۵۵ هزار نفر در ایران به ایدز مبتلا هستند | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 4 ارديبهشت 1403 - 23:32

۵۵ هزار نفر در ایران به ایدز مبتلا هستند

شماره: 20177
Aa Aa

۸۱ درصد از مبتلایان را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهد| سهم زنان در ابتلا به اچ. ای. وی در مقایسه با سال‌های گذشته دو رقمی شده است.

بیشترین گروه سنی مبتلا ۲۵ تا ۳۹ سال است؛
۵۵ هزار نفر در ایران به ایدز مبتلا هستند

سید‌احمد سید‌علی‌نقی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز جمهوری اسلامی ایران گفت:

با بررسی‌های انجام شده در خصوص انتقال اچ. ای. وی طی سال‌های گذشته رابطه جنسی محافظت نشده از اعتیاد تزریقی پیشی گرفته است و با انتقال این بیماری از طریق اعتیاد تزریقی کمتر مواجه‌ایم.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از تسنیم، او اظهار داشت: 

براساس آمار تخمین زده شده تعداد مبتلایان به بیماری اچ. آی. وی بالغ بر حدود ۵۵ هزار نفر در کشور است اما آمار ثبت شده بالغ بر حدود ۲۳ هزار نفر فرد زنده است و این اختلاف موجود حاکی از آنست که افرادی مبتلا به این بیماری هستند اما از بیماری خود بی خبر هستند.

علی نقی اضافه کرد:

در آمار تجمیعی ثبت شده که حدود ۴۳ هزار نفر است بالغ بر ۸۱ درصد از مبتلایان به این بیماری را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهد. این در حالی است که سهم زنان در ابتلا به اچ. ای. وی در مقایسه با سال‌های گذشته که درصد آن تک رقمی بوده متآسفانه این درصد دو رقمی شده است و این موضوع نشان می‌دهد که سهم زنان از ابتلا به این بیماری در حال افزایش است و این موضوع در سطح کشور و جامعه به عنوان یک زنگ خطر است.

او ادامه داد:

براساس آمار تفکیکی انجام شده سالیانه حاکی از سهم انتقال این بیماری از طریق رابطه جنسی پر خطر است که به بیش از ۴۰ درصد هم می‌رسد.

وی افزود:

بیشترین گروه سنی مبتلا به این بیماری جوانان ۲۵ تا ۳۹ سال است.

علی نقی گفت:

هزینه درمان مبتلایان به این بیماری را وزارت بهداشت متقبل شده است و مبتلایان بابت درمان مبلغی پرداخت نمی‌کنند و دارو‌ها به صورت رایگان در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سطح کشور در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. دارو‌هایی که در درمان اچ آی وی کاربرد دارد در داروخانه‌های معمولی وجود ندارد و باتوجه به اینکه عمده این دارو‌ها تولید داخلی کشور هستند شرکت‌های تولید دارو این پتانسیل را دارند که در دراز مدت نسبت به تولید آن‌ها اقدام کنند و در صورتی که مشکل تآمین مواد اولیه نداشته باشند می‌توانند نسبت به تولید داروی با کیفیت اقدام کنند. در سراسر کشور نیز حدود ۱۲۰ مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری وجود دارد که خدمات و درمان رایگان را به افراد مبتلا به این بیماری ارائه می‌دهند و علاوه بر این مراکز تعداد ۳۷ باشگاه یاران مثبت در سطح کشور زیر نظر بهزیستی فعالیت دارند که مبتلایان می‌توانند از خدمات مربوط به حوزه حمایت‌های اجتماعی و روانی بهره‌مند شوند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز ایران در خصوص بیشترین میزان ابتلای این بیماری در استان‌ها پاسخ داد:

در استان‌های مرزی نسبت به سایر استان‌ها بیشتر با میزان ابتلا به بیماری اچ آی وی مواجه ایم به طوری که در استان‌هایی که مهاجر‌پذیری بیشتری وجود دارد و تبادلات آن با خارج مرز‌ها بیشتر می‌باشد میزان شیوع و ابتلا به بیماری نسبت به استان‌های مرکزی مقداری بیشتر است.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان