مجوز نماینده آمریکا در امور ایران تعلیق شد | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 14 ارديبهشت 1403 - 5:02

مجوز نماینده آمریکا در امور ایران تعلیق شد

شماره: 22660
Aa Aa

مجوز رابرت مالی در مورد سوء استفاده احتمالی از اطلاعات طبقه‌بندی شده به حالت تعلیق درآمده و او بدون دستمزد به مرخصی سپرده شده است.

آبرام پیلی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شد؛
مجوز نماینده آمریکا در امور ایران تعلیق شد

شبکه خبری سی ان ان به انتشار جزئیاتی در مورد تعلیق مجوز نماینده آمریکا در امور ایران از سوی دولت این کشور پرداخت.

به گزارش اسپادانا خبر، سی ان ان اعلام کرد که منابع متعدد به این رسانه گفته‌اند رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران بدون دستمزد به مرخصی سپرده شده است.

این امر پس از تعلیق مجوز امنیتی وی در اوایل سال جاری انجام شده است.

یک مقام آمریکایی به سی ان ان گفت که مجوز مالی در بحبوحه تحقیقات امنیتی دیپلماتیک وزارت امور خارجه در مورد سوء استفاده احتمالی از اطلاعات طبقه بندی شده به حالت تعلیق درآمده است.

یک منبع آگاه دیگر نیز گفت که او بعد از ظهر پنجشنبه به مرخصی بدون حقوق گذاشته شد.

مالی در این ارتباط به سی ان ان گفت:

به من اطلاع داده شده است که مجوز امنیتی من در دست بررسی است. اطلاعات بیشتری در اختیار من قرار نگرفته است اما انتظار دارم تحقیقات به نحو مطلوب انجام و موضوع به زودی حل شود. در همین حال من در مرخصی هستم.

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود نیز گفت:

برای مدتی پس از تحقیقات وزارت امور خارجه مالی در کار باقی ماند اما اجازه دسترسی به اطلاعات طبقه‌بندی شده را نداشت.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به سی‌ان‌ان گفت که مالی در مرخصی است و آبرام پیلی به طور موقت نماینده ویژه برای ایران و رهبری کار وزارت خارجه در این زمینه را بر عهده دارد.

دو منبع دیگر به سی ان ان گفتند: 

در اوایل سال جاری، وزارت امور خارجه تحقیقات خود را در مورد مدیریت مالی از اطلاعات محرمانه تشدید کرد که منجر به تعلیق مجوز وی در دو ماه گذشته شد. مشخص نیست چه چیزی کشف شده است که به طور خاص منجر به تعلیق مالی شده است. این منابع هیچ نشانه ای از وجود تحقیقات مرتبط با این موضوع نداشتند.

اقدام برای تعلیق مجوز امنیتی مالی به طور گسترده در داخل وزارت خارجه یا در سراسر دولت بایدن اعلام نشد زیرا وزارتخانه او را در سمت خود نگه داشت و هیچ اعلامیه رسمی در مورد جایگزینی او انجام نداد.

دو مقام وزارت امور خارجه و شخص سومی که در جریان این موضوع قرار گرفت به سی ان ان گفتند که به برخی از مقامات وزارت امور خارجه گفته شد که مالی در حال انتقال مسائل شخصی است به همین دلیل او در جایگاه دوم در  موضوع ایران قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش در ماه‌های اخیر به نظر می‌رسد مالی نقش برجسته‌ای را در تلاش برای آزادی آمریکایی‌هایی که در ایران بازداشت شده‌اند، حفظ کرده است. دو منبع به سی ان ان گفتند که او به طور منظم با خانواده های بازداشت شدگان در تماس بوده و در هفته گذشته با آنها صحبت کرده است.

بر اساس ادعای سی ان ان، مالی همچنین در اوایل سال جاری با سفیر ایران در سازمان ملل متحد تعامل داشت اما مشخص نیست که آیا این تعاملات قبل از تعلیق مجوز وی بوده است یا پس از آن.

همچنین در این گزارش ادعا شده که مالی از تلاش حیاتی برای ایجاد محدودیت بر برنامه هسته‌ای ایران کنار گذاشته شده است و دولت بایدن، برت مک گورک، یکی از مقامات ارشد شورای امنیت ملی را در این نقش قرار داده است.

رابرت مالی حدود یک هفته پس از روی کار آمدن جو بایدن در سال ۲۰۲۱ به عنوان نماینده ویژه ایران منصوب شد و از ابتدای دولت بایدن در تلاش برای احیای توافق هسته ای ایران بود.اما تلاش‌های شدید - که شامل رفت و آمد مالی به خاورمیانه و عمدتاً کار کردن از طریق متحدان ایالات متحده برای برقراری ارتباط با ایران بود - هیچ پیشرفتی ایجاد نکرد.

در پایان سال ۲۰۲۲ مقامات وزارت امور خارجه می‌گفتند که تلاش‌ها برای احیای این توافق در کانون توجه وزارتخانه نبوده است،

مالی در دوران دولت های کلینتون و اوباما روی موضوع ایران کار می کرد. در دوران اوباما او بخشی از تیم مذاکره کننده دیپلماتیک بود که به تدوین توافق هسته‌ای ایران کمک کرد. مالی همچنین با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا برای چندین دهه دوست بوده است که به دوران نوجوانی همکلاسی آنها در پاریس برمی گردد.

  •  

جدایی رابرت مالی از وزارت خارجه آمریکا سیاست واشنگتن را تغییر نمی‌دهد

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در مورد تغییر احتمالی در رویکرد دولت جو بایدن در قبال ایران پس از خروج رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از وزارت خارجه گفت:

توضیحات درباره علل تغییرات پرسنلی و در این مورد درباره رابرت مالی باید توسط وزارت امور خارجه آمریکا ارائه شود اما به طور کلی هیچ تغییری در رویکرد ثابتی که ما نسبت به ایران داریم ایجاد نشده است، 

او گفت:

ما به مقابله با رفتارهای بی‌ثبات کننده ایران در هماهنگی با متحدان و شرکای خود ادامه خواهیم داد. ما به اعمال فشار بر ایران ادامه خواهیم داد. ما می‌خواهیم ببینیم ایران تصمیمات بهتری می‌گیرد و ما به تعامل مناسب برای بیرون آوردن آمریکایی‌هایی که به ناحق بازداشت شده‌اند ادامه می‌دهیم و این رویکرد تغییر نخواهد کرد. رویکرد رئیس جمهوری [جو بایدن] در قبال ایران ثابت بوده است و من پیش‌بینی می‌کنم که شاهد ادامه آن باشیم.

 

منبع| ایسنا

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان