ایران تنها چند هفته تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 9 ارديبهشت 1403 - 4:45

ایران تنها چند هفته تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد

شماره: 20337
Aa Aa

ما تحریم و اعمال فشار می‌کنیم و اگر هیچ یک از این‌ها جواب ندهد رییس جمهور آمریکا گفته به عنوان آخرین راه‌کار با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران؛
ایران تنها چند هفته تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با سردبیر نشریه فارن پالیسی گفت:

مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین می‌کرد طولانی و دچار وقفه شده است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، وی در پاسخ به این سؤال که برنامه هسته‌ای ایران تا چه اندازه با تولید یک سلاح اتمی فاصله دارد گفت:

جواب دادن به این سؤال سخت است چون این یعنی چقدر به مواد شکافت‌پذیر غنی‌‎‌شده در سطح تسلیحاتی نزدیک هستند. همان طور که قبلا گفته‌ایم فقط چند هفته است. آن‌ها بسیار به داشتن مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید یک بمب هسته‌ای نزدیک هستند.

او مدعی شد این وضعیت برنامه هسته‌ای ایران نتیجه انتخاب خود ایران و تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای است.

مالی گفت:

ما تحریم می‌کنیم، اعمال فشار می‌کنیم، دیپلماسی به کار می‌بندیم. اگر هیچ یک از این‌ها جواب ندهد رییس جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راه‌کار با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد چرا که اگر این تنها راه ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای باشد، اتفاقی است که خواهد افتاد اما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.

او گفت که دولت بایدن هنوز امیدوار است که ایران رویه فعلی‌اش را تغییر بدهد.

مالی همچنین از ناآرامی‌ها در ایران حمایت کرد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه مرگ برجام چه زمانی فرا خواهد رسید گفته پاسخ به این سؤال بیشتر فنی است تا سیاسی:

« [مرگ برجام] زمانی فرا می‌رسد که کارشناسان تحریمی به ما بگویند که منافع غیراشاعه‌ای توافق توجیهی برای رفع تحریم‌ها که ما اعطا می‌کنیم فراهم نمی‌کند
  •  

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در گفت‌وگوی با شبکه سی‌ان‌ان در پاسخ به این سؤال که چه واکنشی به افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در برنامه هسته‌ای ایران دارد گفت:

ما همچنان بر این باوریم که بهترین راه رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران دیپلماسی است. ما یک توافق به نام برجام[توافق هسته‌ای] داشتیم که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد. متأسفانه تصمیم گرفته شد که از این توافق  خارج شویم و در واقع آن‌چه پس از آن شاهدش بوده‌ایم از سرگیری برنامه هسته‌ای ایران بوده است.

بلینکن گفت:

نه‌ تنها ما بلکه دیگر شرکای اروپایی‌مان هم با صراحت به آن‌ها [ایران] گفته‌ایم که نباید اقدامات اضافی برای بالا بردن ظرفیت هسته‌ای‌شان انجام دهند از جمله از طریق غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالاتر. اگر این مسیر را ادامه دهند برای پاسخ به آن آماده خواهیم بود.

بلینکن با تاکید بر این که جهان «به درستی بر وقایع خیابان‌های ایران متمرکز است» به اقدامات دولت آمریکا در حمایت از ناآرامی‌ها درایران اشاره کرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت:

ما تا حد زیادی داریم تلاش می‌کنیم آنچه در توان داریم را برای حمایت از چیزی که ایرانی‌ها خواستار آن هستند انجام دهیم. با همکاری بسیاری از کشورهای دیگر تلاش کرده‌ایم اطمینان حاصل کنیم حقیقت چیزی که در داخل ایران اتفاق می‌افتد پیش چشم همه عیان است. ایران منزوی‌تر از همیشه است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان