کروبی خواستار مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ شد

مهدی کروبی هرچند به کارنامه حاکمیت انتقاداتی دارد اما اصل انقلاب و اصل نظام را قبول دارد. اصلاحات را در چارچوب قانون اساسی قابل تداوم میداند اما کلمه جمهوری اسلامی برایش با عالیترین اهداف اصلاحطلبی برابر است: جمهوریت و اسلامیت. کروبی این روزها بیش از همه نگران دو چیز است: اول ایرانیت که آن را در معرض خطر تهدید بیگانگان میبیند و دوم اصلاحات که آن را در آستانهی تکرار خطاهای گذشته میپندارد.
به گزارش اسپادانا خبر، در گزارش محمد قوچانی، مدیرمسئول مجلهی تازه منتشر شدهی «آگاهی نو» از دیدارهای دو ماه اخیرش با مهدی کروبی آمده است:
کروبی تعجب میکرد که چرا هنگامی که در انتخابات مجلس یازدهم از ضرورت مشارکت اصلاحات در انتخابات حرف میزد و پیام میداد، پیامهای تند و تلخی از سوی اصلاحطلبان به او مخابره میشد و میپرسید مگر اصلاحطلبی جز تلاش برای اصلاح امور از طریق انتخابات است؟ کروبی به یاد میآورد که در سال ۱۳۸۸ هم موضع اصلاحات مشارکت در انتخابات بود تا فردی چون محمود احمدینژاد رای نیاورد و کشور را به بحران نکشاند. به همین علت هم همچنان از رای به حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ دفاع میکند و معتقد است در سال ۱۴۰۰ هم باید کاری کرد که یک احمدینژاد دیگر ظهور نکند. نه از آن جهت که او فقط رقیب اصلاحات است که کروبی به صراحت میبیند که هشدار یک دهه قبل او اکنون از اردوی اصولگرایان هم شنیده میشود که احمدینژاد رقیب همه حاکمیت است.
کروبی بر همین مبناست که به اصلاحطلبان توصیه میکند نامزدی انتخاب کنند که هم بتواند رای ملت را به دست آورد و هم با حاکمیت کار کند، چراکه بدون همکاری حاکمیت امکان تاسیس دولتی برای پیشبرد اصلاحات و از آن خیلی مهمتر اداره امور ملت وجود ندارد. ملتی که سختترین روزها را در معیشت سپری میکنند و درد و رنج عظیمی از تحریمها میکشند.
مساله کروبی مساله همین مردم است و اگر معتقد است پیش از حاکمیت باید اصلاحات را سامان داد به همین جهت است که فکر میکند اصلاحطلبان از همان سال ۱۳۷۶ فرصتهای زیادی را از دست دادند.
کروبی میگوید اول از رهبری جریان اصلاحات گله دارد آن گاه از حاکمیت اما نه میخواهد مقابل این بایستد و نه مقابل آن. گله او از سیدمحمد خاتمی شخصی هم نیست، ساختاری است. ساختار اصلاحات که از طراحی نظمی سیاسی برای تداوم اصلاحطلبی ناتوان است و هرازگاهی به دام افراط و تفریط میغلتد. روزگاری انتخابات را تحریم میکند (مجلس هفتم و نهم و یازدهم) و روزگاری میخواهد هر گونه که شده به ریاستجمهوری برسد. کروبی اصلاحطلبی را نیازمند اصلاح میداند و تقدم نقدش بر اصلاحات نسبت به حاکمیت در شرایط کنونی را به آن سبب میداند که اصلاحطلبی در معنای واقعی (نه خیالی) خود میتواند ما (و نیز کشور را) از این وضعیت نجات دهد به شرط آنکه واقعاً اصلاحات باشد. کروبی برای اصلاحطلبان دو پیام بیشتر نداشت: اول – تنها راه بقای کشور در اصلاحات است.
دوم – تنها راه تداوم اصلاحات، شرکت در انتخابات است، پس اصلاحات را بازسازی کنید تا بتوانید اصلاحات را در کشور اجرا کنند.
کروبی گرچه از تکرار این وضعیت نگران است اما نگرانی اصلی او تهدیداتی است که کیان کشور را تهدید و ملت را ناامید میکند. مسالهای که از انتخابات و اصلاحات هم مهمتر است: ایران... و ایرانیانی که هر روز زندگیشان سختتر میشود...