مجلس خواستار مجازات دولت ایران برای توافق سه ماهه با آژانس شد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 11:02

مجلس خواستار مجازات دولت ایران برای توافق سه ماهه با آژانس شد

شماره: 12746
Aa Aa

نمایندگان تفاهم دولت با آژانس را مشکوک خوانده و خواستار مجازات افراد مستنکف از اجرای قانون، رییس‌جمهور و سایر مقامات ذیربط، شده اند.

دولت از قانون لغو تحریم‌ها تخطی کرده است؛
مجلس خواستار مجازات دولت ایران برای توافق سه ماهه با آژانس شد

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با انتشار یک توییت در صفحه شخصی خود نوشت:

مطابق قانون مجلس، اجرای پروتکل الحاقی از روز 5 اسفند (23 فوریه) به طور کامل متوقف خواهد شد و هر نوع دسترسی فراتر از پادمان مطلقاً ممنوع و غیرقانونی است.

به گزارش اسپادانا خبر، وی با بیان اینکه هر نوع همکاری فراپادمانی با آژانس در آینده نیز طبق ماده 7 مستلزم تصمیم‌گیری مجلس است ادامه داد:

ماده 9 قانون، اجرای دقیق آن را تضمین خواهد کرد.

او در نشست علنی قوه مقننه و پس از ارسال گزارش مجلس درباره تخلف دولت در اجرای قانون اقدام راهبردی و توافق سازمان انرژی اتمی و آژانس بین المللی انرژی اتمی به قوه قضائیه گفت:

مجلس شورای اسلامی مطابق قانون وظیفه پیگیری و اجرای قوانین را برعهده دارد. مطابق قانون بخش هایی از تعهدات پیش بینی شده در زمان خودش اجرایی شده و از فردا نیز باید قانون مرتبط با پروتکل الحاقی اجرا شود. مجلس شورای اسلامی مصمم به توقف کامل پروتکل الحاقی، دسترسی ها و همه موضوعات قانونی است لذا هرگونه دسترسی بیش از پادمان ممنوع و غیرقانونی است و نظارت بر این امر وظیفه قوه مقننه است. کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و انرژی از طرف مجلس موظف به نظارت میدانی بر مسائل یاد شده و ارائه گزارش در این راستا هستند. طبعا هرگونه تخلف از قانون را نمی پذیریم و براساس مصوبات مجلس امورات را پیگیری می کنیم.

زهره الهیان، نماینده تهران،ری، شمیرانات،اسلامشهر و پردیس درمجلس و رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی نیز در توئیتی به بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی وآژانس بین المللی واکنش نشان داده است.

او نوشته است:

"‌اعتراض مجلس به بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی وآژانس که شب گذشته ساعت۱۲ منتشر شد باعث توقف رسیدگی به بودجه در مجلس شد. نمایندگان یک صدا از تخطی دولت از قانون لغو تحریم‌ها اعتراض کردند. مسئولین دولت بواسطه عدم اجرای قانون طبق بند۹قانون لغو تحریم ها مجرم شناخته می شوند و باید مجازات گردند."

مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر از توقف رسیدگی به لایحه بودجه 1400 در مجلس خبر داد.

بشریعتی نوشته است:

مجلس به دلیل تفاهم مشکوک دیروز دولت با آژانس و احتمال قوی نقض قانون اقدام راهبردی رسیدگی به لایحه بودجه 1400 از دستور رسمی خود خارج شد.
طبق قانون:
۱. با عدم انجام تعهدات طرف مقابل در لغو کامل تحریمها از فردا ۵ اسفند باید توقف نظارتهای فراپادمانی بدون راه فرار انجام شود.
۲. مجلس باید گزارش اقدامات فنی وسیاسی دولت را بشنود و اگر قانع نشد افراد مستنکف از اجرای قانون (رییس‌جمهور و سایر مقامات ذیربط) مجازات شوند.
۳. تداوم هرگونه نظارت فراپادمانی به هرشکل، تخلف است و مجلس از حق ملت کوتاه نمی‌آید.
«تا یکساعت دیگر دولتی‌ها به مجلس آمده، گزارش میدهند»

مجتبی ذوالنور نیز در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و بررسی موافقت‌نامه آژانس انرژی اتمی با سازمان انرژی هسته‌ای بیان کرد:

هفت سال است که همه مسائل کشور به برجام گره خورده  و اقتصاد کشور شرطی شده است. برجام را منعقد کردند بدون آنکه هیچ تضمینی از دشمن گرفته شود یا دشمن را می‌شناختند و یا شناختی از آن نداشتند. اگر دشمن را نمی‌شناختند رهبری بارها تاکید کردند که دشمن ما زیاده‌خواه، متعدی و متجاوز است، اما خلاف همه اینها قراردادی با دشمن منعقد شد که هیچ تضمینی نداشت. بعد از آنکه دونالد ترامپ نیز از برجام بیرون رفت زمان را کشتند و گام‌های پنج‌گانه‌ای را تصویب کرده که در عمل دولت محتوای گام‌های کاهش تعهدات را اجرا نکرد و بدین ترتیب فرصت از دست مردم رفت. مجلس انقلابی در راستای دفاع از حقوق ملت قانونی را تصویب کرد تا طرف مقابل را تکان دهد و دشمن را وادار به عکس‌العمل کند. براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی اگر طرف مقابل تمام تحریم‌ها را بردارد و وظایف برجامی خود را اجرا کند دولت باید به مجلس گزارش دهد و این مجلس شورای اسلامی است که باید در خصوص ادامه توافقات تصمیم گیری کند و دولت این اجازه را ندارد. دولت با بی‌توجهی به قانون مجلس باعث شد تا دشمن حس کند پشمی به کلاه قانون و مجلس شورای اسلامی نیست. دولت بیان کرد اگر امروز طرف مقابل تحریم‌ها را لغو کند ما فردا به برجام باز می‌گردیم اما این خلاف قانون مصوب مجلس است. این توهین به شأن ملت ایران است که امروز نوکر خودشان را یعنی نافائل گروسی را به ایران بفرستند و دولت نیز تمام اراده ملت و قانون را زیرپا گذاشته و با آن قراردادی را منعقد کند که نقض صریح قانون است. نمایندگان در این قانون تصویب کردند که استنکاف و امتناع و ممانعت از اجرای این قانون جرم است. رییس جمهور در این قانون مجری قانون شناخته شده است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:

در قراردادی که بین آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای با سازمان انرژی اتمی ایران منعقد شده است به دور از چشم مردم نظارت‌های آژانس را قانونی کردند در حالی که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران را زیرپا گذاشتند. اگر قرار است مجلس شورای اسلامی قانون تصویب کند ولی اجرایی نشود، این هزینه‌ها که از جیب مردم خرج می‌کنیم نامشروع است. مجلس باید بر روی اجرای قانون مصوب خود بایستد. این‌که قرار است عده‌ای از مسئولان دولتی بیایند و حالا به ما توضیح دهند در شأن مجلس نیست. این‌که جایگاه مجلس شورای اسلامی را زیرپا بگذارند و بعد بخواهند با یک حلب شیره بر سر نمایندگان کلاه بگذارند قابل قبول نیست. تا زمانی که موافقت‌نامه امضاء شده پاره نشود و قانون مصوب مجلس شورای اسلامی اجرایی نشده هیچ مقام دولتی اجازه ورود به مجلس را ندارد.

وی با بیان این‌که وقت مجلس ارزشمند است بیان کرد:

این‌که بخواهند براساس موافقت‌نامه مجددا سه ماه به آژانس فرصت دهند و سپس زیرسبیلی تا آستانه انتخابات به این وضع ادامه داده و بخواهند با زبان سازش برای دشمن نوکری کنند قابل قبول نیست. حرمت امامزاده را متولی آن نگه می‌دارد. موافقت‌نامه‌ای که بین آژانس و سازمان انرژی هسته‌ای بسته شده است خلاف روح قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی است. تمام نظارت‌های آژانس براساس این موافقت‌نامه ادامه یافته و حتی بازرسان آنها نیز کم نمی‌شود. رهبری تاکید داشتند تا آمریکا و اروپا وظایف برجامی خود را اجرا نکنند هیچ شرطی و مذاکره‌ای پذیرفته نیست. اکنون ما دو حجت شرعی و قانونی داریم و این موافقت‌نامه باید کنار گذاشته شود.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان