صهیونیست‌ها منافع مردم آمریکا را به گروگان گرفته اند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 6 ارديبهشت 1403 - 22:09

صهیونیست‌ها منافع مردم آمریکا را به گروگان گرفته اند

شماره: 17932
Aa Aa

من هم مثل وزیر خارجه آمریکا و رابرت مالی در برابر پارلمان کشورم با فشارهای زیادی مواجهم؛ طیف قوی در دو کشور مخالف بازگشت به برجام هستند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران؛
صهیونیست‌ها منافع مردم آمریکا را به گروگان گرفته اند

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در جلسه پرسش و پاسخ در حاشیه اجلاس داووس سوئیس اظهار داشت:

«در مسئله توافق هسته‌ای تحریم‌های اقتصادی و فشارهای حداکثری دوره ترامپ باید برداشته شود».

به گزارش اسپادانا خبر، او گفت:

فکر می‌کنم آمریکایی‌ها و به ویژه بایدن خیلی خوب می‌دانند برای بازگشت به برجام چه کار کنند. ما پنجره دیپلماسی را باز گذاشته‌ایم.

وی با بیان این‌که «متأسفانه صهیونیست‌ها دروغ‌پردازی‌های زیادی می‌کنند و سناریوی آن‌ها نخ نما شده و تکراری است» گفت:

20 سال پیش نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی ادعا کرد که ایران در کمتر از یک سال آینده به بمب اتم دست پیدا می‌کند و در طی 20 سال گذشته بارها اعلام کردیم در اعتقاد ما و دکترین سیاست خارجی ما بمب اتم جایی ندارد. امروز در پایان بیستمین سال قرار داریم. بارها آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از مراکز ما بازدید کرده و اعلام داشته که گزارشات ایران دقیق است و ایرانی‌ها به دنبال سلاح نیستند اما رژیم صهیونیستی حرف تکراری خود را می‌زند.

وی با بیان این‌که «گرچه صهیونیست‌ها این را نمی‌خواهند اما اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه تصمیم بگیرد توافق در دسترس است» گفت:

ما در جنگ تروریستی سوریه به مردم سوریه کمک کردیم و اجازه ندادیم تروریست‌ها در آن سرزمین حاکم شوند. اگر داعش امروز در عراق و سوریه حاکم بود جهان شکل دیگری داشت.

امیرعبداللهیان در خصوص مسئله توافق هسته‌ای نیز اظهار داشت:

ما چیز زیادی نمی‌خواهیم. در واقع تمرکز کردن به موضوعات دیگر رفتار و واکنش درستی نیست. آمریکایی‌ها خوب می‌دانند واقعیت‌ها چیست و چه کار باید بکنند. برای رسیدن به توافق خوب و پایدار مصمم هستیم و همواره ابتکارات طرف ایرانی کمک کرده فضای مذاکره و گفت‌وگو باز شود. صادقانه می‌گویم اطلاعات زیادی داریم که صهیونیست‌ها و رژیم صهیونیستی سیاست‌خارجی و منافع مردم آمریکا را به گروگان گرفته است. اکنون آقای بایدن باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد وقت را تلف کند و یا شجاعانه به تعهدات آمریکا ذیل برجام برگردد. ما در انجام تعهدات صادقانه‌ترین و جدی‌ترین بودیم و دقیق‌ترین اقدامات را انجام دادیم. اکنون آمریکا باید تصمیم بگیرد. فکر می‌کنم اگر لابی صهیونیستی از منافع ملی آمریکا فاصله بگیرد بایدن می‌تواند برای رسیدن به توافق خوب و پایدار اقدام کند. ما در ایران طی 40 سال گذشته تحریم‌ها را پشت سر گذاشتیم. حتما گزینه‌های زیادی داریم.

وی گفت:

من هم مثل وزیر خارجه آمریکا و رابرت مالی در برابر پارلمان کشورم با فشارهای زیادی مواجهم. آنها طیف قوی در داخل دو کشور هستند که مخالف بازگشت به برجام هستند. پیام‌هایی از رابرت مالی و مقامات آمریکا و بایدن دریافت می‌‌کنیم که قدری متفاوت از مواضع رسانه‌ای آنهاست. برایم قابل درک است رابرت مالی در سنا و کنگره چگونه باید صحبت کند. پیام‌هایی را از طریق مورا و بورل و برخی وزرای خارجه در اروپا و منطقه بین ما و آمریکا تبادل می‌شود. از ابتدای دور جدید گفت‌وگوها ایران ابتکارات متعددی را روی میز گذاشته است و اخیرا یک ابتکار جدیدی را روی میز گذاشتیم ولی احساس می‌کنیم بایدن دچار بی تصمیمی شده است. ما نسبت به تضمین‌های اقتصادی هنوز به نقطه اطمینان از سوی آمریکا نرسیدیم. نسبت به اینکه آیا عامل فشارهای حداکثری ترامپ برداشته می‌شود هنوز در عمل رفتار متفاوت از ترامپ از سوی بایدن ندیدیم. نباید مسائل را به یک موضوع تقلیل داد. موضوع FTO سطحی از مذاکرات ما با آمریکا بوده است. وقتی می‌گوییم بازگشت به برجام یعنی فعالیت اقتصادی و تجاری ایران در مسیر اقتصاد بین‌الملل و تجارت جهانی. متأسفانه موضوع FTO را اسرائیل بزرگ نمایی کرد و این موضوع به عنوان عامل اصلی مطرح می‌شود ولی عامل اصلی نفع ایران و مردم ایران از مزایای کامل اقتصادی برجام است.

او در پاسخ به سؤالی درباره تحریم سپاه خاطرنشان کرد:

ما دستاوردهای هسته‌ای صلح آمیز بزرگی را داریم که بخشی از اینها را باید متوقف کنیم آمریکا در نهایت ما را تحریم کرده اموال ما را بلوکه کرده از جیب خودش چیزی نمی‌خواهد بدهد، حق ما را که ستانده می‌خواهد در قالب برجام برگرداند و چیزی هزینه نمی‌خواهد بدهد. گفتیم اگر از گفت‌وگوی مستقیم حرف می‌زنید اول ثابت کنید تفاوت بین بایدن و ترامپ وجود دارد. همه عوامل فشار حداکثری ترامپ را می‌بینیم به دست بایدن تکرار می‌شود. ما می‌گوییم آقای بایدن حسن نیت داری ما آماده‌ایم، تضمین اقتصادی و برطرف کردن عوامل فشار حداکثری ترامپ، اگر اینها را حل کنی موضوعات اصلی است که باید بر آن تمرکز کنیم. سیاست خارجی ما یک اصول مشخصی دارد. آمریکایی‌ها در بیش از ۴۰ سال گذشته شاخص‌های زیادی از بی اعتمادی را به نمایش گذاشتند. آنقدر آمریکایی‌ها در تحریم افراط کرده‌اند که گاهی اسم یک فرد سه بار در تحریم آمده در حالی که فرد ۱۰ سال پیش فوت کرده است و جنون در اعمال تحریم را شاهدیم. برای بازگشت روابط ایران و آمریکا به حالت طبیعی بر مبنای رفتار آمریکا تصمیم می‌گیریم. برای هر گفت‌وگویی باید حداقل اعتماد بین طرفین ایجاد شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان