ایران شروط خویش برای بازگشت به برجام را اعلام کرد | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 23 آبان 1403 - 3:25

ایران شروط خویش برای بازگشت به برجام را اعلام کرد

شماره: 15711
Aa Aa

اجرای کامل و مؤثر تعهدات توسط سایر طرف‌ها، برداشتن قابل راستی آزمایی همه تحریم‌ها و ارائه تضمین شروط ایران برای اجرای کامل برجام هستند.

تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل؛
ایران شروط خویش برای بازگشت به برجام را اعلام کرد

مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اظهار داشت:

حقیقت غیرقابل انکار درباره برجام آن است که ایران به شرایط برجام پایبند بوده، ولی امریکا و سه کشور اروپایی تعهدات خود را نقض کرده اند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، او در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت:

در صورت اجرای کامل و مؤثر تعهدات توسط سایر طرف‌های برجام و برداشتن قابل راستی آزمایی همه تحریم‌های غیر قانونی و ارائه تضمین مبنی بر اینکه تعهدات خود را مجددا نقض نخواهند کرد ایران آماده است برجام را به صورت کامل اجرا کند.

او با اشاره به خروج غیرقانونی امریکا از برجام و تحمیل مجدد تحریم‌های غیرقانونی و عدم پایبندی به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تصریح کرد که این اقدامات مانع از بهره مندی جمهوری اسلامی ایران از حقوق مشروع خود طبق این قطعنامه شده است.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد با تاکید بر نقش مهم انرژی هسته‌ای در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور‌ها اظهار داشت که این موضوع دران. پی. تی و اساسنامه آژانس کاملا تصریح شده و یکی از وظایف اساسنامه‌ای آژانس کمک به کشور‌های عضو برای استفاده صلح آمیز انرژی هسته‌ای است:

وظیفه راستی آزمایی آژانس طبق اساسنامه باید به نحوی انجام بگیرد که تقویت بهره‌برداری صلح آمیز از انرژی هسته‌ای به عنوان حق مسلم کشور‌های عضو تحت الشعاع قرار نگیرد. حتی نگرانی‌های عدم اشاعه نیز نباید حق کشور‌های عضو در بهره مندی از این حق را محدود کند. در این راستا، هرگونه تلاش برای محدود سازی کاربرد صلح آمیز هسته‌ای مغایر با روح و مفاد ان پی تی است.

تخت روانچی با اشاره به همکاری نزدیک ایران و آژانس که در بین کل اعضا بیشترین میزان بازرسی را دریافت کرده و حتی در زمان شیوع کرونا این بازرسی‌ها ادامه داشته است تاکید کرد که هیچ مساله‌ای درباره اجرای توافقات پادمانی ایران وجود ندارد و این امر در آخرین گزارش مدیرکل آژانس نیز تائید و مشکلی در این باره وجود ندارد. باوجود این، بی طرفی، استقلال و حرفه‌ای گرایی نباید مخدوش شود.

وی با اشاره به حملات خرابکارانه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای و ترور شهید فخری زاده توسط رژیم صهیونیستی که در ادامه اقدامات تروریستی این رژیم در سال‌های قبل علیه دانشمندان هسته‌ای ایران بوده، از سازمان‌های بین المللی و به ویژه سازمان ملل خواست تا این جنایات را محکوم کنند.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد:

رژیم صهیونیستی همچنان به عضویت ان پی تی در نیامده و تمایلی هم برای پذیرش این معاهده و پادمان‌های آژانس ندارد و آژانس باید بدون جهت گیری و به صورت حرفه‌ای با این موضوع برخورد کند.

  •  

علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران نیز در توئیتر نوشته است: ‏

در ادامه نشست با سفرای مقیم تهران و در پی جلسه با سفرای کشورهای حوزه خلیج فارس در جمع سفرای کشورهای حوزه مدیترانه و شرق اروپا تصریح کردم موفقیت مذاکراتی که در ٨ آذر آغاز می‌شود در گرو «اراده جدی» و «آمادگی عملی» طرف مقابل برای «لغو تحریم‌ها» است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان