وزارت خارجه در ایران مبسوط الید نیست | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 7:02

وزارت خارجه در ایران مبسوط الید نیست

شماره: 12197
Aa Aa

صالحی گفته رهبری مخالفتی با مذاکره با آمریکایی ها نکردند اما مراکز تصمیم سازی در ایران متعدد است و وزارت خارجه با قید و بند باید حرکت کند.

پول ساخت هزار سانتریفیوژ آی آر ۶ را کی می دهد؟
وزارت خارجه در ایران مبسوط الید نیست

دوستان می گفتند فاتحه صنعت هسته ای خوانده شده اما امروز می گویند فورا غنی سازی ۲۰ درصدی را آغاز کنید. تعجب می کنم شورای نگهبان چگونه این قانون مجلس را تصویب کرده است؛ می گویند هزارتا سانتریفیوژ آی آر ۶ بسازید اما نگفته اند پولش را کی می دهد؟ این طور که نمی شود قانونگذاری کرد به اعتبار صحبت یک نفر در شورای امنیت ملی.

به گزارش اسپادانا خبر، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفتگو با انتخاب با بیان این که جنگ و صلح در اختیار رهبری است و اینکه می گویند بازرسان آژانس جاسوسند را قبول ندارم گفت:

اخراج بازرسان آژانس؟ با این روش ها که نمی شود کشورداری کرد. نمی شود که خود را معزول از دنیا کنیم. از همکاری های فنی آژانس ما کلی داریم استفاده می کنیم. این تعریف زندگی بین المللی نیست که از همه جا بیرون بیاییم و و هر چه می خواهیم باید اجرا شود و هر چه خواستند را رد کنیم.

او ادامه داده است:

آن چاله راکتور را خودشان با فوتوشاپ بتون ریخته بودند؛ این اخلاق ماکیاولیستی ست نه اسلامی. چرا آگاهانه حق را با لباس باطل می پوشانید؟ برای یکسری خواسته های سیاسی و آرزوهای سیاسی.

صالحی ادامه داده است:

اگر برجام به هم بخورد ما قطعا با اجماع جهانی روبه رو می شویم. اگر برجام نباشد و ما دوباره به شورای امنیت باز گردیم فاجعه می شود؛ آن وقت می خواهیم چه کار کنیم؟ می گویند سانتریفیوژها را که جمع کردند با لگد زدند نابودکردند. حداقل عقل حکم می کند ما لگذ نزنیم. آخر این چه حرفی است؟ دیگر دانشمند هسته ای هم تعریفش را از دست داده مثل اینکه جوان طلبه را یکدفعه آیت الله العظمی خطاب کنیم. از نگاه اینها، هر کسی که از در سازمان انرژی اتمی وارد می شود می شود دانشمند هسته ای.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت:

اگر چالش مان با غرب به جای بحث هسته ای از نوع سیاسی یا دموکراسی و حقوق بشر بود چه طور می خواستیم حلش کنیم؟ برخی اصرار دارند بگویند که مشکلات معیشتی مردم منشا خارجی ندارد. فرض کنید مدیریت داخلی ایده آل همراه با عدالت و آزادی اجتماعی کامل بود اما وقتی روابط بانکی نداشته باشید چه طور می خواهید کار کنید؟ یک کشور که به صورت منزوی نمی تواند خودش را نگه دارد.

صالحی با بیان این که حضرت آقا مخالفتی با مذاکره هسته ای ما با آمریکایی ها نکردند گفته است:

آقا دستور فرموده بودند مذاکرات با آمریکا در مسقط و مذاکرات ۱+۵ باید هماهنگ جلو رود؛ گفته بودند رئیس جمهور متولی هر دو مسیر باشد اما اقای احمدی نژاد استنکاف کردند. وقتی نظر حضرت آقا را به ایشان گفتم، گفتند امادگی چنین کاری را ندارم. از آقای ظریف می خواهم اسناد آن کلاسور بزرگ درمورد مذاکرات مسقط را منتشر کنند وگرنه ممکن است خدای ناکرده اینها یکدفعه یکجوری محو شود. پس از کسب مجوز از رهبری، می گفتند می گفتند شما یک برداشت اشتباهی دارید و این چنین نیست؛ دوباره استفسار شد و دو سه ماه طول کشید که ما بار اول برویم با آمریکایی ها بنشینیم. بار اول که دیپلمات های ایران رفتند، امریکایی تعجب کردند و گفتند باور نمی کردیم بیایید و چرا این قدرطول کشید؟ بار دوم نمی گذاشتند دیپلمات ها را به مسقط بفرستم ولی من با اختیارات خودم فرستادمشان. توبیخ خاص که نشدم اما گفتند شما چرا گروه را اعزام کردید؟

او ادامه داد:

وزارت خارجه در ایران خیلی مبسوط الید نیست؛ مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیریمان متعدد است و وزارت خارحه با قید و بند باید حرکت کند. رویکرد بین المللی ایران باید به یک اجماع ملی بدل شود که هر مقامی در آن دخالت نکند. امیر قطر به من گفت مطمئنید درمورد امنیت خلیج فارس میخواهید صحبت کنید؟ گفت فلانی در ایران چنین صحبتی کرده؛ من گفتم ترجمه اشتباه است، گفت شوخی نکنید. مسوولان مختلف ما در جاهای مختلف راجع به سیاست خارجی حرف می زنند اما شما هیچ وقت شنیده اید وزیر خارجه ما راجع به صنعت هسته ای اظهار نظر کند؟ دیگر مسوولان شبانه روز راجع به سیاست خارجی صحبت می کنند. باید بپذیریم بخش قابل توجهی از مشکلات ما ناشی از آن طرف مرزهاست و علاجش این است که رویکرد بین المللی ما یک تعریف واضحی داشته باشد؛ باید کاری کنیم که وزارت خارجه از این حالت خارج شود و واقعا اختیار داشته باشد.

صالحی گفت:

آقای جلیلی در مذاکره آرمانگرا بود اما دکتر ظریف عملگرا بود. در بحث مذاکرات، آقای جلیلی تجربه نداشت؛ در ذهنش بود که داد ستد باشد اما داد نه.  دکتر ظریف کوله باری از تجربه بود.

او ادامه داد:

مواضع کلامی دکتر احمدی نژاد گاهی با رویکرد فکری اش تعارض دارد؛ برای همین می گویند بهتر است آدم کمتر صحبت کند.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان