ناامیدی از تحریم دلیل مذاکره است | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 26 خرداد 1404 - 13:49

ناامیدی از تحریم دلیل مذاکره است

شماره: 27854
Aa Aa

عباس عراقچی گفته هر چقدر در خنثی‌سازی تحریم‌ها موفق‌تر باشیم تحریم‌کنندگان ناامید می‌شوند و این به ما در مذاکره کمک می‌کند. اگر مطمئن بودند که تحریم‌ها ما را به زانو درمی‌آورد مذاکره نمی‌کردند.

وزارت خارجه مانند کشتی یخ‌شکن عمل می‌کند؛
ناامیدی از تحریم دلیل مذاکره است

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد:

اصل اول سیاست خارجی ما، حُسن همسایگی است. محیط همسایگی محیط امنیت و منافع ملی ماست و ظرفیت‌های این حوزه به تنهایی برای پیشرفت کشور کافی است. باید این ظرفیت‌ها را کشف و استفاده کرد و از وضع موجود فراتر رفت. به همین دلیل، دیپلماسی استانی اهمیت پیدا می‌کند به‌ویژه در حوزه خلیج فارس که اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گزارش اسپادانا خبر، عراقچی با تبیین جایگاه وزارت خارجه در دیپلماسی اقتصادی تصریح کرد:

دیپلماسی اقتصادی به معنای انجام کار اقتصادی نیست. ما در وزارت خارجه کالایی نمی‌فروشیم، نفت نمی‌فروشیم، اما مسیر را باز می‌کنیم. وظیفه ما راهگشایی، مانع‌زدایی، تسهیل‌گری، شناسایی بازار‌های جدید و اتصال تجار است. وزارت خارجه مانند کشتی یخ‌شکن عمل می‌کند. این کشتی خودش بار حمل نمی‌کند اما مسیر یخ‌زده را باز می‌کند تا کشتی‌های دیگر عبور کنند. بین این کشتی و کشتی‌های تجاری باید ارتباط نزدیک باشد. اگر مسیر باز نشود، کشتی‌های تجاری گرفتار می‌شوند.

وزیر امور خارجه با اشاره به تحریم‌های موجود علیه کشور، بیان کرد:

یکی از موانع مهم، تحریم‌هاست. وظیفه وزارت خارجه تلاش برای رفع تحریم‌هاست اما رفع موانع فقط تحریم نیست. خنثی‌سازی و دور زدن تحریم‌ها وظیفه خود ماست. هر چقدر در خنثی‌سازی تحریم‌ها موفق‌تر باشیم، تحریم‌کنندگان ناامید می‌شوند و این به ما در مذاکره کمک می‌کند. اگر مطمئن بودند که تحریم‌ها ما را به زانو درمی‌آورد، مذاکره نمی‌کردند. مقاومت مردم ایران و توانایی تجار و بازرگانان ما باعث شد تحریم‌ها اثر فلج‌کننده نداشته باشند.

عراقچی تأکید کرد:

سیاست‌گذاری اقتصادی با وزارت امور خارجه نیست. این مسئولیت با وزارت اقتصاد، وزارتخانه‌های دیگر و بانک مرکزی است. وظیفه ما تسهیل و پیوند دادن ظرفیت‌ها در خارج از کشور به داخل است.

وی با تشریح مفهوم دیپلماسی استانی، اظهار کرد:

دیپلماسی استانی یعنی استان‌های کشور در حوزه سیاست خارجی فعال شوند و به پیشبرد آن کمک کنند. البته این به معنای تمرکززدایی از سیاست خارجی نیست. سیاست خارجی باید از تهران و توسط وزارت خارجه هدایت شود، اما استان‌ها می‌توانند بازوی کمکی باشند.

وزیر امور خارجه با اشاره به تجربه استان‌های مرزی گفت:

بسیاری از مشکلات مرزی ما، چه در حوزه قاچاق و چه امنیت، با تعامل مستقیم استان‌های مرزی دو کشور قابل حل است. این ارتباط‌ها کارآمدتر از رفت و آمد‌های رسمی است.

وزیر امور خارجه خطاب به مسئولان استانی، گفت:

از همکاران من در پنل‌های بعدی بخواهید که ظرفیت‌های شما را بشناسند، نیاز‌های شما را دریافت کنند و آنها را پیگیری کنند. به تهران گزارش بدهید و با معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، در ارتباط باشید. من نیز به مجلس تعهد داده‌ام که در هماهنگی کامل با مجلس پیش خواهم رفت.

وی در پایان گفت: من نگاه نمایشی به این جلسات ندارم. واقعاً می‌خواهم این مسیر به نفع امنیت، منافع ملی و عزت کشور به‌درستی طی شود.

 

منبع| ایسنا

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان