رژیم پهلوی عده ای از مردم قیام کننده را زنده به گور کرد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 12:54

رژیم پهلوی عده ای از مردم قیام کننده را زنده به گور کرد

شماره: 22332
Aa Aa

دغدغه‌مندی مردم متدیّن ما در قبال ناهنجاری‌های اجتماعی خیلی امر مبارکی است اما نباید فضای دوقطبی شکل گیرد چرا که دشمنان سوءاستفاده هستند.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران؛
رژیم پهلوی عده ای از مردم قیام کننده را زنده به گور کرد

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای عالی این قوه گفت:

شاهدیم رژیم‌های به ظاهر قدرتمندی که دنیا را دهکده و خود را کدخدا می‌نامند برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران واسطه می‌فرستند و این نظام الهی و اسلامی ماست که برای آن‌ها شرط تعیین می‌کند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از میران، او گفت:

این امر بیانگر اقتدارِ اسلام ناب و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد:

۶۰ سال پیش در فضای خفقان ستم‌شاهی عده‌ای از مردم با هدف نصرت دین خدا و حمایت از مرجع تقلید خود که علم قیام علیه طاغوت برافراشته بود مظلومانه به خاک و خون کشیده شده و شهید شدند. عناصر و دژخیمان رژیم ستم شاهی در مقابل این مردم بی‌دفاع که شعار‌های نغز و پرمغزی همچون «یا مرگ یا خمینی» سر می‌دادند به فجیع‌ترین شکل ممکن برخورد کردند و حتی عده‌ای از مردم قیام‌کننده را زنده به گور کردند. پیکر نیمه‌جان عده‌ای از قیام‌کنندگانِ آن روز تاریخی نیز که با لبان تشنه تیر خورده بودند در میانه صحرا رها شد و مشخص نشد جنازه آن‌ها چه شد. این‌ها یعنی اوج مظلومیت. این‌ها یعنی اوج قساوت و شقاوت عناصر رژیم پهلوی.

محسنی اژه‌ای با اشاره به برخی ناهنجاری‌های اجتماعی گفت:

امروز بسیاری از مردم متدیّن و شهید داده برای انقلاب و نظام، بحق نسبت به برخی از ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله مقوله عفاف و حجاب دغدغه و توقع دارند. این قبیل موارد از خیرخواهی مردم متدیّن ما نشئت می‌گیرد. ما به شدت از این موضوع استقبال می‌کنیم و ما از همه مطالب انتقادیِ این مردم خیرخواه حتی آن‌هایی که گاهی نقدهای‌شان سنگین می‌شود، استقبال می‌کنیم و این مقوله را گام اول در مسیر اصلاح می‌دانیم. این خیرخواهی و دلسوزی و دغدغه‌مندی مردم متدیّن ما بیانگر عدم بی‌تفاوتی آن‌ها نسبت به جامعه‌شان است و این امر خیلی نکته مهم و قابل توجهی است. مردم متدیّن ما با تمام وجود وارد میدان شده‌اند و حتی جلسه برگزار می‌کنند و از طریق تریبون‌های مختلف و از طریق فضای مجازی و غیرمجازی نظرات و دغدغه‌های خود را در قبال مقوله ناهنجاری‌های اجتماعی طرح می‌کنند. این موضوع خیلی امر مبارکی است البته در این اثناء همانطور که مردم متدیّن ما عنایت دارند نباید در وحدت جامعه خلل ایجاد شود و فضای دوقطبی شکل گیرد چرا که دشمنان مترصد سوءاستفاده هستند. در اصل این مقوله که باید ناهنجاری‌های اجتماعی را با منطق، گفتگو، استدلال و بهره‌گیری از ادبیات و راهکار‌های فرهنگی و آنجایی که لازم است با قوه قهریه، علاج کرد تردیدی وجود ندارد. باید برای علاج ناهنجاری‌های اجتماعی، با تدبیر و همفکری، راه‌ها و روش‌هایی را اتخاذ کنیم که مستمر و در عین حال بدون هزینه یا حداقل کم‌هزینه باشند.

محسنی اژه‌ای گفت:

لایحه مرتبط با مقوله عفاف و حجاب در تاریخ دوم اردیبهشت پس از تدوین و تنظیم در قوه قضائیه به دولت ارسال شد و قوه مجریه در تاریخ ۳۱ اردیبهشت این لایحه را با امضای رئیس‌جمهور و وزیر دادگستری به مجلس فرستاد. آنطور که معاونت حقوقی قوه قضائیه گزارش داده لایحه قوه قضائیه در این زمینه متضمّن ۹ ماده بود و لایحه دولت دربرگیرنده ۱۵ ماده. طبیعی است که اصلاحاتی در دولت بر این لایحه در قالب اصلاحات عبارتی و در بخش‌هایی اصلاحات ناظر بر جرائم اعمال شد. اعمال‌نظر در دولت بر این لایحه، اقدام مطلوبی بود. مجلس نیز اختیار دارد که اصلاحات مدنظر خود را در این لایحه اعمال کند و ما ملتزم به اجرای هر آنچه تبدیل به قانون شد هستیم. حتی صحبت پیرامون آن بود که ممکن است دولت در این زمینه لایحه دیگری بدهد چرا که روز‌های نخست، بحث بر سر این بود که بخشی از این موارد جرم تلقی نشوند و نیرو‌های انتظامی بتوانند رأساً خاطیان را جریمه کنند. علی‌ایحال اگر احساس می‌کنند لایحه قضایی لازم نیست می‌توانند لایحه جداگانه دهند. اگر این مورد نیز اتفاق بیفتد باید تاکید کنیم که قوه قضائیه از هر آنچه که سبب شود ناهنجاری‌های اجتماعی و برخی ناامنی‌ها و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف به‌ویژه مسائل اقتصادی و تورم، هرچه سریعتر رفع گردد، استقبال می‌کند و در این مسیر تلاش‌های مجدانه خود را به کار خواهد بست.

او خطاب به مسئولان ذی‌ربط قضایی گفت:

نسبت به رفع ابهامات پیرامون تدابیر اتخاذ شده برای مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی کوشا باشید و در این اثناء چانچه ضعف‌هایی را به شما گوشرد می‌کنند، از این امر استقبال کنید و درصدد رفع آن نقاط ضعف اهتمام داشته باشید.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان