توافق پایدار و قابل اتکا با سرعت بیش از حد همخوان نیست | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 4 ارديبهشت 1403 - 16:14

توافق پایدار و قابل اتکا با سرعت بیش از حد همخوان نیست

شماره: 16328
Aa Aa

هیچ توافق موقتی حاصل نمی‌شود. بازگشت آمریکا به برجام همراه با اخذ تضامین لازم و راستی آزمایی است و چرخه ای از رفع تحریم‌ها هم باید انجام شود. 

خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی؛
توافق پایدار و قابل اتکا با سرعت بیش از حد همخوان نیست

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در نشست خبری خود درباره اظهارات سالیوان پیرامون تحریم‌های جدید ایران علیه مقامات آمریکایی گفت:

آمریکا یک جا تحریم کرده و فشار می‌گذارد و عادت ندارد در روابط بین‌الملل در موضع برابر صحبت کند و عادت کند با قواعد آمره بین‌المللی به عنوان قواعد داخلی خود رفتار کند.

به گزارش اسپادانا خبر، او ادامه داد:

ایران عاملان، آمران و مباشران و آن‌هایی که در این جنایت دست داشتند پیگیری قضایی خواهد کرد و تا زمانی به پیشگاه عدالت نیایند فروگذار نخواهد کرد.

او مذاکرات وین نیز گفت:

نتیجه تلاش همه طرف‌هاست که به تفاهم پایدار برسیم. کمپین ضد اطلاعاتی طرف مقابل نیز بی ثمر است. در وین آن چه اتفاق می‌افتد تمرکز بر رفع تحریم‌ها، تضمین‌ها، راستی آزمایی و موضوعات هسته‌ای است و در برخی پیشرفت‌ بوده است. بسیار درباره سرعت مذاکرات و گفت‌وگوها صحبت می‌شود. سرعت گفت‌وگوها برای ایران مهم است. نمی‌شود طرف مقابل لاک پشتی حرکت کند و از ما توقع سرعت نور داشته باشد. ما باید به مذاکراتی ادامه دهیم که نتیجه آن توافق پایدار و قابل اتکا باشد و این هم با سرعت بیش از حد همخوان نیست. ایران به دنبال توافق پایدار و قابل اتکا است. گفت‌وگوهای وین برای اطمینان از بازگشت مسئولانه آمریکا به برجام است و هیچ موضوعی فراتر از برجام را نه گفت‌وگو کرده و نه می‌پذیریم. ایران و آمریکا از طریق متن‌های مکتوب غیررسمی نظرات خود را بیان کردند مذاکرات در چهار موضوع رفع تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای و تضمین‌ها و راستی آزمایی بوده است که دولتی در واشینگتن دوباره روابط بین‌الملل و این توافق را به سخره نگیرد. این گفت‌وگوهای غیررسمی و مکتوب آرشیوی از مواضع است و هیچ موضوعی فراتر از این صحبت نکردیم. ما نه خوشبین هستیم نه بدبین. ما با واقع نگری مذاکره می‌کنیم و با واقع نگری به مردم گزارش می‌دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره توافق موقت در مذاکرات وین نیز اظهار داشت:

ما به دنبال یک توافق پایدار و قابل اتکا هستیم و هیچ توافقی که این دو مولفه را نداشته باشد در دستورکار ما نیست. بازگشت آمریکا به برجام همراه با اخذ تضامین لازم و راستی آزمایی است و چرخه ای از رفع تحریم‌ها هم باید انجام شود. این با هیچ توافق موقتی حاصل نمی‌شود.

او گفت:

گفت‌وگوهای ایران و عربستان به میزبانی عراق در دستور کار است و ما تلاش کردیم به‌رغم پرونده‌های اختلافی که وجود دارد با صراحت و تلاش روابط پایدار و گفت‌وگوهایمان را ادامه دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره سفر هیئت طالبان به تهران و ‌رایزنی‌های این هیئت در تهران گفت:

وضعیت امروز افغانستان دغدغه بزرگ جمهوری اسلامی ایران است و سفر هیئت افغانستانی در چارچوب این دغدغه‌ها بوده است. گفت و گوهای بسیار خوبی صورت گرفت و تلاش شد در مورد همکاری‌های مالی پولی، بانکی و تعاملات و همچنین تجارت در حوزه انرژی و سوخت، توافقات در حوزه اجرایی شدن نزدیک شود که این سفر هم بسیار موفق بود و از تلاش برای ایجاد دولت فراگیر استقبال شد.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد موضع وزارت خارجه در مورد طالبان گفت:

در نقطه به رسمیت شناختن طالبان قرار نداریم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان