ایران و عمان دوازده سند همکاری امضا کردند | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 9:17

ایران و عمان دوازده سند همکاری امضا کردند

شماره: 17889
Aa Aa

سران دو کشور بر تلاش مضاعف جهت تضمین امنیت و ثبات در منطقه و جهان و هماهنگی و رایزنی در محافل مختلف منطقه ای و بین المللی تأکید کرده اند.

در جریان سفر رئیس جمهور ایران به عمان؛
ایران و عمان دوازده سند همکاری امضا کردند

در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به عمان 12 سند همکاری میان مقامات ارشد دو کشور ایران و عمان در حوزه های انرژی، سیاسی، حمل و نقل، همکاری های دیپلماتیک، روابط تجاری و اقتصادی، علمی، محیط زیست و ورزشی به امضا رسید.

به گزارش اسپادانا خبر، این اسناد توسط وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی و رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و همتایان عمانی آنها به امضا رسید

  •  

سید ابراهیم رئیسی در دیدار «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان که در قصر العلم و پس از مراسم استقبال رسمی از سوی سلطان انجام شد گفت:

عمان کشور دوست، برادر و همسایه ماست و دست برادران عمانی را به گرمی می فشاریم.

رئیسی با اشاره به وجود ظرفیت های متنوع برای توسعه روابط بین تهران- مسقط افزود:

اراده دو دولت برای توسعه و احیای روابط بسیار مهم است و برای تحقق این اراده باید با تنظیم برنامه جامع چشم انداز آینده را ترسیم نمود.

او اقدامات کارگروه های فعال بین دو کشور را امیدوارکننده توصیف کرد و اظهار داشت:

برخی موضوعات فیمابین امکان حصول نتیجه در مدتی کوتاه را دارند و بعضی هم مانند مسائل حوزه انرژی زمان بیشتری می طلبند.

رئیسی با بیان اینکه ما عمان را بعنوان دوست صادق و معتبر می شناسیم افزود:

اعتماد سیاسی متقابل امروز وارد مرحله جدیدی شد.

رئیسی با اشاره به سفر هیئت تجار ایرانی و نیز نشست های وزرای نفت و راه و شهرسازی کشورمان در روزهای گذشته در مسقط ادامه داد:

این نشست ها و دیدارها مفید است اما نباید در همین حد باقی بماند و سریعا باید دستورالعملهای اجرایی و نقشه راه آینده آنها ترسیم شود.

سلطان هیثم بن طارق آل سعید نیز با ابراز شادمانی از میزبانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسقط به روابط حسنه دو کشور در طول تاریخ معاصر اشاره کرد و گفت:

دست دوستی خود را به سمت کشور همسایه و برادر ایران دراز می کنیم.

سلطان عمان با بیان اینکه حجم روابط تجاری دو کشور متناسب با سطح روابط سیاسی تهران- مسقط نیست افزود:

برای ارتقای این تبادلات نیازمند برنامه ریزی و تفاهمات جدید هستیم.

او با اشاره به فعالیت مناسب و جلسات مداوم کارگروه های تخصصی بین دو کشور اظهار داشت:

برخی تفاهمات گذشته نیاز به تمدید دارند و در برخی موضوعات هم باید برنامه ریزی جدید کرد.

  •  

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در جریان سفر به عمان و در دیدار «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست وزیر این کشور گفت:

روابط ایران و عمان تنها محدود به همسایگی نیست بلکه علایق و اشتراکات عمیق دینی و اعتقادی این دو ملت قرن ها با یکدیگر پیوند خورده است.
او با اشاره به اینکه روابط تهران – مسقط در طول تاریخ همواره روابط خوب و سازنده ای بوده است اظهار داشت:

هر چند شاهد روابط خوبی بین دو کشور هستیم اما این سطح از روابط قانع کننده نیست.
رئیسی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت‌های متنوع مغفول مانده میان ایران و عمان احیا شود گفت:

میزان تجارت، حمل و نقل و همکاری‌های اقتصادی میان تهران و مسقط به ویژه در حوزه انرژی و ترانزیت کالا حتما می‌تواند افزایش یابد.
وی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های مختلف صنعتی و پزشکی گفت:

ایران می‌تواند انتخاب مناسبی برای مردم عمان در حوزه سلامت و پزشکی باشد. علی رغم تهدیدات و تحریم‌های آمریکا جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی که بیشتر تحریم بوده مانند صنعت صلح آمیز هسته‌ای، پزشکی و دفاعی پیشرفت‌های بسیاری بدست آورده است. در مقابله با کرونا در کنار استفاده از واکسن‌های خارجی ۶ شرکت ایرانی اقدام به تولید واکسن مقابله با کرونا کرده‌اند که ۴ شرکت تماما از دانش ایرانی استفاده کرده‌اند و امروز این واکسن‌ها صادر می‌شود.غربی‌ها و آمریکایی‌ها به خیال خودشان می خواستند با تحریم پیشرفت‌های ایران را متوقف کنند اما همگان شاهد بودند که خود آمریکایی‌ها به شکست مفتضحانه سیاست فشار حداکثری اعتراف کردند. در دکترین ایران سلاح هسته‌ای مطلقا جایی ندارد اما ما از دانش صلح آمیز هسته‌ای برای مصارف کشاورزی، پزشکی و صنایع پتروشیمی بهره می‌بریم.
«
فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست وزیر عمان نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و برادرانه دو ملت ایران و عمان اظهار داشت:

توسعه روابط بین دو کشور حاصل فهم مشترک رهبران ایران و عمان است.روابط ایران و عمان محدود به روابط اقتصادی و تجاری نخواهد بود و شامل بخش‌های عمده‌ای چون تعاملات و همکاری‌های سیاسی خواهد بود. ایران کشوری کهن و تاریخی است و تازه به دوران رسیده نیست. ما امروز در ملاقاتمان روی فرش ایرانی در حال گفتگو هستیم. ایران با تولیدات خود به نوعی در تمام دنیا نماینده دارد.
«
فهد بن محمود آل سعید» با اشاره به برنامه‌های فشرده رئیس جمهور در سفر به عمان اظهار داشت:

شما مانند جوان‌ها بدون خستگی کار می‌کنید. این سفر شما به عمان در قلب ما باقی خواهد ماند. عمان همیشه در صحنه بین المللی از مواضع ایران مانند ایرانی ها دفاع کرده است.

  •  

سید ابراهیم رئیسی در نشست با تجار و فعالان اقتصادی عمانی نیز با تاکید بر اینکه اراده جدی بین تهران _ مسقط برای گسترش تعاملات بویژه با محوریت روابط اقتصادی و تجاری وجود دارد گفت:

مصمم هستیم روابط دو کشور در همه حوزه ها گسترش یابد. به نظر می‌رسد تجار دو کشور شناخت کافی از ظرفیت های اقتصادی دو کشور ندارند، لذا لازم است فعالان اقتصادی دو طرف گام هایی در مسیر شناخت ظرفیت های متقابل بردارند. اولین گام ایجاد مرکز تجاری فعال ایران در کشور عمان است. یکی از کارکردهای مرکز تجاری شناسایی ظرفیت‌های دو کشور بویژه ایران است.
او با اشاره به دیدار خود با سلطان عمان گفت:

رفع مشکل حمل و نقل و پرداخت های پولی و بانکی در این دیدار مطرح و قرار شد این مسائل حل شود.
رئیسی با ضروری دانستن سرمایه‌گذاری های مشترک بین دو کشور گفت:

 یکی از سرمایه گذاری ها می‌تواند در حوزه انرژی باشد.
او با تاکید بر ضرورت تولید برای صادرات به بازار اوراسیا اظهار داشت:

تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی و محصولات مرتبط با مصارف خانگی ساخت ایران قابل رقابت با کالاهای مشابه خارجی آن است و هر چه سریعتر مشکلات گمرکی برای تبادلات تجاری بین ایران و عمان بر طرف شود. مصمم هستیم روابط دو کشور توسعه یابد و وزرای دو کشور با جدیت کارها را دنبال کنند. سطح روابط تهران _ مسقط در ماه های گذشته به‌ویژه در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

  •  

سیدابراهیم رئیسی در جمع شماری از ایرانیان مقیم این کشور نیز گفت:

معتقدیم همانگونه که باید از حقوق ایرانیان داخل کشور صیانت کنیم باید حقوق ایرانیان خارج از کشور را هم پاس بداریم و از آنها حمایت کنیم.
او با تاکید بر حفظ ارتباط فرهنگی ایرانیان خارج از کشور با داخل کشور افزود:

هویت و فرهنگ ایرانیان با فرهنگ دینی آنان پیوند خورده است. در کشورهای همسایه نیز همین گونه است و باید برای حفظ این هویت تلاش کرد.
رئیسی اظهار داشت:

زمینه برای سرمایه‌گذاری امن با تضمین سرمایه و سود در ایران فراهم است و بهترین کسانی که می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری کنند ایرانیان خارج از کشور هستند. در نشست با فعالان اقتصادی عمانی ‌احساس کردم انگیزه بالایی برای کار با ایرانیان دارند. امروز تولیدات ایرانی از جهت استانداردها، کاملاً می‌توانند با کالاهای نامدار دنیا رقابت کنند.
رئیسی با تاکید بر تسهیل مراودات اقتصادی با ایران برای ایرانیان ساکن عمان و نیز فعالان اقتصادی عمانی گفت:

امروز تصمیم گرفته شد که خانه تجارت ایران هر چه سریع‌تر در عمان تاسیس شود. راه اندازی این مرکز به شناخت متقابل ظرفیت‌های ایران و عمان کمک می کند.
او از ایرانیان مقیم عمان خواست تا در تاسیس سریع‌تر خانه تجارت ایران در عمان مشارکت داشته باشند و گفت:

مسأله دیگر، موضوع مدرسه است. تاسیس مدرسه ایرانیان در اینجا و آموزش فرزندان ما با فرهنگ و آموزش‌های ایرانی، با توجه به جمعیت ۱۰ هزار نفری ایرانیان، موضوعیت دارد و آقای سفیر این کار را دنبال می کند.
رئیسی با اشاره به درخواست یکی از سخنرانان این مراسم برای تسهیل صدور مجوز فعالیت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد:

دولت به طور جدی از راه‌اندازی و فعالیت واحدهای دانش‌بنیان حمایت می‌کند. همچنین از همکاری در زمینه بانکداری اسلامی استقبال و از آن حمایت می‌کنیم.
وی گردشگری سلامت را از ظرفیت‌های مهم برای توسعه همکاری‌های ایران و عمان خواند و گفت:

در دیدار با سلطان عمان درباره گردشگری سلامت گفت‌وگو کردیم که با استقبال ایشان مواجه شد. مقامات عمانی معتقد بودند که امروز کاری که در ایران در زمینه سلامت انجام می شود در سطحی قابل قبول و هم طراز کشورهای اروپایی و غربی است.
او با تاکید بر لزوم تسریع در تکمیل بیمارستان نیمه ساخته ایران در عمان گفت:

این بیمارستان در اینجا می‌تواند همکاری دو کشور در حوزه گردشگری سلامت را تسهیل کند، کارهایی که خودشان می‌توانند در اینجا انجام دهند و کارهایی را که نمی‌توانند به داخل کشور ارجاع دهند.
وی با تاکید بر لزوم فعال‎تر شدن هر چه بیشتر شورای ایرانیان خارج از کشور افزود:

همه مسایل ایرانیان خارج از کشور از احوال شخصی، مسایل ازدواج و طلاق، مسائل تحصیلی و کاری و غیره باید از مسیر این شورا دنبال تا خدماتی که شایسته هموطنان‌مان در خارج از کشور است به آنها ارائه شود.
رئیسی اظهار داشت:

عموم ایرانیان خارج از کشور دغدغه ایران را دارند. باید همواره این ارتباط را حفظ کنیم چرا که این این ارتباط هم برای کشور و هم برای آنها سرمایه است.

  •  

جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در پایان سفر رئیسی به این کشور بیانیه مشترکی صادر کردند:

در بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، سلطان عمان از دیدگاه رییس جمهور و دولت ایشان در اتخاذ سیاست تعامل سازنده، فعال و همه‌جانبه و گشایش با کلیه کشورهای جهان به ویژه همسایگان بر اساس سیاست پایدار ایران تقدیر و این دیدگاه را باعث کمک به روابط مثبت و سازنده بر اساس احترام متقابل، همکاری و حسن همسایگی برای توسعه منافع مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی و تقویت امنیت و ثبات منطقه ای عنوان کرده است.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به دعوت برادرانه عالی جناب هیثم بن طارق سلطان محترم عمان در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۱ مصادف با ۲۲ شوال ۱۴۴۳ و ۲۳ می ۲۰۲۲ سفر رسمی به سلطنت عمان انجام دادند.
این سفر بر اساس پیوندهای مستحکم تاریخی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و دو ملت دوست و با هدف تقویت روابط پایدار دو جانبه و تقدیر و احترام متقابل بین سران و ملت های دو کشور انجام شد که اصول دینی، برادری و حسن همجواری، آن روابط را مستحکم ساخته است.
در جلسه مذاکرات رسمی که میان آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و عالی جناب هیثم بن طارق سلطان عمان برگزار شد، افق های همکاری مشترک و روابط دو جانبه و توسعه آن به ویژه در موضوعات مربوط به همکاری تجاری و سرمایه گذاری مشترک در زمینه های مختلف و هماهنگی در اموری که در راستای منافع دو کشور دوست و ملت های آنان می باشد، مورد بررسی قرار گرفت. سران دو کشور از سطح همکاری موجود ابراز خرسندی نمودند و تصمیماتی مبنی بر توسعه این همکاری ها و گشودن باب های جدیدی از شراکت اقتصادی اتخاذ کردند. همچنین سران دو کشور از توافقات انجام شده در سطح کمیسیون های مشترک جهت همکاری فیمابین در زمینه های مختلف ابراز خوشنودی نمودند و برگزاری منظم آنها را ضروری دانستند.
ریاست جمهوری اسلامی ایران و عالی جناب سلطان بر نقش مثبت و سازنده بخش خصوصی دو کشور تأکید کرده و ابراز امیدواری کردند فعالیت های بخش خصوصی به افزایش حجم سرمایه گذاری و مبادلات تجاری بین دو کشور بینجامد. آنان همچنین از امضای موافقتنامه ها و یادداشت های تفاهم جهت نهادینه سازی همکاری در زمینه سرمایه گذاری، ورزشی، کشاورزی، شیلات، دامپروری، حمل و نقل دریایی، لجستیک، بنادر و نفت و گاز استقبال نمودند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران و برادرشان عالی جناب سلطان در خصوص مسائل منطقه ای و بین المللی مورد علاقه مشترک بحث و گفتگو کرده و از میزان رایزنی و هماهنگی سیاسی موجود بین دو کشور در سطوح مختلف ابراز خرسندی کردند.
سران دو کشور بر اهمیت تلاش و کوشش مضاعف جهت تضمین امنیت و ثبات در منطقه و جهان و هماهنگی و رایزنی میان دو کشور در محافل مختلف منطقه ای و بین المللی در جهت تامین امنیت و ثبات منطقه و جهان، تأکید کردند.
عالی جناب سلطان عمان از دیدگاه رییس جمهوری اسلامی ایران و دولت ایشان در اتخاذ سیاست تعامل سازنده، فعال و همه‌جانبه و گشایش با کلیه کشورهای جهان به ویژه همسایگان بر اساس سیاست پایدار ایران تقدیر نمود. این دیدگاه به روابط مثبت و سازنده بر اساس احترام متقابل، همکاری و حسن همسایگی برای توسعه منافع مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی می انجامد و به تقویت امنیت و ثبات منطقه ای کمک می کند. همچنین دو طرف بر اهمیت مبارزه با تمام انواع و اشکال تروریسم و افراط گرایی تأکید نمودند.
در پایان این سفر، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران از عالی جناب هیثم بن طارق سلطان عمان و دولت و ملت این کشور برای استقبال گرم و مهمان نوازی تشکر نمود و از ایشان جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد که این دعوت برادرانه به گرمی مورد استقبال قرار گرفت.
این بیانیه در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۱ برابر با ۲۲ شوال ۱۴۴۳ مصادف با ۲۳ می ۲۰۲۲ میلادی در شهر مسقط صادر گردید.
طرفین همچنین بر لزوم تلاش برای اجرای کامل توافقات گذشته میان دو کشور تاکید کردند.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان