یوزپلنگ گونه خاصی است و دانش آن را نداریم | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 12 ارديبهشت 1403 - 5:19

یوزپلنگ گونه خاصی است و دانش آن را نداریم

شماره: 17825
Aa Aa

حسن اکبری با بیان این که ما در این پروسه تجربه نداشتیم و بخشی از خطاها را می‌پذیریم گفته مکان یابی مرکز تکثیر یوز در اسارت از ابتدا اشتباه بود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست ایران؛
یوزپلنگ گونه خاصی است و دانش آن را نداریم

حسن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران در یک گفت وگوی تلویزیونی با اشاره به اشتباهات رخ داده در فرایند نگهداری و جابجایی توله یوزها اظهار کرد:

تلاش می‌کنیم با درس گرفتن از این طرح از ظرفیت‌های بعدی استفاده کنیم.

به گزارش اسپادانا خبر، او با اشاره به اشتباهات صورت گرفته در فرایند نگهداری و جابجایی توله یوزها گفت:

یخشی از این فرایند با خطای ما همراه بود و آن را می‌پذیریم. ما در این پروسه تجربه نداشتیم و دامپزشکان نیز مرتکب خطاهایی شدند.  ما «چیتا کیپر» یا نگهدارنده تخصصی یوز نداشتیم چرا که پیش‌بینی نمی‌شد نیازمند عمل سزارین باشیم. این خطاها را می‌پذیریم. انتقادات مطرح شده درباره دوربودن مرکز نگهداری یوزها درست است. مکان یابی مرکز تکثیر یوز در اسارت از ابتدا اشتباه بود و قرارگیری این مرکز در زیستگاه طبیعی یوز سبب شد تا کار حفاظت نیز برای همکاران ما سخت شود.

وی درباره فرایند انتقال یوزها به تهران نیز اظهار کرد:

انتقال توله‌ها بعد از تولد به تهران کار فنی و تخصصی دامپزشکی است. هنوز دوستداران محیط زیست و دامپزشکان زیادی وجود دارند که معتقدند انتقال آن‌ها به تهران اشتباه بوده چرا که پایتخت آلوده است و در آن ویروس دیستمپر و سگ و گربه زیادی وجود دارد. در کل خطاهایی وجود داشته است و ما می‌پذیریم و باید آن‌ها را اصلاح کنیم تا با استفاده از ظرفیت‌های بعدی این اشتباهات را جبران کنیم.

وی گفت:

فرضیه‌های اولیه این است که شیر کیفیت مناسب نداشته و اقدامات تکمیلی در حال انجام است. شیر با کیفیت برای این گونه خاص در کشور نداریم و تمامی شیرها به دلیل مسائل تحریم‌ها مستقیماً قابل خرید نیست و همین‌ها باعث شد توله دوم را از دست دهیم.

اکبری با بیان اینکه توله سوم متأثر از شیر آسیب‌دیده و الان وضعیت بهتری دارد و تحت درمان است و امیدواریم زنده بماند گفت:

یوزپلنگ گونه خاصی است و دانش آن را نداریم و طبیعتاً باید از دامپزشک‌های خارج از کشور کمک بگیریم و قرار بود اوایل هفته پیش رو به ایران بیایند و کار درمانی انجام شود.

اکبری با تاکید بر اینکه تجربه این کار در کشور نبوده و از ظرفیت‌هایی که در کشور بوده استفاده شده است گفت:

قطعاً زمانی که تجربه کسب می‌شود این خطاها کم می‌شود. در خصوص یوز آسیایی در دنیا تجربه وجود ندارد. توله‌های زیادی در آفریقای جنوبی کشته شده که کار تکثیر را در شرایط نیمه اسارت انجام می‌دهند. بخشی از خطاها را می‌پذیریم و تجربه این کار را نداشتیم.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان