بازگشایی مدارس ایران اشتباه بود | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 1 ارديبهشت 1403 - 5:32

بازگشایی مدارس ایران اشتباه بود

شماره: 11348
Aa Aa

مینو محرز می گوید وقتی آموزش‌وپرورش تصمیم به بازگشایی مدارس گرفت اکثر نقاط ایران قرمز بود. گفتند رنگ مناطق مهم نیست. حالا تمام ایران قرمز شد.

نمی‌دانم هنگام تصمیم‌گیری چه اتفاقی می‌افتد؛
بازگشایی مدارس ایران اشتباه بود

مینو محرز، فوق‌ تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:

در این مدت در خیلی از کشورها و همچنین در کشور ما تصمیمات اشتباه گرفته شد. بازگشایی مدارس از پانزدهم شهریور اشتباه بود. زمان موشک‌باران در جنگ عراق و ایران هم مدارس تعطیل شد و بچه‌ها تمام مدت با رادیو و تلویزیون درس خواندند. حالا هم می‌شود همین کارها را ادامه داد. بچه‌های من در آن دوران همین‌ طور درس خواندند. حالا تعداد مراجعه‌کنندگان از اسفند و فروردین هم بیشتر شده است. در یکی از بیمارستان‌های بزرگ معین در یک روز ٦٠ نفر بستری شدند. اپیدمی هیچ بیماری‌ تا به حال این اندازه بیمار بدحال نداشته است. نشان می‌دهند که کلاس‌های مدارس را با پمپ‌ها ضد عفونی می‌کنند اما این کار که کافی نیست. ویروس از در و دیوار که منتقل نمی‌شود. بچه‌ها در محیط بسته می‌نشینند، چند روز دیگر هوا سرد می‌شود و پنجره‌ها را هم می‌بندن در حالی‌ که که تهویه هوا یک اصل مهم است. اگر شما با ماسک مدت طولانی در یک جای بسته بنشینید هم باز احتمال ابتلا وجود دارد. وقتی آموزش‌وپرورش تصمیم به بازگشایی مدارس گرفت اکثر نقاط ایران قرمز بود. گفتند رنگ مناطق مهم نیست. چرا مهم است، حالا بعد از این ماجرا تمام ایران قرمز شد.

به گزارش اسپادانا خبر، او در گفتگو با روزنامه شهروند ادامه داد:

بیمارستان‌های معین که برای بستری بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده، فعلا پر است. حتی در راهروهای بیمارستان و روی نیمکت‌های سالن هم به بعضی از بیماران اکسیژن وصل کرده‌اند. پزشکان و کادر درمان‌مان هم دیگر خسته شده‌اند. ما به صورت جسمی به کار سخت عادت داریم اما به لحاظ روانی واقعا تحت فشاریم.

محرز اظهار کرد:

مردم دچار اینفودمی یا اپیدمی ناشی از فضاهای مجازی شده اند. در حالی‌ که خیلی‌ از مطالبی  که در فضاهای مجازی منتشر می‌شود، اکاذیب است و می‌تواند باعث نگرانی‌های بیشتر شود. اینفودی بدتر از کروناست و در تمام دنیا مردم را بیشتر از کووید-١٩ دچار گرفتاری کرده است.

او گفت:

قاعدتا باید پیش از تصمیم‌گیری به نظرات وزارت بهداشت و کمیته‌های علمی توجه شود منتهی نمی‌دانم هنگام تصمیم‌گیری چه اتفاقی می‌افتد. می‌دانم وزیر بهداشت هم از این وضع نگران است و مشاوران وزیر هم می‌گویند کاری بیش از این از دست‌شان برنمی‌آید. این وضع در خیلی دیگر از نقاط دنیا هم رخ می‌دهد. مسئولان بهداشت که در این زمینه تخصص دارند، نظرات‌شان را بیان می‌کنند. اما موضع سیاست‌گذاران با آنها متفاوت است. این معضل را در آمریکا هم شاهد هستیم و حالا این کشور بدترین وضع را به لحاظ شیوع بیماری کووید-١٩ در دنیا دارد. ما هم نباید این راه را در پیش بگیریم. سیاست‌گذاران باید توصیه‌های وزارت بهداشت را جدی بگیرند چون علم درمان بیماری‌های عفونی در این بخش است، نه در سایر وزارتخانه‌ها.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان