در مورد حجاب واقعا وضع خوبی نداریم | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 13 ارديبهشت 1403 - 20:17

در مورد حجاب واقعا وضع خوبی نداریم

شماره: 25100
Aa Aa

او گفته امروز وضعیت امنیت روانی جامعه خوب نیست که باید دید این امنیت را چه کسی به‌هم می‌زند و آیا در همه این موارد دشمنان دخیل هستند؟| در کشور بد اخلاقی وجود دارد و در خیلی از مواقع خودی‌ها را ناراحت می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه؛
در مورد حجاب واقعا وضع خوبی نداریم

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه با بیان این که در مورد حجاب واقعا وضع خوبی نداریم گفت:

سال ۱۴۰۱ گفتم در مورد عفاف و حجاب با همین قوانین می‌توان کار انجام داد و ۷۰ تا ۷۵ درصد مشکل حل می‌شود.
به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، وی اظهار داشت:

سال ۱۴۰۲ گفتند لایحه بدهید. لایحه ۹ ماده‌ای دادیم که در دولت ۱۵ ماده شد و در مجلس ۷۱ ماده و همین الان هم این لایحه در رفت و آمد است. در تاریخ ۹ فروردین سال گذشته قوانین مربوط به حجاب ناظر بر تکالیف صنوف، اتحادیه‌ها، اماکن و … را احصا و ابلاغ کردم و گفتم ما لایحه دادیم ممکن است ۳ ماه طول بکشد، گفتم فعلا به‌همین عمل کنید تا لایحه به نتیجه برسد.

او گفت:

امروز وضعیت امنیت روانی جامعه خوب نیست که باید دید این امنیت را چه کسی به‌هم می‌زند و آیا در همه این موارد دشمنان دخیل هستند؟ اگرچه در این رابطه یک سلسله اقداماتی انجام شده اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم. آیا همه این موارد از ناحیه یک طیف خاص صورت می‌گیرد؟ بدون تردید در وهله نخست باید رفع عیوب و نواقص را از خودمان شروع کنیم و همگان به حفظ و تقویت امنیت روانی جامعه یاری رسانیم. در خیلی از مواقع خود ما از طریق رسانه‌ها و تریبون‌هایی که در اختیار داریم امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کنیم لذا در این زمینه باید بسیار مراقب بود. امروز به سبب اقتدار بالای نظام جمهوری اسلامی دشمن کاملاً از اقدام نظامی علیه کشور ما ناامید است لذا به توطئه‌چینی و اختلاف‌افکنی و تهدید امنیت روانی مردم در داخل دلخوش کرده است؛ باید بسیار هوشیار باشیم و بدانیم که وقتی دشمن به تعریف و تمجید از ما می‌پردازد قطعاً یک اشکال و نقصی در ما وجود دارد. ظرفیت بسیار بزرگی در اختیار شما اهالی و اصحاب رسانه وجود دارد و شما با نوشتار و گفتار و مواضعتان می‌توانید در جهت تحکیم وفاق و همبستگی اجتماعی اقدام کنید و دشمن را ناامید سازید.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به موضوع هیئت منصفه دادگاه مطبوعات اظهار کرد:

قطعاً هم به لحاظ تجربی و هم به لحاظ قانونی استقرار هیئت منصفه در دادگاه مطبوعات امری مفید و نافع است البته ممکن است شما بعنوان اصحاب رسانه معتقد باشید که باید در تعداد یا نحوه تعیین اعضای هیئت منصفه تغییراتی ایجاد شود که در این زمینه هم حتما از نظرات شما استقبال می‌شود و برای دور جدید هیات منصفه می‌توان با بررسی نظرات و پیشنهادات جدید تصمیم گیری شود.

رئیس قوه قضاییه خطاب به مدیران رسانه‌ها گفت:

کلیه نامه‌های مردمی واصله به دفاتر رسانه‌ای‌تان را به مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه برسانید و ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در حد توان و مقدورات قانونی به این نامه‌ها ترتیب اثر دهیم.

وی با بیان این که آیا احساس نمی‌کنید که در کشور بد اخلاقی وجود دارد و در خیلی از مواقع خودی‌ها را ناراحت می‌کنیم ادامه داد:

نباید از اینکه امروز شایعه یا مطلبی در قبال فردی منتشر شد و آبروی او ریخت خوشحال باشیم.

وی اظهار کرد:

در این محفل به گرد هم نشسته‌ایم تا نقد و نقادی کنیم و دلسوزانه و خیرخواهانه نواقص و کاستی‌ها را برطرف سازیم؛ من شخصاً از شنیدن نقدها خوشحال می‌شوم و آن‌ها را در راستای رفع نواقص و کاستی‌ها به کار می‌بندم البته قدر مسلم چنانچه بخواهیم فارغ از نقدها و کاستی‌ها از نقاط قوت نظام بگوییم سخن و مطلب برای گفتن و نوشتن بسیار بیشتر از نقدهاست. قطعاً به قوه قضاییه نقد وارد است و ما در این زمینه تعارف نداریم؛ ما ادعا نداریم که در تراز نظام در همه بخش‌ها ارتقا پیدا کرده‌ایم لذا خود را محتاج نقد و رفع نواقص می‌دانیم.

او گفت:

اختلاف نظر و اختلاف سلیقه همواره بوده و هست و خواهد بود؛ مهم آن است که علی‌رغم این اختلاف نظرات و اختلاف سلیقه‌ها بتوانیم در کنار یکدیگر زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشیم و این اختلافات سبب سوء استفاده دشمنان نشود. گاهی مشکلی برای فردی پیش می‌آید که اگر چه همفکر من نیست اما هم‌وطن من است و دوستدار نظام است؛ در اینجا باید به او کمک کنیم تا بر مشکلش غلبه کند نه اینکه چون همفکر و هم‌جناح من نیست خدای‌ناکرده بر مشکلش بیفزاییم و یا از مشکل او احساس شعف کنیم.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت:

مشی من آن است که وقتی مطلبی را در رسانه‌ای می‌بینم و نسبت به آن، نظری مثبت و یا منفی دارم با مسئول مربوطه در آن رسانه تماس می‌گیرم؛ در مقطعی در رسانه‌ای مطلبی در مورد من کار شده بود که در آن مطلب به جز یک مورد بقیه موارد ناصحیح بود و آن یک مورد هم که صحیح بود، عبارت بود از نام و نام‌خانوادگی من که در ابتدای مطلب درج شده بود؛ من همین موضوع را طی تماسی با مسئول مربوطه در رسانه مزبور در میان گذاشتم. القصه مقصودم از بیان این مطلب آن بود که در مواقعی، نه بخشی، بلکه سرتاسر مطلبی که در یک رسانه کار می‌شود خالی از صحت و درستی است؛ قطعاً این امر با اصول روزنامه‌نگاری و اصول حرفه‌ای خبر در تنافی و تضاد است. بعضاً مطلب یا خبری به نقل از فردی منتشر می‌شود که با کنکاش و مداقه در اصل ماجرا پی می‌بریم که نحوه تنظیم خبر و مطلب مزبور به گونه‌ای بوده است که مقاصد و یا اغراض تنظیم‌کننده و منتشرکننده خبر به نقل از فردِ مورد اشاره، بیان و عرضه شده است؛ این امر، اصلاً مطلوب و حرفه‌ای نیست که ما حرف خودمان را از زبان دیگری مطرح کنیم و در این راستا به صداقت و امانتداری در انتقال کلام پایبند نباشیم.  

شایان ذکر است در این جلسه که با حضور مدیران و مسئولان قریب به ۷۰ رسانه از طیف‌ها و جناح‌های مختلف برگزار شد پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه ۲۴ نفر از مدیران رسانه‌های کشور به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در خصوص موضوعات مختلف پرداختند.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان