روحانی: هرچه شغل درست می‌کنیم بیکاری کم نمی‌شود | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 31 فروردين 1403 - 0:33

روحانی: هرچه شغل درست می‌کنیم بیکاری کم نمی‌شود

شماره: 6881
Aa Aa

رئیس جمهور در واکنش به شکایت دادستان کل ایران از وزیر ارتباطات گفته: او به دستورات بی‌ربط اعتنا نمی‌کند؛ هرچه می خواهند شکایت کنند.

نیروهای مسلح از اقتصاد خارج شوند؛
روحانی: هرچه شغل درست می‌کنیم بیکاری کم نمی‌شود

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایلنا، رئیس جمهور با حضور در جمع وزیر و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آن‌هایی که حقوق ثابت دارند کار برایشان سخت است. آماری که از سازمان برنامه گرفتم این است که مستمری دریافتی آنان نسبت به سال ۹۲ برای خانواده یک نفره بیش از سه برابر شده و نسبت به خانواده چهار و پنج نفره بیش از چهار و پنج برابر شده است.

وی ادامه داد: این رقم مستمری که می‌دهیم مقایسه‌ای است و کم است باید بیشتر بدهیم اما توان دولت هم محدود است و اینکه توانسته دریافتی‌ مستمری‌بگیران را بیش از چهار برابر کند،‌ مهم است و در این چندسال ممکن است قیمت اجناس دو یا سه برابر شده باشد و اگر داشته باشیم بیشتر پرداخت می‌کنیم. مردم باید بدانند که دولت تلاش می‌کند که معضلات زندگی مردم را کم کند. مشکلات هم وجود دارد.

رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه بخش دیگر که اهمیت دارد این است که شما به خانواده‌هایی که نیازمند هستند کمک کنید و مددکار آنان باشید اظهار داشت: این مسئله یعنی نسبت به بی‌سرپرستان و خانواده‌هایی که زن سرپرست خانوار هستند یا معلول دارند ما باید کمک کنیم و مسکن آن‌ها را تامین کنیم و حتما بتوانیم به آنها مهارت دهیم. کسی که یک دست ندارد چطور با یک دست دیگر کار کند و آنکه نابینا است چطور به او مهارت دهیم که بدون نابینایی کار کند.

روحانی با بیان اینکه مهارت مهم‌تر از کمک مالی است تصریح کرد: اینکه ما بتوانیم آن‌هایی که نیاز به مدد دارند از این بخش خارج کنیم، مهم است. آقای فتاح پارسال گزارشی می‌داد که امیدوارکننده بود. امسال هم آنهایی که در نوبت بودند مشکل داشتند و این کار ارزشمندی است که شما این ۹۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار دادید و مردم باید این‌ها را بدانند تا جامعه ما امیدوار شود و این به معنای این نیست که در پی حل مشکلات مردم نباشیم.

وی ادامه داد: اینکه گفتید ۹۲ درصد کار را بخش خصوصی انجام می‌دهد، ارزشمند است. باید از NGOها، سمن‌ها و گروه‌های مردم‌نهاد حمایت کنید. هر کاری که مردم انجام دهند بهتر از ما انجام می‌دهند. 

رئیس‌جمهور با اشاره به کمک‌های امام علی (ع) به مستضعفان خاطرنشان کرد: آنچه از امیرالمومنین (ع) نقل می‌شود وقتی شب تاریک می‌شد، انبان‌ها را به دوش می‌کشید و غذا را در میان مردم تقسیم می‌کرد را باید خود عملی کنیم. من در کودکی فردی را می‌شناختم که هر شب این کار را انجام می‌داد. این کار از روزه مستحبی، حج مستحبی و نماز مستحبی نشاط بیشتری به فرد می‌دهد. ممکن است در جامعه ما هم کسانی باشند که شام نداشته باشند.

روحانی اضافه کرد: البته امروزه حداقل‌هایی در جامعه وجود دارد ولی هدف ما از بین بردن فقر مطلق است. البته آقای فتاح به ما گفتند که دیگر فقر مطلق در جامعه ما وجود ندارد ولی ما باید تلاش کنیم فقر مطلق از بین برود و این وظیفه همه ما و از جمله وزارتخانه‌های شما است. 

وی درباره تامین اجتماعی هم ابراز داشت: تامین اجتماعی همان امنیت اجتماعی است. تامین اجتماعی یعنی ما می‌خواهیم به جامعه امنیت بدهیم. یعنی هر کس دفترچه بیمه داشته باشد احساس امنیت کند. البته در وزارت ارتباطات می‌گفتند اگر بتوانیم قبوض آب، برق و گاز و دفترچه‌ها را الکترونیکی کنیم میلیاردها تومان صرفه‌جویی می‌شود ولی بهرحال فرد باید با دفترچه بیمه تامین اجتماعی خیالش راحت باشد و حقوق بازنشستگی امنیت برایش ایجاد کند. 

رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه ۴۲ میلیون نفر زیر پوشش تامین اجتماعی استعنوان کرد: ۴۲ میلیون نفر یعنی بیش از نیمی از مردم ایران زیر چتر تامین اجتماعی هستند. چه در تامین اجتماعی و چه در بهزیستی و چه در بخش آموزش فنی و حرفه‌ای کار را باید به مردم بدهیم. باید کار را به بخش خصوصی بدهیم و ما نظارت کنیم. 

روحانی به صندوق‌های بازنشستگی هم اشاره کرد و یادآور شد: دولت حدودا به دو میلیون و پانصد هزار نفر از کارمندهایش حقوق می‌دهد و چیزی حدود همین تعداد به افراد بازنشسته از طریق صندوق بازنشستگی حقوق می‌دهد. کل نیروهای مسلح هم شاغلان و هم بازنشسته را نیز ما حقوق می‌دهیم چراکه وضع‌شان خیلی بد است. اولین کار این است که بتوانیم این سازمان بازنشستگی را درست کنیم تا بتواند روی پای خودش بایستد. 

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید صندوق بازنشستگی بنگاهدار باشد بیان کرد: البته اشکالی ندارد سهامدار باشید ولی کار شما مدیریت نیست. قولی که من به مجلس و مردم و... دادم این است که سال آینده، سال واگذاری شرکت‌های بزرگ از جمله شرکت‌های شستا است. اشکال ندارد سهامدار باشید ولی مدیریتش نکنید. البته می‌دانم بسیاری مقاومت می‌کنند و کارشکنی می‌کنند. 

رئیس‌جمهور ادامه داد: این کار هم تاکید من و هم تاکید صد در صد رهبری است. من وقتی برای معرفی وزرا نزد رهبری رفتم ایشان به من تاکید کردند که دولت دست از اقتصاد بردارد. البته به غیر از دولت هم داریم. ما خصوصی، تعاونی و دولتی داریم و منهای دولت، خصولتی است. از طرفی، نه دولتی است که از سوی دولت، مدیریت و نظارت شود و نه تعاونی که شریک داشته باشد و نه خصوصی است. هیچ کسی هم جرات نمی‌کند که بر خصولتی‌ها نظارت کند و خصولتی یعنی آزاد. نه مردم و نه دولت هیچ اطلاعی از آنها ندارد. بدترین اقتصاد، اقتصاد خصولتی است. 

وی با بیان اینکه اقتصاد باید اصلاح شود گفت: رهبری هم نسبت به نیروهای مسلح همین نظر را دارند و گفته‌اند نیروهای مسلح دست از اقتصاد بردارند. کار را باید به مردم بدهند. آنها آنقدر کارهای مهمی دارند که باید به آنها بپردازند. شستا هم چیزی بین خصولتی و دولتی است. وقتی به آنها می‌گوییم که این کار بکنید، در زمان آقای ربیعی، دور و بری‌های ایشان می‌گفتند تامین اجتماعی برای کارگران و مردم است و دولت حق دخالت ندارد در حالی که ما شما را منصوب کردیم. اینها را جمع کنید. اشکال ندارد سهامدار شرکت‌های سودده باشد ولی چیزهایی که ضرر دارد، آنها را واگذار کنید. 

رئیس قوه مجریه افزود: وقتی آقای ربیعی از وزارت کار خداحافظی کردند و آقای شریعتمداری آمد من به ایشان گفتم که پایان دولت دوازدهم، شستا به معنای مدیریت دولتی نباشد. شما نباید کار اقتصادی کنید. 

روحانی با بیان اینکه در مسئله شفافیت کار خوبی از سوی شریعتمداری صورت گرفت و آن اعلام هیات مدیره‌های شستا بود اظهار داشت: ما سامانه‌هایی که دیدیم و صبح افتتاح شد اقدامات خوبی بود. شفافیت جلوی عامل فساد را می‌گیرد. ما در حال نهایی کردن لایحه شفافیت هستیم و از طرفی در حال تدوین لایحه تزاحم منافع است. امر به معروف و نهایی از منکر یعنی نظارت همگانی و نظارت همگانی از طریق همین سامانه‌ها انجام می‌شود. 

وی با بیان اینکه استفاده از اقوام و مذاهب کار بسیار شایسته‌ای است تصریح کرد: شیعه و سنی و از فلان اقوام بودن مهم نیست. مهم ایرانی بودن است. اگر آن فرد فلان ویژگی را دارد و به این خاطر نباید به او پست داد، پس مالیات هم از او نگیرد، رای هم ندهد، جنگ هم نرود و... مهم شایسته‌سالاری است. 

رئیس‌جمهور با بیان با تاکید بر ضرورت جوانگرایی خاطرنشان کرد: جوانان انگیزه دارند. ما در جنگ به راحتی ۷۲ ساعت نمی‌خوابیدیم. آن نیرو، نشاط و قدرت تصمیم‌گیری کاهش می‌یابد. ما وزیر جوان داریم و قوه قضاییه هم می‌گوید شکایت می‌کنیم ولی او کارش را می‌کند. وزیر جوانی که برای مردم کار می‌کند و به دستورات بی‌ربط اعتنا نمی‌کند مهم است. وزیری که سنش بالا باشد با خود می‌گوید فلانی دولت سه سال دیگر تمام می‌شود و من بعد کجا بروم. 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان