میزان خودکشی در ایران در ده سال گذشته ۴۰درصد رشد کرده است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 17:54

میزان خودکشی در ایران در ده سال گذشته ۴۰درصد رشد کرده است

شماره: 23193
Aa Aa

ظرف 10 سال بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی از خودکشی توسط نیروی انتظامی ثبت و ضبط شده که بیش از دو برابر کل آمار قتل در دهه ۱۳۹۰ است.

از هر ۱۰۰ هزار ایرانی ۱۲۵ نفر اقدام به خودکشی می‌کنند؛
میزان خودکشی در ایران در ده سال گذشته ۴۰درصد رشد کرده است

به‌ طور متوسط از هر ۱۰۰ هزار ایرانی ۱۲۵ نفر اقدام به خودکشی می‌کنند که از این تعداد ۶ نفر جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از اعتماد، آمارهای رسمی در ایران نشان می‌دهد میزان خودکشی در ایران طی یک دهه گذشته بیش از ۴۰درصد رشد کرده و از حدود ۳,۵۰۰ مورد در سال به بیش از ۵ هزار مورد افزایش یافته است.

تازه‌ترین گزارش «شاخص‌های عدالت اجتماعی» در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که ظرف 10 سال بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی از خودکشی توسط نیروی انتظامی ثبت و ضبط شده است. این رقم بیش از دو برابر کل آمار قتل در دهه ۱۳۹۰ است که کمتر از ۲۰ هزار نفر گزارش شده است. افزایش خودکشی در ایران در شرایطی است که مردم در دهه ۱۳۹۰ در معرض شدیدترین بحران‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قرار داشته‌اند.

در آمارهای نیروی انتظامی تعداد قابل توجهی مرگ، تحت عنوان «سایر موارد مرگ‌های مشکوک» وجود دارد که دقیقا مشخص نیست به چه مواردی اطلاق می‌شود. آمار این مرگ‌های مشکوک در دهه ۱۳۹۰ حدود ۶ برابر آمار کل خودکشی و ۱۲ برابر آمار قتل است. طبق آمار نیروی انتظامی در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ هر سال به ‌طور متوسط ۴,۱۸۳ نفر در ایران به دلیل خودکشی جان‌شان را از دست داده‌اند. با این حساب نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی ۵/۱ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است اما این آمار به ‌طور یکسان توزیع نشده‌ است.

بررسی و تحلیل داده‌های منطقه‌ای نشان می‌دهد نرخ خودکشی در استان‌های غربی کشور اختلاف بیشتری با مناطق مرکزی، شمال و جنوب و شرق ایران دارد. به‌ طور مشخص نرخ خودکشی در استان‌های کرمانشاه (۱۱/۸ به ازای ۱۰۰ هزار نفر)، ایلام (۱۱/۵ به ازای ۱۰۰ هزار نفر) و کهگیلویه و بویراحمد (۱۰/۵ به ازای ۱۰۰ هزار نفر) است که بیش از دو برابر متوسط کشوری محاسبه می‌شود. پس از آن استان‌های لرستان، همدان و چهارمحال و بختیاری بالاترین آمار خودکشی به نسبت جمعیت را دارند.

شایان ذکر است خودکشی در نشست اخیر مدرسه تردید با عنوان «پایان خودخواسته» با حضور سه تن از اساتید جامعه‌شناسی، فلسفه و روان‌شناسی از سه منظر متفاوت مورد تحلیل قرار گرفت.

«حسن محدثی» جامعه‌شناس و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، «آرش نراقی» استاد دین و فلسفه دانشگاه موراوین پنسیلوانیای امریکا و «محمود مقدسی» کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی، اساتید مدعو در این نشست آنلاین بودند.

برگزارکننده نشست در ابتدای نشست با تاکید بر اینکه این برنامه به هیچ‌وجه در تایید خودکشی نبوده و نیست با اعلام شماره 123 اورژانس اجتماعی از افرادی که به خودکشی فکر می‌کنند خواست با این شماره تماس گرفته و مشاوره بگیرند

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان