وزارت بهداشت با برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم مخالفت کرد | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 4:44

وزارت بهداشت با برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم مخالفت کرد

شماره: 10762
Aa Aa

علیرضا رییسی می گوید باشکوه برگزار کردن مراسم محرم فقط به این معنا نیست که جمعیت زیاد باشد؛ هر خانه می تواند یک حسینیه باشد.

با اعلام معاون وزیر بهداشت ایران؛
وزارت بهداشت با برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم مخالفت کرد

علیرضا رییسی، معاون وزیر بهداشت ایران در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری مشورتی کووید19 که با حضور وزیر بهداشت و به صورت مجازی برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت:

در خصوص برگزاری مراسم عرفه، اعیاد قربان و غدیر و محرم و صفر هنوز هیچ چیز قطعی نشده است؛ با صاحبنظران جلسه داریم؛ تا علاوه بر احترام به شعائر دین و سنت ها، سلامتی مردم را هم کاملا مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش اسپادانا خبر، وی افزود: 

قطعا اگر مراسمی هم برگزار شود اصلا و به هیچ وجه به شکل قبل نخواهد بود و کاملا محدود خواهد بود. باید یاد بگیریم از فضاهای مجازی استفاده کنیم و خیلی از مراسم ها را در خانه خودمان انجام دهیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: بعضی ها از باشکوه برگزار کردن صحبت می کنند، باشکوه برگزار کردن فقط به این معنا نیست که جمعیت زیاد باشد، می تواند تعابیر و معانی دیگری هم داشته باشد. می تواند هر خانه یک حسینیه باشد و همه افراد می توانند در خانه باشند و آن مراسم را در خانه برگزار کنند. نظر قاطع وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم ممنوع باشد، بویژه در محیط های سربسته که قاطعانه و محکم با آن مخالفت می کنیم.

وی همچنین گفت: درباره مراسمات محرم چند فاکتور وجود دارد؛ اولا محیطی که در آن مراسم برگزار می شود، سربسته است یا در محیط باز است. دوم آیا محیطی که فضای بسته است، تهویه مناسب دارد یا خیر. جمعیتی که در آنجا حضور دارند، چقدر است، مدت زمان حضور چقدر است نیز مهم است. در فضای سربسته بیش از دو ساعت صلاح نیست که جمعیت حضور داشته باشند. اگر در یک فضایی که در حالت عادی ۱۰۰ درصد است در این شرایط باید حداکثر تراکم ۲۵ درصد باشد و حتما باید تعداد افرادی که در این فضا قرار می گیرند، بجای ۱۰۰ نفر ۲۵ نفر باشند. در فضای باز هم مراسم‌ نباید تماشاچی داشته باشد. در عین حال معمولا در این مراسم ها افراد مختلف از جاهای مختلف حرکت می کنند و در یکجا جمع می شوند.  این هم مورد تایید ما نیست و ممنوع است و مردم نباید به هم بپیوندند و در یک جا جمع شوند.

رئیسی درباره نذورات نیز براین نکته تاکید کرد که نذورات به صورت مواد خام و خشک باشد ضمن آنکه موکب ها و تکایا نیز از توزیع مواد غذایی و شربت بپرهیزند که ممنوع است. هرگونه تجمع می تواند خطرناک باشد، تجمعی که تحرک بیشتری داشته باشد مانند عزاداری یا عروسی قطعا شانس انتقال را بالاتر می برد. قبل از این هم مراسم های احیا یا حضور در مساجد را داشتیم که افراد با فاصله می نشستند، تحرک زیادی وجود نداشت و براین اساس ریسک خیلی بالا نمی رفت هرچند که این هم ریسک داشت اما در زمینه سایر مراسم ها واقعیت این است با توجه به تعلقاتی که به آیین های مذهبی داریم، برایمان محترم هستند اما اگر شرایط رعایت نشود، دچار مشکل می شویم. یادمان باشد که پروتکل بهداشتی یک‌فضای جادویی نیست که به هر چه بزنیم، همه چیز درست شود بلکه پروتکل را باید رعایت کرد. حتی اگر در یک جمع کوچک پروتکل رعایت نشود، دچار مشکل می شویم و بر عکس اگر در یک جمع بزرگ پروتکل رعایت شود، ریسک کاهش می یابد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان