورد حادثه کار را در سال گذشته داشتیم. ۱۸۵۴ مورد سوختگی و ۱۲۷۵ مورد فوتی ناشی از غرق شدگی نیز را داشتیم.

وی افزود: ۱۶ هزار و ۹۴۶ مورد فوت ناشی از تصادفات داشتیم که  ۱۱ هزار و ۸۵ مورد فوتی برون شهری داشتیم.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت:  تهران، فارس و البرز بیشترین تعداد پرونده قصور و  پزشکی و ایلام، لرستان و هرمزگان کمترین میزان قصور پزشکی را داشتند.

وی افزود: سازمان پزشکی قانونی در بحران‌ها حضور فعال دارد که می‌توان به حوادث آبان ماه، سقوط هواپیما، فوت شدگان تشییع جنازه سردار سلیمانی اشاره کرد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی تصریح کرد: راه اندازی بانک ژنتیک و سند پژوهشی از جمله اقدامات ما بوده است و حدود ۲ میلیون پرونده‌ قضایی به سازمان ما ارجاع شد و از این میان ۹۰ درصد مربوط به معاینات بود و حدود ۳۳ درصد مربوط به ادعای نزاع، ۲۰ درصد حوادث رانندگی و ۲۰ درصد معاینات مجدد بوده است.  در فصل تابستان بیشترین آمار با ۲۹ درصد و در فصل بهار ۲۵ درصد، پاییز ۲۴ درصد و زمستان ۲۰ درصد بوده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه  در خصوص حوادث آبان ماه سال ۹۸ چرا شبهاتی در خصوص پزشکی قانونی مطرح شد علی الخصوص  نامه جعلی که در خصوص این سازمان مطرح شد؟ گفت: 

دستگاه قضایی و سازمان پزشکی براساس مر قانون عمل می کند و دشمنان خارجی و عناصر داخلی شان آن را دنبال می کنند و دنبال  سوء استفاده هستند. نامه جعلی را  دیدید و شتاب زده و عجولانه و غیر فنی بود.

رییس سازمان پزشکی قانونی افزود: ما براساس دستوراتی که از مرجع قضایی داریم نظرات را اعلام می کنیم.  شورای امنیت کشور مسئول اعلام حوادث بود و  با دولت و وزیر کشور است و ما از روز اول با تمام احترام به ارباب رجوعان به سازمان گفتیم که مسئولش آنها بودند.

وی افزود: بیش از آن چیزی که باید توجه کرد سو استفاده دشمنان است. خوشبختانه وزیر کشور آمار را شفاف اعلام کرد و با مردم صحبت شفافی داشت و نامه های جعلی را دیدید که خنده‌آور بود. سازمان ما شفاف و براساس قانون عمل می کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره آمار خودکشی اعم از قرص و گازگرفتگی نسبت به سال ۹۷ و ۹۸ گفت:  خودکشی در سال ۹۸ ، ۵۱۴۳ بوده که نسبت به سال ۹۷، ۸ دهم درصد رشد داشته است.  ۱۵۱۷ زن و ۳۶۲۳ مورد مرد بوده است و استان کهگیلویه و ایلام و کرمانشاه بیشترین آمار و کمترین آمار مربوط به خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان بوده است.  بیشترین روش خودکشی  حلق آویزی بوده است و استفاده از سموم ۲۱ و ۸ درصد بوده است. بیشترین سن خودکشی  ۳۰ تا ۳۹ سال بوده و بعد از ان سن  ۱۸ تا ۲۴ سال بوده است. میزان تحصیلات  راهنمایی و دیپلم و دانشگاه و بعد ابتدایی است.

وی افزود: خودکشی گناه کبیره است.  ما در مقایسه با سایر کشورهای دیگر کمتر هستیم  اما روند صعودی طی ۱۰ سال گذشته برای مراکز دانشگاهی و فرهنگی زنگ خطر جدی است و نظام سلامت باید اقدامات عاجلی را انجام دهد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان