۱۳ رزیدنت در یک سال خودکشی کرده‌اند | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 13 ارديبهشت 1403 - 18:20

۱۳ رزیدنت در یک سال خودکشی کرده‌اند

شماره: 22958
Aa Aa

او گفته «امید به آینده‌مان کم شده»؛ نارضایتی از وضعیت شغلی نسبت به سالهای قبل افزایش و درآمد نسبت به تورم و قیمت‌ها فاصله‌ی نجومی دارذ.

نماینده پزشکان متخصص طرحی ایران در نظام پزشکی؛
۱۳ رزیدنت در یک سال خودکشی کرده‌اند

نماینده پزشکان متخصص طرحی ایران در نظام پزشکی گفت:

«از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ یعنی فقط طی یک سال، سیزده رزیدنت خودکشی کرده‌اند».

به گزارش اسپادانا خبر، علی سلحشور، نماینده پزشکان متخصص طرحی کشور در نظام پزشکی اظهار داشت:

«مسئله‌ی اصلیِ ما مشکلاتِ معیشتی است. یک کلام بگویم که حقوقِ یک پزشکِ متخصصِ شاغل در بیمارستان دولتی کفافِ نیازهای اولیه‌ی زندگی‌اش را هم نمی‌دهد. اوضاعِ تعدادی از پزشکانِ متخصص دستِ کمی از دیگر اقشارِ ضعیفِ جامعه ندارد. اکثر پزشکان در سیستم دولتی کار می‌کنند و درآمدِ چندانی ندارند. تنها مبلغی که می‌توانیم روی آن حساب کنیم حقوق ثابتی است که این حقوق برای پزشکان مجردِ متخصص حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان و برای پزشکانِ متأهل متخصص حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان است». 

او در موردِ کارانه‌ها توضیح داد:

«این کارانه‌های بالا معمولا مربوط به اعضای هیئت علمی است که رزیدنت‌های بسیاری زیر دستشان هستند و ویزیت‌ها و عمل‌های جراحی را انجام می‌دهند؛ کارانه‌ی رزیدنت‌ها به نام اعضای هیئت علمی نوشته می‌شود برای همین میزانِ کارانه‌ی آن‌ها بالا می‌رود. اینها حتی ۱۰ درصد از پزشکان هم نیستند و اکثر پزشکان متخصص اگر تمام وقت در بیمارستانهای عمومی کار کنند باز هم کارانه‌شان به ده میلیون تومان نمی‌رسد. تصور مردم نسبت به پزشکان مربوط به نهایتا ۵ تا ۱۰ درصدِ آن‌ها است؛ پزشکانی که مطب خصوصی دارند و مطبشان همیشه پُر است. متخصصانی که یا در سیستم دولتی نیستند و یا اگر هم باشند به صورتِ پاره وقت کار می‌کنند. مردم بیشتر این دسته از پزشکان را می‌بینند اما وضعیتِ بالای ۹۰ درصد از پزشکان اینگونه نیست». 

وی گفت:

کارانه‌ی پزشکان حدود ۸ تا ۱۳ ماه بعد پرداخت می‌شود و متخصصانی که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند تا یک سال بین ۱۰ تا ۱۴ میلیون تومان درآمد دارند و بعد از این مدت مجموع حقوق و کارانه‌ی یک پزشکِ متاهلِ متخصص نهایتا به حدود ۲۰ میلیون تومان می‌رسد. 

او با بیان این که «امید به آینده‌مان کم شده» ادامه داد:

«فشار کاری سالهای قبل هم وجود داشت اما نارضایتی از وضعیت شغلی تا این حد نبود و درآمد نسبت به تورم و قیمت‌ها فاصله‌ی نجومی نداشت. در گذشته وقتی یک پزشک بعد از سال‌ها تحصیل و گذراندنِ طرح شروع به کار می‌کرد مطمئن بود که بالاخره بعد از یک دوره‌ی چندساله می‌تواند لوزامِ اولیه‌ی زندگیِ خود را تأمین کند؛ ماشین و خانه بخرد و یک زندگیِ متوسط برای خود فراهم کند. الان اما متخصصی که بعد از ۱۵ سال تحصیل، تخصص می‌گیرد، مطمئن است که با چند سال کار در سیستمِ دولتی ماشین هم نمی‌تواند بخرد، چه برسد به خانه که عملا تبدیل به رویا شده است».

نماینده پزشکان متخصص طرحی از خودکشیِ یکی از رزیدنت‌ها طی چند هفته‌ی گذشته خبر داد و گفت:

«از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ یعنی فقط طی یک سال سیزده رزیدنت خودکشی کرده‌اند. رزیدنت‌ها با حقوق ناچیز و بدون بیمه و سنوات مجبورند کار سنگین انجام بدهند و با این وضعیت امیدِ چندانی به آینده ندارند». 

به گفته‌ی این پزشک جوان مهاجرت بین پزشکان به یک امر معمول تبدیل شده و سال گذشته بالای ۴هزار پزشک برای مهاجرت، گواهی حسن انجام کار (good standing certificate) گرفته‌اند که عدد وحشتناکی است. 

سلحشور از گرایشِ تعدادی از پزشکان متخصص برای رفتن به سمتِ کارهای دیگر خبر داد:

«بسیاری از پزشکانی که تخصص داخلی، زنان، بی‌هوشی، جراحی عمومی و… دارند چون با تخصصشان نمی‌توانند حداقل نیازهای زندگی‌شان را فراهم کنند به کار زیبایی رو می‌آورند. خیلی از پزشکان هم کلا پزشکی را کنار می‌گذارند و ترجیح می‌دهند به سراغ کار آزاد بروند».

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان