جو بایدن نیروی قدس سپاه را "تروریستی" می داند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 18:33

جو بایدن نیروی قدس سپاه را "تروریستی" می داند

شماره: 17356
Aa Aa
واشینگتن پست نیز به نقل از مقامات ارشد دولت آمریکا نوشته جو بایدن قصد دارد درخواست ایران برای حذف سپاه از لیست سازمان‌های تروریستی را رد کند.
با اعلام معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا؛
جو بایدن نیروی قدس سپاه را "تروریستی" می داند

جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت:

رئیس‌جمهور بایدن و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در این خصوص که نیروی قدس سپاه پاسداران گروه "تروریستی" است هم‌نظر می‌باشد. ما فراتر از این درخصوص مذاکرات هسته‌ای اظهارنظر نمی‌کنیم.

وی عنوان کرد:

هیچ تحولی پیرامون گفت‌وگوهای هسته‌ای ایجاد نشده و حصول توافق در وین در حال حاضر «نه قریب‌الوقوع و نه حتمی» است.

پیش‌تر، مارک میلی در جلسه‌ای در مجلس سنا گفته بود که از خارج کردن نام نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» حمایت نمی‌کند:

«من نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک سازمان تروریستی می‌دانم و از خارج شدن آنها [از فهرست سازمان‌های تروریستی] حمایت نمی‌کنم.»

همزمان واشینگتن پست به نقل از مقامات ارشد دولت آمریکا نوشته است:
جو بایدن قصد دارد درخواست ایران برای حذف سپاه از لیست سازمان‌های تروریستی را رد کند.
دیوید ایگنیشس نوشت:

یکی از مقامات ارشد دولت به من گفت که رئیس جمهور بایدن قصد ندارد با حذف سپاه از لیست سازمان های  تروریستی موافق کند حتی اگر این حرکت احتمالا باعث شکست مذاکرات شود.

این مقام ارشد گفت اینکه برجام احیا شود به ایران بستگی دارد. رئیس جمهور به اصول کلیدی پایبند خواهد ماند. ایرانی‌ها دیدگاه های ما را می‌دانند. دولت امریکا میز مذاکره با ایران  را ترک نمی کند و ممکن است با کمک متحدان اروپایی فرمول قابل قبولی مورد مذاکره قرار گیرد که خواسته ی بایدن را برای پاداش ندادن به سپاه را برآورده کند اما ظاهراً بایدن نمی‌خواهد تغییر نظر دهد و  البته نباید هم چنین شود. این موضوع ممکن است تا حد زیادی یک مسئله نمادین باشد اما ایران باید راه خود را برای خروج از لیست بیابد.

گفته می‌شود که رئیس‌جمهوری آمریکا به مسئله سپاه به عنوان موضوعی جدا از مذاکرات احیای برجام نگاه می‌کند هرچند ایران اصرار دارد که این موضوعات مرتبط است.

حامیان حذف سپاه از لیست سازمان های تروریستی استدلال می کنند که تحریم های دیگر علیه این نهاد حتی در صورت حذف نامش از لیست،باقی خواهد ماند. اروپایی‌ها در این میان پیشنهاد مصالحه‌ای ارائه کرده اند که براساس آن، ایران متعهد می‌شود تنش‌های منطقه‌ای را کاهش دهد و حمله به آمریکایی‌ها را متوقف کند اما این موضوع نمی‌تواند فقط یک ابزار چانه‌زنی باشد. اگر ایران در مورد مهار خشونت در سراسر منطقه جدی است پس باید این را به وضوح و قاطعانه بگوید نه به عنوان یک توافق جانبی در کنار برجام. جنگ در اوکراین به دلایل درستی تیتر اصلی رسانه ها بوده است اما اگر مذاکرات وین شکست بخورد ممکن است تنش‌ها بین آمریکا و ایران افزایش یابد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان