حضور ۲۰ ساله نظامیان آمریکا در افغانستان به پایان رسید | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 11 ارديبهشت 1403 - 22:53

حضور ۲۰ ساله نظامیان آمریکا در افغانستان به پایان رسید

شماره: 14663
Aa Aa

در جریان عملیات خروج حدود ۱۲۳ هزار تن از افغانستان خارج شده اند. برخی از تجهیزات خارج و برخی از آن‌ها دیگر قابلیت استفاده نظامی نخواهند داشت.

پس از برخاستن آخرین هواپیمای امریکا از کابل؛
حضور ۲۰ ساله نظامیان آمریکا در افغانستان به پایان رسید

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که آخرین گروه آمریکایی‌ها، افغانستان را ترک کرده‌اند و پس از ۲۰ سال طولانی‌ترین جنگ در تاریخ ایالات متحده آمریکا با پرواز آخرین هواپیما به پایان رسید.

به گزارش اسپادانا خبر و بنابر گزارش پنتاگون، سفیر آمریکا در افغانستان و یک ژنرال آمریکایی آخرین افرادی بودند که دوشنبه‌ شب خاک افغانستان را ترک کردند.

مقامات وزارت دفاع آمریکا می‌گویند که موفق به تخلیه همه افرادی که مایل به خارج کردن آنها از خاک افغانستان بودند نشده اند.

ژنرال کنت مک‌کنزی، رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در یک نشست خبری گفت:

بیش از شش هزار شهروند آمریکا در جریان عملیات تخلیه اتباع این کشور به خارج از افغانستان منتقل شدند. هرچند عملیات تخلیه نظامی به پایان رسیده است اما ماموریت دیپلماتیک برای اطمینان یافتن از اینکه تعداد بیشتری از اتباع آمریکایی و افغان‌های واجد شرایط خواهند توانست از افغانستان خارج شوند ادامه می‌یابد.

او گفت:

در جریان عملیات خروج حدود ۱۲۳ هزار تن از افغانستان خارج شدند. برخی از این تجهیزات را خارج کرده و برخی از آن‌ها را از حالت نظامی خارج کردیم به صورتی که دیگر قابل استفاده نخواهند بود. تجهیزاتی که نتوانستیم خارج کنیم از جمله چند خودروی هام‌وی و چند هواپیمای نظامی را به حالتی درآوردیم که دیگر قابل استفاده نباشد. یکی از تجهیزاتی که از حالت نظامی خارج نکردیم، چیزهایی بود که برای اداره فرودگاه به آن نیاز است. مانند خودروها و قطعات یدکی فرودگاه. آن‌ها قابل استفاده است و می‌تواند برای فعالیت فرودگاه کابل مورد استفاده قرار گیرد.

  • جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در پی اعلام خروج کامل نیروهایی نظامی آمریکا از افغانستان و در بیانیه ای اعلام کرد:

حضور ۲۰ ساله نظامی ما در افغانستان پایان یافت. در ۱۷ روز گذشته نیروهای آمریکایی بزرگترین عملیات خروج هوایی در تاریخ آمریکا را انجام دادند و بیش از ۱۲۰هزار شهروند آمریکایی، شهروند کشورهای متحد و متحدان افغان آمریکا را خارج کردند.

  • آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز ساعاتی پس از خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان گفت:

ایالات متحده اگر طالبان به تعهدات خود پایبند باشند با آنها همکاری خواهد کرد. مسئولان جدید افغانستان برای تقاضای مشروعیت و حمایت جامعه بین‌المللی باید «استحقاق» داشته باشند. هر گامی که ما برمی‌داریم نه بر اساس آنچه دولت طالبان می‌گوید بلکه بر اساس آنچه که این گروه برای انجام تعهدات خود انجام می‌دهد، انجام می‌شود. طالبان مشروعیت و حمایت بین‌المللی می‌خواهند. پیام ما این است که برای کسب مشروعیت و حمایت باید شایستگی آن حاصل شود.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به «جوّ امنیتی نامشخص و شرایط سیاسی» در افغانستان اعلام کرد ایالات متحده فعلا حضور دیپلماتیک خود در کابل را متوقف و فعالیت‌های سفارتش را به دوحه قطر منتقل کرده است:

بنمایندگی دیپلماتیک جدید آمریکا در قطر را «یک تیم جدید» به رهبری ایان مک کاری، دیپلمات شماره دو سفارت پیشین آمریکا در کابل رهبری خواهد کرد. ما از این پست در دوحه برای انجام دیپلماسی خود در رابطه با افغانستان استفاده خواهیم کرد که به ویژه شامل کمک به آمریکایی‌های باقی مانده در افغانستان، کمک‌های بشردوستانه به این کشور و نیز گفتگو با طالبان خواهد بود.

او با یادآوری این که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ آمریکایی هنوز در افغانستان هستند تأکید کرد که واشینگتن با این حال به «کمک» خود به اتباع آمریکایی که می‌خواهند پس از پایان خروج نیروها از افغانستان خارج شوند ادامه می‌دهد.

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد در شهر صدای تیراندازی از ایست بازرسی‌های مختلف طالبان شنیده‌ شده است که خوشحالی آن‌ها را از خروج نیروهای آمریکایی نشان می‌داد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز گفت:

«سربازان آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کردند و کشور ما استقلال کامل خود را به دست‌آورد.»

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان