سازمان ملل دو پیشنهاد ضد برجامی آمریکا را رد کرد | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 5 ارديبهشت 1403 - 19:04

سازمان ملل دو پیشنهاد ضد برجامی آمریکا را رد کرد

شماره: 12289
Aa Aa

روسیه، آلمان، چین، ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه و سوریه با دو پیشنهاد اختصاص بودجه ایجاد کمیته تحریم و کاهش بودجه قطعنامه 2231 مخالفت کرده اند.

در نشست کمیته اداری و مالی سازمان ملل؛
سازمان ملل دو پیشنهاد ضد برجامی آمریکا را رد کرد

در نشست کمیته اداری و مالی مجمع عمومی سازمان ملل معاون نمایندگی دائم آمریکا دو پیشنهاد را برای درج در قطعنامه برنامه و بودجه این سازمان در سال مالی 2021 مطرح کرد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، اولین پیشنهاد آمریکا اختصاص بودجه برای ایجاد یک کمیته و یک گروه کارشناسی برای تحریم ایران و دومین پیشنهاد دیگر آمریکا نیز کاستن از بودجه اجرای قطعنامه 2231 بود.

معاون نمایندگی دائم آمریکا گفت که این کشور سازوکار ماشه در قالب قطعنامه 2231 را فعال کرده و قطعنامه های قبلی بازگشته اند و کمیته و گروه کارشناسی تحریم که قبلاً وجود داشتند باید مجدداً احیا شوند و این مستلزم اختصاص بودجه است.

سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل و نمایندگان روسیه، آلمان، چین، ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه و سوریه با پیشنهادات آمریکا مخالفت کردند.

اسحاق آل حبیب، سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران ضمن درخواست رأی‌گیری در مورد پیشنهاد آمریکا گفت فقط طی چند ماه گذشته، آمریکا دو بار در شورای امنیت برای از بین بردن برجام تلاش کرده که هر دو بار نیز با مخالفت جدی اعضای آن مواجه شده و ناکام مانده است:

پیشنهادات آمریکا نه تنها هیچ مبنای قانونی ندارد بلکه در تعارض مطلق با قطعنامه 2231 شورای امنیت و مخالف فاحش منشور سازمان ملل است.

آل حبیب ضمن تأکید بر لزوم مخالفت کشورها با پیشنهاد آمریکا گفت که این اقدام در حمایت از برجام و نیز دفاع از حاکمیت قانون در سازمان ملل ضروری است.

نماینده آلمان نیز طی سخنانی به نمایندگی از اعضای اتحادیه اروپایی گفت که اقدام آمریکا در تعارض با قطعنامه 2231 شورای امنیت است و اعضای اتحادیه اروپایی به آن رأی منفی خواهند داد و از سایر کشورها نیز می‌خواهند به پیشنهادات آمریکا رأی منفی بدهند.

نمایندگان روسیه و چین نیز ضمن تشریح اقدامات غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام و نیز تلاشهای ناموفق آن در مقابله با این توافق طی ماههای اخیر، پیشنهادات جدید آمریکا را فاقد هرگونه مبنای حقوقی دانسته و ضمن مخالفت با آنها، خواستار مخالفت سایر کشورها شدند.

در ادامه، در مورد پیشنهادات آمریکا رأی گیری شد که با مخالفت 110 کشور، رد شدند و تنها 10 کشور از پیشنهادات آمریکا حمایت کردند و 32 کشور نیز به آنها رأی ممتنع دادند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان