تحول زمانی اتفاق می‌افتد که کسی زندان نرود | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 2 خرداد 1403 - 2:46

تحول زمانی اتفاق می‌افتد که کسی زندان نرود

شماره: 16053
Aa Aa

اعتراف می‌کنم هنوز در قوه قضائیه هیچ تحولی ایجاد نکردیم| رئیس کل بانک مرکزی مصادیق و عوامل اخلال در مسائل ارزی را مشخص کند.

محسنی اژه‌ای، رئیس‌قوه قضائیه ایران؛
تحول زمانی اتفاق می‌افتد که کسی زندان نرود

 محسنی اژه‌ای، رئیس‌قوه قضائیه ایران در جلسه شورای عالی قضایی عنوان کرد:

اعتراف می‌کنم هنوز در قوه قضائیه هیچ تحولی ایجاد نکردیم.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، او ادامه داد:

درست است که به فکر هستیم و سندی هم نوشتیم اما عملا تحولی ایجاد نکردیم. فرض کنید که تلاش می‌کنیم تعدادی زندانی را از زندان آزاد کنیم خب یک تعداد زیادی عفو می‌خورند یا مشمول آزادی مشروط می‌شوند. این تحول نیست. تحول زمانی اتفاق می‌افتد که کاری کنیم که زندانی نداشته باشیم، کسی زندان نرود. اگر کاری کردیم که سالی ۱۰ درصد یا بالاتر زندان نروند آن وقت تحول ایجاد شده است. اینکه ما حکم بدهیم و افراد مشمول عفو آزادی مشروط شوند، تحول نیست. اگر ما نیروهای خود را بر حسب وظیفه‌شناسی خودشان یا هزینه خودمان به کار گرفتیم و پرونده‌های معوقه را به روز رساندیم کار خوبی است اما اگر باز معوق شود تحولی ایجاد نشده است. اگر کاری کردیم که بیش از ۱۰ درصد و ۲۰ درصد و بالاتر از آن حکم به زندان داده نشود می‌توان گفت تحول ایجاد شده است اما اگر حکم زندان دهیم و آزادی مشروط لحاظ کنیم بد نیست اما به معنای تحول هم نیست. زمانی که یک فرد در مراحل مختلف تعقیب و محاکمه و مجازات به معنای واقعی متحول و اصلاح می‌شود و پس از مدتی که در زندان می‌ماند و به آغوش خانواده باز می‌گردد اعضای خانواده او و محیط اجتماعی او تحول و اصلاحش را احساس می‌کنند، در آن صورت است که ما می‌توانیم از تحقق تحول واقعی در بخش زندان‌ها و زندانیان سخن بگوییم.

او گفت:

اگر کاری کردیم که ورودی قوه قضائیه کم شد و پرونده‌ها تعدادش پایین آمد و رسیدگی‌ها کوتاه شد و رضایتمندی مردم بالا رفت تحول ایجاد شده است اما اگر آنقدر فشار به مجموعه خود آوردیم که قاضی و کارمند ما فرسوده شد و از خانه و زندگی کم گذاشت و به کار پرداخت و کار زیاد هم تولید شد تحولی ایجاد نکرده‌ایم.

او با طرح مجدد موضوع بورس به سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل دستور داد که موضوع بورس را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کنند و گفت: 

در رابطه با موضوعات مختلف اگر صرفاً به طرح مسئله اکتفا کنیم و موضوع را دنبال نکنیم ممکن است نه تنها عایدی بدست نیاید بلکه احیاناً مضر نیز باشد. مسئله بورس نیز یک مسئله تخصصی است که باید همه جوانب و ابعاد آن شفاف و خالی از ابهام شود و سازمان بازرسی کل کشور موظف است این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی دنبال کند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به متلاطم بودن بازار ارز گفت:

چند سالی است که موضوع تلاطمات بازار ارز در مقاطعی مطرح می‌شود و دولت و بانک مرکزی وقت رسما به صورت مکتوب اعلام می‌کنند که اخلال در بازار ارز به وقوع پیوسته و باید دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند اما پس از ورود قضایی و تعقیب و محاکمه و مجازات متخلفان و مجرمان بانک مرکزی مجدداً در نامه‌ای محتویات نامه پیشین خود را نفی و نقض می‌کند. در تاریخ دوم بهمن سال ۹۶ رئیس وقت بانک مرکزی به قوه قضاییه و نیروی انتظامی نامه‌ای رسمی مبنی بر رخ دادن اخلال در نظام ارزی کشور مرقوم کرد و در همین راستا افرادی که در میان آن‌ها صراف‌ها و دلال‌ها بودند نیز دستگیر شدند. در سال ۹۸ پس از آنکه عده‌ای از این افراد محکوم شده بودند، رئیس بانک مرکزی بعدی نامه‌ای نگاشت و تصریح کرد که این صراف‌های محکوم شده مرتکب اخلال نشده‌اند و لذا بر اساس آن نامه رسمی بانک مرکزی، دیوانعالی کشور نیز اعاده دادرسی محکومین ارزی آن مقطع زمانی را پذیرفت. در نتیجه این روند، قوه قضاییه که مدتی را صرف رسیدگی به این پرونده و محاکمه متخلفین کرده بود در نهایت بدهکار نیز شد. اخیراً در تاریخ ششم آذرماه جاری نیز صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی طی نامه‌ای رسمی بر وقوع اخلال در مسائل ارزی کشور تأکید کرده‌است که من در تاریخ سیزدهم آذرماه طی نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی مشخصاً از او خواستم که مصادیق و بخش‌هایی که بواسطه آن اخلال در مسائل ارزی رخ داده را مشخص کنند. بر اساس اعلام اخیر بانک مرکزی مبنی بر تحقق اخلال در مسائل ارزی، دادستانی تهران به موضوع ورود داشته و برخی دستگیر و برخی نیز تحت تعقیب قرار گرفتند. همچنین تعدادی از حساب‌ها نیز مسدود شده و وزارت اطلاعات نیز در این زمینه ورود داشته است. تأکید من این است که این موضوع، هم از سوی بانک مرکزی و هم از سوی دادستانی تهران با دقت مورد پیگیری و رصد قرار گیرد و اینگونه نباشد که همچون سال‌های ۹۶ و ۹۸ ابتدا مطرح شود که در نظام ارزی از سوی عده‌ای اخلال رخ داده و سپس اعلام شود که هیچ‌گونه اخلالی به وقوع نپیوسته است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به آنچه طی چهار دهه اخیر در جمهوری اسلامی ایران به وقوع پیوسته عنوان کرد:

از خدا میخواهیم به ما کمک کند و ما را به خود واگذار نکند و کمک کند تا در این مسیر باقی بمانیم. افراد زیادی بودند که از این خارج شدند در حالی که در مسیر بودند.  کسانی که روزی داعیه دفاع از اسلام، دفاع از حق و مظلوم داشتند و کسانی که روزی حاضر بودند در مبارزه با استکبار سختی‌های زیادی را تحمل کنند بعضاً به زندان رفتند و شکنجه شدند اما عاقبتشان به کجا رسید؟ آن‌ها امروز کجا هستند و دیروز کجا بودند؟ دیروز حاضر شدند با صدام همدست شوند و به دشمن گرا دهند تا مناطق حساس کشورشان از سوی صدام موشک باران و بمباران شود و اسرای اردوگاه‌های مخوف صدام در آنجا شکنجه شوند. امروز افرادی حاضر هستند با آمریکا و صهیونیست‌ها علیه ملت و کشور خود  دست به یکی کنند. امروز همان تروریست‌های جانی که دستشان به خون هزاران نفر از مردم خودشان آلوده است، تحت حمایت کسانی هستند که داعیه حقوق بشر دارند. منبع تغذیه آن‌ها کسانی هستند که هزاران نفر را به شهادت رساندند و هزار خیانت را به کشور خود کردند.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان