ایران پیش نویس قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل را مغرضانه خواند | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 12 ارديبهشت 1403 - 8:36

ایران پیش نویس قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل را مغرضانه خواند

شماره: 15710
Aa Aa

زهرا ارشادی می گوید حامیان نژادپرستی، اشغالگری و آنانی که مرتکب قتل‌های فجیع بومیان هستند گرد هم آمده‌ تا دیگران را به رعایت حقوق بشر موعظه نمایند.

از روباه پرسیدند شاهدت کیست؟ گفت دمم؛
ایران پیش نویس قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل را مغرضانه خواند

ایران پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را حرکتی سیاسی، غیرصادقانه و غیرقابل دفاع خواند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، متن سخنان زهرا ارشادی معاون سفیر ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

آقای رئیس!
مایلم بیانیه‌ای پیرامون پیش‌نویس قطعنامه A/C.۳/۷۶/L.۲۸ در مورد وضعیت [به اصطلاح] حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران قرائت کنم.
این قطعنامه مغرضانه و غیرسازنده که مقرر گردیده است در کمیته سوم به رأی گذاشته شود یک حرکت سیاسیِ غیرصادقانه و غیرقابل دفاع است. قطعنامه صدرالاشاره مملو از خطاهای موضوعی بوده، نشان‌دهنده تحریف گزینشی و سیاسیِ واقعیت‌های موجود است و نمایانگر سیاست خصمانه و تعمدی تحریک دیگران به ایران‌هراسی است. جمهوری اسلامی ایران صراحتاً و از سرآغاز شکل‌گیریِ این قطعنامه آن را همانند سایر قطعنامه‌های کشوری مردود شمرده است.
بررسی فهرست حامیان اصلی پیش‌نویس قطعنامه از قبیل کانادا، ایالات متحده آمریکا، رژیم کودک‌کش اسرائیل و برخی کشورهای غربی بیانگر این واقعیت است که حامیان اصلی نژادپرستی، اشغالگری و آنانی که مرتکب قتل‌های فجیع بومیان هستند گرد هم آمده‌ تا دیگران را به رعایت حقوق بشر موعظه نمایند.
ممکن است غرب در مقابل جنایات هولناک کانادا سکوت اختیار کند اما تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد که در سرزمین به اصطلاح آزادگان، هزاران کودک بومی مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند، به قتل رسیده‌اند و اجساد آنان در گورهای دسته‌جمعی ریخته شده است.
ایالات متحده آمریکا نیز با اقدامات خود، جایگاه و تصویر منفی‌اش را در کتب تاریخی بیش از پیش تثبیت کرده است. حملات نظام‌مند علیه آفریقایی‌تبارها، مسلمانان و آمریکایی‌هایِ آسیایی‌تبار بدون هیچ پایانی همچنان در جریان است. پلیس آمریکا حتی یک گام به جلو برداشته و سیاه‌پوستان را در روز روشن و مقابل دید همگان خفه می‌کند و به قتل می‌رساند.
چگونه می‌توان این پیش‌نویس قطعنامه را جدی گرفت وقتی رژیم کودک‌کش اسرائیل به‌صورت مکرر و مستمر مرتکب کلیه جنایات بین‌المللی می‌شود؟ جامعه بین‌الملل باید رژیم اسرائیل را به‌خاطر ریختن خون تعداد بی‌شماری از مردم فلسطین مورد بازخواست قرار دهد.
آقای رئیس!
کانادا در ادامه تلاش‌های خود برای سرپوش گذاشتن بر کارزار شریر نسل‌کشیِ بومیان با گزارشگر ویژه وضعیت [به اصطلاح] حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تبانی کرده و وی را برای حمایت از ادعاهای بی‌اساس‌ و لابی علیه ایران به جلسه‌ای در محل نمایندگی دائم این کشور در سازمان ملل متحد در نیویورک دعوت کرده است. اقدام کانادا ما را به یاد ضرب‌المثل معروف ایرانی در مورد نیرنگ روباه می‌اندازد که می‌گوید: از روباه پرسیدند شاهدت کیست؟ گفت دمم. این ضرب‌المثل در مورد کسی است که از افراد وابسته خود به‌عنوان مدرکی برای شهادت به نفع خود استفاده نماید. در واقع، مجرم نمی‌تواند از همدست خود بخواهد تا به‌عنوان شاهد در دادگاه حضور یابد.
اکثر کشورهای عضو بارها استفاده ابزاری از حقوق بشر به‌منظور رسیدن به اهداف سیاسی را مردود شمرده و بر ضرورت ارتقاء و حمایت از حقوق بشر در همه کشورها از طریق گفتگو، تعامل و همکاری سازنده تأکید داشته‌اند. متأسفانه این اصول در بسیاری از موارد رعایت نمی‌شوند و چنین سازوکارهای مهمی عمدتاً نتوانسته‌اند به وظایف خود عمل کنند.
ایران همواره خواستار مشارکت در گفتگوی محترمانه و عادلانه برای درک حقایق موجود و اجتناب‌ناپذیر بوده است. متأسفانه تلاش‌های ما از آنجایی که به‌نظر می‌رسد حامیان این قطعنامه بیشتر علاقه‌مند به کسب امتیاز سیاسی از طریق استفادة ابزاری از حقوق بشر هستند، نادیده انگاشته شده است. علاوه بر این، دولت ایران تمام تلاش‌ها و اقدامات لازم را با هدف ارتقاء و حمایت بیشتر از حقوق بشر به‌کار گرفته است. دولت من همچنین به تعهدات خود در چارچوب مکانیسم‌های حقوق بشری سازمان ملل متحد ازجمله بررسی دوره‌ای و جهانی موسوم به یو.پی‌.‌آر. عمل خواهد کرد. ایران همواره عزم و اراده خود را برای کمک به ارتقاء و حمایت از حقوق بشر نشان داده و متعهد به همکاری با کشورهای عضو و همچنین سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد است. جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم تمام بدخواهی‌ها به تعهدات و تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.
با عنایت به موارد فوق، نیاز به تکرار این واقعیت نیست که این قطعنامه هیچ ارتباطی با حقوق بشر ندارد. لذا، مایلم ابراز امیدواری کنم که نمایندگانی که امروز در اینجا حضور دارند با رأی منفی خود راه درست را انتخاب کنند. زمان آن فرا رسیده که اعتراض جدی خود را به قهرمانان خودخوانده حقوق بشری که از طریق اعمال نفوذ، فریب‌کاری و ارائه اطلاعات نادرست به‌دنبال سلب آزادی کشورهای مستقل هستند، ابراز کنیم.

  •  

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به قطعنامه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران گفت:

این قطعنامه بر پایه آرای ضعیف و متفرق بین المللی می‌باشد و بخش معتنابهی از آرای مثبت آن حاصل فشار‌های سیاسی و تهدید‌های گوناگون بوده است.

وی با اشاره به اعتیاد کانادا و دیگر بانیان اصلی این قطعنامه به استمرار پروژه شکست خورده «بدنام سازی» ایران گفت:

شوربختانه برخی بازیگران که خود سابقه طولانی در نقص فاحش حقوق انسان‌ها از جمله از طریق فروش سلاح به رژیم‌های خودکامه و اشعالگر و متجاوز دارند حقوق بشر را ابزار پیشبرد مطامع و اغراض سیاسی خود کرده اند. چنین تحرکات غیراخلاقی و غیرموجه نه تنها کمکی به ارتقای وضعیت حقوق بشر و احترام به آن در سطح جهانی نمی‌کند بلکه صرفا موجب دامن زدن به کلیشه سازی‌های منفی و برچسب زنی سیاسی علیه ملت‌ها می‌گردد. اقدام دولت کانادا و دیگر بانیان این قطعنامه که مصداق بارز سو استفاده از مفاهیم و ارزش‌های متعالی حقوق بشری برای پیشبرد اغراض کوته بینانه سیاسی است محکوم و فاقد هرگونه وجاهت و اثر قانونی می‌دانیم.

خطیب زاده با اشاره به این واقعیت که «همچون سال قبل از بین ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد ۱۱۴ کشور با رای منفی یا ممتنع نارصایتی خود را از رویکرد ریاکارانه بانیان قطعنامه ابراز نموده اند» گفت:

من توصیه سال قبلم را به مقامات کانادا تکرار می‌کنم که به جای دلسوزی منافقانه برای حقوق بشر مردم ایران از همراهی با تروریسم اقتصادی دولت آمریکا علیه ملت ایران دست برداشته و میزبانی مفسدان و سارقان ثروت‌های مردم ایران که کانادا را خانه امنی برای انتقال و سرمایه گذاری اموال به یغمابرده یافته اند متوقف نماید.

وی با «معنادار» توصیف کردن حامیان قطعنامه ضد ایرانی، اقدام کانادا در گردهم آوردن «جمعی از حکومت‌های بدسابقه در عرصه حقوق بشر» شامل رژیم صهیونیستی، امریکا و انگلیس برای آموزش حقوق بشر به مردم ایران را مایه شرمساری دانست و از مقامات کانادا خواست بهتر است در جهت اصلاح عملکرد ضد بشری خود در داخل و خارج از این کشور برآیند و ضمن توقف سیاست نظام‌مند این رژیم در نسل‌کشی بومیان کانادا، پاسخگوی همدستی در ارتکاب جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تصریح بر این‌که «ایمان و باور راسخ دینی، زیرساخت مستحکم فرهنگی، چارچوب‌های متقن قانونی و رویه‌های ریشه دار اجتماعی و هم چنین نگاه اعتقادی به حقوق بشر و صیانت از آن یکی از ارکان اصلی حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می‌دهد» افزود:

جمهوری اسلامی ایران در مسیر حمایت از حقوق انسان‌ها هزینه‌های گزاف جانی و مالی بسیاری را پرداخته است که مبارزه با تروریسم، مبارزه با تبعیض نژادی در عرصه بین المللی، مبارزه با باند‌های بین الملی قاچاق مواد مخدر، پذیرایی از خیل عظیم مهاجران، افزایش میزان و مشارکت زنان در پست‌های مدیریتی عالی، ایجاد تحول نظام قضایی در پرتو قانونگذاری مبتنی بر نگاه اسلامی انسانی تنها بخشی کوچکی از آن است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان