سازمان ملل استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی را بررسی می کند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 13 ارديبهشت 1403 - 17:55

سازمان ملل استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی را بررسی می کند

شماره: 19883
Aa Aa

ایران می گوید پیشنهاد اوکراین به کارشناسان سازمان ملل برای بازدید از پهپاد‌های سقوط کرده فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ است. 

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل؛
سازمان ملل استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی را بررسی می کند

 استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت:

نامه اوکراین درباره ادعای استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی را دریافت کردیم. تمام اطلاعاتی را که اعضای سازمان ملل در اختیار ما قرار می دهند بررسی می کنیم.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، او افزود:

اکنون بیشتر از این نمی توانم بگویم که ما تمام اطلاعاتی را که اعضای سازمان ملل در اختیار ما قرار می دهند تجزیه و تحلیل می کنیم. گفتگوها در جریان است. خانم رزماری دی کارلو، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح روز گذشته گزارشی را درباره این موضوع به شورای امنیت ارائه کرد. اقدامات سازمان ملل متکی بر قطعنامه ها و دستور العمل ها است که یکی از این دستور العمل ها یادداشت رییس شورای امنیت در سال ۲۰۱۶ است اما سازمان ملل درباره هیچ موضوعی پیشداوری نمی کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نامه اوکراین به رئیس شورای امنیت سازمان ملل و اینکه آیا سازمان ملل درباره تشخیص اینکه پهپادهای ساقط شده در اوکراین ایرانی هستند مشارکت خواهد کرد؟ افزود:

همیشه آماده بررسی هر اطلاعاتی هستیم که اعضای سازمان ملل به ما ارائه می‌کنند.

دوجاریک تصریح کرد نامه نماینده اوکراین درباره ادعای استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اطلاعاتی که به ما ارائه می‌شود نخست باید مورد بررسی قرار بگیرد، سپس متخصصان و کارشناسان ما نظر خود را ارائه خواهند داد.

  •  

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در نامه‌ای پیشنهاد اوکراین مبنی بر دیدار کارشناسان سازمان ملل از این کشور برای بازرسی از قطعات پهپاد‌های سقوط کرده و مرتبط ساختن آن با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد توافق هسته‌ای ایران را فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه مذکور خواند.

ایروانی در این نامه از اینکه اوکراین موضع بی طرفی ایران در جنگ جاری در این کشور را نادیده گرفته و به ادعا‌ها و موضع گیری‌های اشتباه براساس اطلاعات ثابت نشده ادامه می‌دهد ابراز تاسف کرده است.

وی افزود:

اوکراین به دنبال اهداف سیاسی در مرتبط ساختن ادعا‌های بی اساس علیه ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ است. محدودیت‌های ذکر شده در پاراگراف ۶ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در اکتبر ۲۰۲۰ پایان یافته است و از آن زمان هیچکدام از اقدامات ایران در جهت تامین، فروش یا انتقال سلاح یا مواد مرتبط به آن به دیگر کشور‌ها تحت قطعنامه ۲۲۳۱ نبوده است.

او همچنین ادعای اوکراین در مورد پاراگراف ۴ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ را نیز یک تفسیر نادرست و خودسرانه از قطعنامه و روح این پاراگراف دانست:

پاراگراف ۴ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ به صورت روشن به محدودیت‌های اقلام، مواد تجهیزات، کالا و تکنولوژی در ارتباط با توسعه سیستم موشک‌های دارای سلاح هسته‌ای اشاره می‌کند. در این رابطه نیز ایران هرگز نه تامین کرده و نه قصد دارد اقلام، مواد، تجهیزات، کالا‌ها و تکنولوژی که به توسعه سلاح‌های هسته‌ای کمک می‌کنند را تامین کند به ویژه در خصوص دولت‌های دارنده سلاح هسته‌ای که اساسا به این اقلام مواد تجهیزات، کالا‌ها و فناوری اصلا احتیاجی ندارند. پیشنهاد اوکراین به کارشناسان سازمان ملل برای دیدار از این کشور برای بازدید از پهپاد‌های سقوط کرده به منظور تسهیل اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ است. ایران از دبیرکل سازمان ملل می‌خواهد که از هرگونه سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ در ارتباط با جنگ اوکراین جلوگیری شود.

او درخواست کرده تا این نامه به عنوان سند شورای امنیت سازمان ملل ثبت و منتشر شود.

  •  

سه کشور اروپایی از سازمان ملل خواستند تا تحقیقاتی در خصوص استفاده از پهپادهای ایرانی توسط روسیه علیه اوکراین انجام شود.

آلمان، انگلیس و فرانسه در نامه‌ای جمعی که به دست اعضای شورای امنیت سازمان ملل و به رصد رویترز رسیده است آورده‌اند:

ما خواهان تحقیقات از سوی تیم دبیرکل سازمان ملل که مسئول نظارت بر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است هستیم و آماده‌ایم تا از کار دبیرکل در انجام تحقیقات فنی و بی‌طرفانه حمایت کنیم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان