مهم‌ترین دستور کار ایران در مذاکرات اخذ تضمین است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 29 ارديبهشت 1403 - 0:16

مهم‌ترین دستور کار ایران در مذاکرات اخذ تضمین است

شماره: 19380
Aa Aa

ادعای اسرائیل مبنی بر حمله به اماکن ایران در سوریه بی اساس است| در صورت دستیابی به توافق در وین ایران می‌تواند یکی از تامین کنندگان انرژی اروپا باشد.

بسته شدن پرونده پادمانی برای ایران مهم است؛
مهم‌ترین دستور کار ایران در مذاکرات اخذ تضمین است

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی در مورد لغو تحریم ها در صورت توافق احتمالی گفت:

لغو کامل تحریم ها علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران از اهداف اساسی بین ایران و طرف‌های برجام است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، او گفت:

متن پیشنهادی از سوی هماهنگ کننده اروپایی به ایران داده شده و پاسخ ایران ارائه شد و پاسخ طرف آمریکایی با تاخیر ارسال شد. ایران برای اینکه نقش خودش را برای مذاکرات برجام ایفا کند دیدگاه‌های خودش را مطرح کرده است و منتظر پاسخ دولت آمریکا است.

کنعانی اظهار داشت:

ما برای اینکه به پایان خوش این ماراتن کمک کرده تا به منافع و مصالح ملی دست پیدا کنیم در راستای تثبیت چارچوب های بین المللی مسئولانه گام برداشتیم و دیدگاه های خود را به طرف اروپایی منتقل کردیم. چنانچه در طرف مقابل اراده سیاسی وجود داشته باشد و سازنده عمل کند و نگاه رو به جلو داشته باشد دستیابی به توافق امکان‌پذیر است. پاسخ ایران منطقی و سازنده بوده است لذا اگر طرف مقابل چنین اراده ای داشته باشد دستیابی به توافق امکان‌پذیر است.

او در پاسخ به سوالی در مورد ادعای اسرائیل در حمله به نیروهای ایرانی در سوریه گفت:

اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در حمله به زیرساخت‌های سوریه متأسفانه همچنان ادامه دارد. متأسفانه این حملات در نتیجه حمایت دولت امریکاست و دولت آمریکا نیز به طور غیرقانونی بخشی از نیروهای خودش را در مناطقی از سوریه مستقر کرده است. ما معتقدیم کلیه اقدامات رژیم صهیونیستی علیه زیرساخت های سوریه اعم از نظامی و غیرنظامی غیرقانونی، نامشروع، تجاوزکارانه و ناقض قوانین بین‌المللی است. ادعای این رژیم مبنی بر حمله به اماکن متعلق به ایران پوچ و بی اساس و مبتنی بر بهانه جویی و فرار به جلو است. حضور جمهوری اسلامی ایران در سوریه مستشاری و به درخواست رسمی دولت سوریه صورت گرفته و اساساً این ادعاها باطل است.این اقدامات باید به طور جد مورد توجه جامعه بین المللی و شورای امنیت ملل متحد به عنوان مسئول صلح و امنیت بین المللی قرار گیرد و اقدامات بازدارنده خود را انجام دهند. ما در مبارزه علیه تروریسم تا زمانی که دولت  سوریه از ما درخواست کند دریغ نکرده و در کنار دولت و ملت سوریه خواهیم بود.

وی در مورد درخواست اروپایی ها از ایران برای کمک به حل مشکل کمبود انرژی گفت:

به طور طبیعی ایران به دلیل برخورداری از منابع غنی نفت و گاز یکی از منابع مهم انرژی است و ایران در زیر سایه تحریم ها حضور خود را در بازار انرژی حفظ کرده است و معاملات نفت با شرکای ایران ادامه دارد. در صورت دستیابی به توافق در وین ایران می‌تواند یکی از ظرفیت‌ها برای کشورهای اروپا باشد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد تضمین‌ها گفت:

جمهوری اسلامی تلاش کرد متن توافق را  قوی تر کند و واقعیت امر این است که ایران سازنده عمل کرد و حرکت ما رو به جلو داشت.

کنعانی با بیان اینکه مهم ترین دستور وزارت‌امورخارجه در مذاکرات اخذ تضمین است گفت:

هر توافقی و اتفاقی شکل بگیرد اگر تضمینی وجود نداشته باشد امکان دارد مجددا نقض شود. در مرحله قبل هم شاهد این رخداد بودیم که آمریکا از توافق خارج شد در صورتی که ایران به صورت یکجانبه به توافق پایبند بود. طرف‌های اروپایی نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و نتوانستند خسارات ناشی از خروج یکجانبه آمریکا را تامین کنند. موضوع تضمین دو وجه دارد یک وجه تضمین، تضمین لغو تحریم ها است تا ایران به طور کامل از انتفاع اقتصادی برخوردار شود و بحث دیگر بحث دور کردن آژانس انرژی اتمی از رفتار سیاسی است چراکه این موضوع باعث ایجاد خلل می‌شود. بر اساس همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها بازرسان آژانس به ایران سفر کرده و بارها فعالیت های صلح آمیز هسته‌ای ایران را مورد تایید قرار داده اند. بارها اتهامات مختلفی مطرح شد که یکی از آن ها اتهامات از سوی رژیمی است که خودش متهم است لذا نمی‌توان این اتهامات را مورد قبول قرار دارد. ایران همواره تلاش کرده‌است که به صورت حرفه‌ای با آژانس همکاری کند بنابراین بحث بسته شدن پرونده پادمانی هم برای ایران مهم است.

کنعانی در خصوص پاسخ آمریکا به ایران گفت:

موضعی از طرف های غربی‌ها مبنی بر غیر سازنده بودن پاسخ‌های ایران دریافت نشده است و تلاش ایران این است که مبتنی بر مذاکرات ادبیاتی را به گونه ای مطرح کند که ابهام زدایی شود و در صورت توافق احتمالی سو تفاهم به حداقل ممکن برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در مورد بحران عراق نیز گفت:

ایران از هر فرصتی که گمان کند می‌تواند برای کمک به برادران عراقی برای بازگشت ثبات کمک کند استفاده می‌کند. ارتباط ایران با طرف‌های عراقی مستمر است. ارتباط با همه طرف‌های سیاسی عراق داریم و نقش ایران در ارتباط با طرف‌های عراقی به شکل‌گیری روند آرامش در این کشور کمک کرده است. نگاه ایران به کلیت عراق است، نگاه بخشی، گروهی و جریانی نداریم. همه جریان‌های سیاسی عراق را به گفت‌وگو و بازگشت به روند سیاسی دعوت می‌کنیم. ما از کشور و ملت عراق تشکر می‌کنیم که زمینه میزبانی را برای مردم ایران تامین کردند و ما شاهد همکاری ملت و دولت عراق در برگزاری اربعین حسینی هستیم. انصافا میزبانان خوبی برای زائران  هستند. امسال برادران عزیزمان هم در اقلیم کردستان عراق هم به پای کار آمدند و  همکاری خوبی صورت گرفته است و آنچه که در روزهای اخیر شاهد بودیم موضوعات داخلی عراق بوده و همواره ایران به عنوان همسایه مشورت های سازنده خود را ارائه کرده است.

او درباره برخورد بین شناورهای آمریکایی و ناوشکن جماران گفت:

 ایران در آب‌های بین‌المللی حضور دارد و کشتی‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران در مسیرهای ترانزیتی و ترددی آب‌های بین‌المللی به صورت طبیعی تردد دارد. هیچ کشوری حق ندارد مسیرهای کشتیرانی را در آب‌های آزاد مورد تهدید قرار دهد و روند عبور و مرور امن کشتیرانی بین المللی را با تهدید مواجه کند. در این زمینه ستاد کل نیروهای مسلح توضیح لازم را ارائه داد. اقدام تحریک آمیز و غیراصولی شناورهای تجسسی ارتش آمریکا در ارتباط با شناورهای ایران انجام شد که جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط اقدام به رفع تهدید کرده و متعاقبا شناورها را در منطقه امنی رهاسازی کرده است.

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد بازداشت تیم پرواز ایرانی در آرژانتین هم گفت:

اتهامات وارد علیه تیم گروه پرواز ایران در آرژانتین یک اتهام بی پایه و اساس است. تا کنونن هیچ سندی دال بر ارتکاب جرم علیه این افراد ارایه نشده است. فعالیت دیپلماتیک جمهوری اسلامی تا آزادی بی قید و شرط این افراد ادامه دارد.

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره این که اگر برجام احیا شود آیا شرکت های آمریکایی امکان حضور در ایران را خواهند داشت؟ اظهار داشت:

توافق برجام و توافقی که احتمال می‌رود در آینده شکل بگیرد تنظیم کننده روابط دوجانبه ایران و دولت آمریکا نیست بلکه حل و فصل کنند بحران تصنعی و غیرضروری است که در ارتباط با فعالیت‌های هسته ای ایران با اهداف و انگیزه های سیاسی باز شده و تاکنون این پرونده مفتوح باقیمانده است. موضوع توافق برجام و مذاکراتی که غیرمستقیم از سوی مذاکره کننده اتحادیه اروپا و با واسه آن با آمریکا برقرار است صرفا ناظر بر بستن پرونده ادعای هسته ای ایران است و ناظر بر ارتباطات دوجانبه ایران و آمریکا نخواهد بود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان